Gümüşhane

SGK ile bankalar arasında kredi iş birliği protokolü imzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SGK ile bankalar arasında kredi iş birliği protokolü imzalandı
Abone ol
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında 7256 sayılı Yapılandırılma Kanunu kapsamında emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi iş birliği protokolü imzalandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında 7256 sayılı Yapılandırılma Kanunu kapsamında emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi iş birliği protokolü imzalandı. 

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu, protokol ile sigortalılara kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkânı getirildiğini kaydederek, “Protokol ile yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacaktır” dedi. 

Sigortalıların yapılandırılan sigorta pirim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe yani 31 Mart'a kadar 36 ay vade ile kredi kullanabileceklerini ifade eden İslamoğlu, bu imkândan yararlanmak isteyen sigortalıların, sigorta pirim borçlarına ilişkin yapılandırma başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine yapmaları gerektiğini ve Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri tarafından verilecek emekli olabileceklerine ilişkin yazısı ile birlikte Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden istedikleri bankaya müracaat edebileceklerini söyledi.

İslamoğlu, “Kredi iş birliği protokolü kapsamında, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4b'den yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4/ prim borcunu ödemesi durumunda 4/a'dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar. Durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar bu imkandan yararlanacaklardır” diye konuştu.

7256 sayılı Yapılandırma Kanunun süresinin uzatıldığını hatırlatan İslamoğlu, “30 Aralık 2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından; yapılandırma için son başvuru tarihi, 31 Aralık 2020 tarihinden 1 Şubat 2021 tarihine, İlk taksitin son ödeme tarihi ise 01 Mart 2021 tarihinden 31 Mart 2021 tarihine uzatıldığını, yapılandırma kapsamında sigorta pirimlerinin, genel sağlık sigortası priminin, işsizlik sigortası priminin, idari para cezalarının,iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakların yapılandırma kapsamında olduğunu hatırlattı. Ayrıca genel sağlık sigortası borçları için ise başvuru şartı aranmadan, tüm borçlar otomatik olarak Kurumumuz tarafından yapılmıştır” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de su kesintisiÖnceki Haber

Gümüşhane’de su kesintisi

Gümüşhane’de okullarda İstiklal Marşı okunduSonraki Haber

Gümüşhane’de okullarda İstiklal Marşı ok...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar