Gümüşhane

Şiran Devlet Hastanesi'nde 'Prenses Doğum' uygulaması başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şiran Devlet Hastanesi'nde 'Prenses Doğum' uygulaması başladı
Abone ol
Gümüşhane’nin Şiran İlçesinde, halk arasında 'Prenses Doğum' olarak bilinen ağrısız 'Epidural Anestezi' yöntemi ile doğumlar gerçekleştirilmeye başlandı.

Gümüşhane’nin Şiran İlçesinde, halk arasında 'Prenses Doğum' olarak bilinen ağrısız 'Epidural Anestezi' yöntemi ile doğumlar gerçekleştirilmeye başlandı.

Kadın Doğum Uzmanının atanması ile Kelkit, Köse, Alucra, Çamoluk dahil bütün bölge vatandaşları artık Şiran Devlet Hastanesine tedavi için geliyor. Şiran Devlet Hastanesinde normal doğum, sezaryen doğumdan sonra şimdide prenses doğum yapılmaya başlandı. Vatandaşların ilçe dışına gitmeden kendi hastanelerinde muayene ve ameliyat olmaları atanan doktorların gerekliliğini bir kez daha ortaya çıkarmış oldu.

'Prenses Doğum' olarak bilinen ağrısız 'Epidural Anestezi' yöntemiyle anne adayının normal doğum öncesinde bel kısmından epidural aralığa anestezik madde verilerek ağrının hissedilmesini engelleyen bir işlem olduğu, doğum sancılarının karın ve kasıkta sadece basınç olarak hissedildiği, ağrı ve acı hissedilmediği kaydedildi.

Şiran Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Büşra Kanyıldız ve ekibi gebelere Prenses Doğum yaptırarak zorlu doğum evrelerinin mutlu bir şekilde aşılmasının sağlıyorlar.

Kadın Doğum Uzmanı Büşra Kanyıldız, “Doğum eyleminde ağrıyı tolere etmeyen gebeler için oldukça konforlu olan ve halk arasında “prenses doğum” diye bilinen Epidural anestezi ile doğum yöntemi, doğum sürecinde mükemmel bir konfor sağlar ve anne adayının doğuma aktif katılımına izin verir. Epidural anestezi ile doğum, anne adayının pozitif ve ağrısız bir normal doğum eylemi yaşamasını mümkün kılar. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, anestezi reanimasyon uzmanı ile anne adayının birlikte karar vermesi gereken bir yöntem olmasının yanı sıra, ağrısız doğum yöntemleri arasında en çok tercih edilen ve en güvenilir yöntemdir. Anne adayı normal doğum eylemi başladıktan sonra, kadın hastalıkları ve doğum uzmanının muayenesinin ardından, anestezi ve reanimasyon uzmanı tarafından uygulanan epidural kateter ile verilen ilaçlarla ağrının hissedilmesi engellenir. Böylece anne adayının ağrıyı şiddetli hmesi ve halsiz düşmesi engellenerek doğum eylemine aktif katılması sağlanır. Prenses doğum için temel koşul, anne adayının bilinçli olarak normal doğum sürecine katılmayı tercih etmesidir. Epidural anestezi, rahim kasılmaları düzenli hale geldikten ve rahim azı açıklığı uygun olduktan sonra uygulanır. Daha önce uygulanması kasılmaları etkileyerek doğumu geciktirir. Epidural anestezi uygulaması ortalama on dakika sürerken, uygulamadan kısa bir süre sonra anne adayının htiği ağrı azalmaya başlar. Hastanemizde denetimli uzman hekimler tarafından koşuları uygun anne adaylarına bu yöntem uygulanmaktadır” açıklamalarında bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Microsoft, Windows ve MacOS İçin Office 2021'i DuyurduÖnceki Haber

Microsoft, Windows ve MacOS İçin Office...

Gümüşhane’de hayvan hareketleri ve yol kontrolleri eğitimiSonraki Haber

Gümüşhane’de hayvan hareketleri ve yol k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar