Gümüşhane

Şehit Kardeşi Erdoğan’dan köy okuluna giyim ve kırtasiye yardımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit Kardeşi Erdoğan’dan köy okuluna giyim ve kırtasiye yardımı
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda görev yapan Ali Osman Erdoğan, 2016 yılında Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde şehit düşen ağabeyi Üsteğmen Recep Erdoğan’ın adına Şiran ilçesi Akbulak Köyü’ndeki köy okuluna giyim yardımında bulundu.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda görev yapan Ali Osman Erdoğan, 2016 yılında Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde şehit düşen ağabeyi Üsteğmen Recep Erdoğan’ın adına Şiran ilçesi Akbulak Köyü’ndeki köy okuluna giyim yardımında bulundu. 

Oluşturulan kışlık ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri Şiran Akbulak Şehit Selim Cansız İlkokulu’nda eğitim gören 19 öğrencinin tamamına dağıtıldı.   

Okuldaki yardım dağıtımına Şiran Kaymakamı Zahid Bahadır Semiz, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, Genel Sekreter Prof. Dr. Fatih Yalçın, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Serhat Dağ, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Selçuk Alemdağ, Şehit Üsteğmen Recep Erdoğan’ın kardeşi ve Üniversitemiz personeli Ali Osman Erdoğan katıldı. 

Şehit Üsteğmen Recep Erdoğan’ın kardeşi ve Gümüşhane Üniversitesi personeli Ali Osman Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ağabeyim Üsteğmen Recep Erdoğan, vatan toprağını savunurken şehit düştü. Bizler, güven ve huzur içinde yaşamlarımızı sürdürebilelim diye, Şiran’ın küçük bir köyünde, küçük bir okulda okuyan çocuklar güven içerisinde okuyabilsinler diye şehit düştü. Ben de ağabeyim Recep Erdoğan ile aynı ülkü doğrultusunda hem ağabeyimin adını ve anısını yaşatmak için hem de bu okuldaki çocukların eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürebilmesi için ağabeyimden bana kalan görevi yerine getirebilmek için köy okullarındaki çocuklara yardımda bulunmak istedim.” 

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise söz konusu duyarlılıktan dolayı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Aziz şehidimiz Üsteğmen Recep Erdoğan anısına, şehidimizin kardeşi ve Üniversitemiz personeli Ali Osman Erdoğan tarafından köy okulumuzda eğitim gören çocuklarımızın kışlık giyecek ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yapılan yardım amacıyla bir araya geldik. Gerçekleştirilen yardımı hem öğrencilerimizin kışlık ihtiyaçlarını gidermesi açısından hem de şehidimizin dualarla yad edilmesi açısından oldukça kıymetli buluyorum. Aynı zamanda şehidimiz anısına yapılan yardımın çocuklarımızda milli ve manevi duyguların yeşertilmesi için de önemli olduğu kanaatindeyim. Şehidini tanıyan, hatırlayan ve dualarla yad eden bir gelecek nesle ihtiyacımız vardır. Şehidimizin kardeşi ve Üniversitemiz personeli Ali Osman Erdoğan tarafından yapılan yardım vesilesiyle bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olanları şükranla yad ediyorum. Böyle bir etkinliğe vesile olduğu için başta Ali Osman Erdoğan’a ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Aziz şehidimiz Recep Erdoğan kardeşimizin ruhu şad olsun” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MYP’den Kelkit’e yurt talebiÖnceki Haber

MYP’den Kelkit’e yurt talebi

İkiz plaka yüzünden evinden 750 kilometre uzakta trafik cezası yediSonraki Haber

İkiz plaka yüzünden evinden 750 kilometr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar