Gümüşhane

Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı
Abone ol
Kars'ta, Sarıkamış Harekâtı’nın 104’üncü yılı dolayısıyla “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde” temasıyla gerçekleştirilen 4,5 kilometrelik mesafeyi kapsayan bir yürüyüş etkinliği düzenlendi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, Rektör danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız, Dr. Öğr. Üyesi Serhat Dağ, Dr. Öğr. Üyesi Mümin Hakkıoğlu; Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Fatih Yalçın, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Alper Veli Çam ve Doç. Dr. Rıdvan Şahin’den oluna üniversitemiz heyeti Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile birlikte düzenlenen bu etkinliğe katılım sağladı.

“Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde” temasıyla düzenlenen etkinliğe katılmak üzere, harekât sırasında yoğun çatışmaların yaşandığı yere giden üniversitemiz heyeti, diğer katılımcılarla birlikte birçok askerin ya çatışmada ya da donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde toplandı.

Program sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 6 Ocak Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü olması dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesinde yaşanan en büyük kara harekâtı olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekâtı’nın 104’üncü yıl dönümünde bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. 1914 yılında memleketin dört bir yanından gelen bu kahraman askerlerimiz, vatanın bizlere hangi şartlarda nasıl emanet bırakıldığının en büyük kanıtı olmuşlardır. Her zaman vatan için, bayrak için kendini feda eden evlatlarımız, bu gün bile hiç tereddüt etmeden canlarını feda etmeye hazırdır. Bu vesileyle Sarıkamış’ta ve yurdun her köşesinde vatan için canını feda eden bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, onları şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sosyal Bilimler Kongresi Hazırlıkları BaşlıyorÖnceki Haber

Sosyal Bilimler Kongresi Hazırlıkları Ba...

Cumhur İttifakında İki AdaySonraki Haber

Cumhur İttifakında İki Aday

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar