Gümüşhane

Söz Konusu Toprağımız olunca Kimseyi Tanımam!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Söz Konusu Toprağımız olunca Kimseyi Tanımam!
Abone ol
Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut: Kadırga Yaylasını Bize Kimse Vermedi!
17 Haziran 2021 - Perşembe 09:01Bu haber 937 kez okundu
 
Söz Konusu Toprağımız olunca Kimseyi Tanımam!
Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut: Kadırga Yaylasını Bize Kimse Vermedi!
GÜNDEM Haberi

Söz Konusu Toprağımız olunca Kimseyi Tanımam!

 
 

Gümüşhane’ye ait Kadırga Yaylası ile ilgili sınır tartışmaları sürüyor. Maçka Belediye Başkanı ve Maçka kesimi Kadırga Yaylası’nı mahkemeye taşımaya hazırlanırken, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, gazetemize konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Maçka Belediye Başkanı Korhan Koçhan’ın bakanları arkasına alarak hareket ettiğini ve ortalığı kızıştırmaya çalıştığını söyleyen Başkan Turgut, “ Bize Kadırga Yaylası’nı kimse vermedi, biz orayı mücadele ederek aldık, sen daha toysun ben seni tanımam!” diyerek Maçka Belediye Başkanı Koçhan’a eleştirilerde bulundu. 

Trabzon'un Maçka ilçesi Belediye Başkanı Koray Koçhan'ın Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi sınırları içerisindeki tarihi Kadırga yaylasıyla ilgili sosyal medya hesaplarından “#kadırga Trabzon'undur” ifadesi tepkilere neden olmuştu. Gümüşhane’nin bütün bürokrasi, siyasi partiler ve STK’ları Kadırga konusunda tek yürek olmuş, tepkiler üzerine Başkan Koçhan paylaşımını kaldırmak zorunda kalmıştı. Aradan geçen süre içerisinde Trabzon bürokrasisinin, Kadırga yaylası ile ilgili dava açma hazırlığında olduğu öğrenildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, “Burayı bize birisi vermedi biz orası için yıllarca mücadele ettik. Maçka Belediye Başkanı Koçhan’a sesleniyorum, başkan sen daha toysun sen daha yeni çıktın seni tanımam. Ben 25 sene buralarda bu dağlarda yaylalarda katırlarla odunculuk yaptım, bir o kadar sene de belediye başkanlığım var sen buraya gelip de bunu kızıştırmaya çalışma” dedi.

‘Ben 25 Sene Buralarda Bu Dağlarda Katırlarla Odunculuk Yaptım, Sen Daha Toysun’

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan tarafından yapılan açıklamalara tepki gösteren Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, şu an bölgeyi incelemeye gelen merkez valileri tarafından çalışmaların yürütüldüğünü ve nihai sonucun da bu çalışmalardan sonra belirleneceğini söyledi. Başkan Turgut,  “ Bunlar bakanı arkalarına aldılar her türlü şeyi yapmaya çalışıyorlar. Bakan beyin de bu işle ilgili bilgisi var. Kemalettin Aydın hocam ile de bu konu ile ilgili görüşmelerimiz oldu, bu işin basite alınmayacağını söyledi. Bu konu ile ilgili dava açacaklarını söylediler. Biz geçmişte alınan kararnameleri bilmeyiz, 1940’lı yıllarda Gavurcu İbrahim Ağa dönemin Sümek Köyü muhtarı, dönemin merkez valileri geliyor Kadırga’nın isminin değiştirilmesini istedi, Trabzon tarafında bir yere taşımak istediler.  Gavurcu İbrahim Ağa da askerlerini götürerek burayı sarıyor. Gelen merkez valilerini karşılıyor, Kadırga yıllardır bizim Pazar yerimizdir diyor siz merkez valisiyseniz ben de Süme’nin valisiyim diyor. Merkez valileri burada bir sıkıntı olduğunu anlıyor ve gidiyor. Bunlar tabi bir süre sonra dağılıyorlar ama Kadir isminde bir kişi geri gelmiyor. Kadir kayada diyorlar. Gidip bakıyorlar ki Kadir Kadırga’nın yüksek bir yerinde bir kayada hayatını kaybetmiş. Bu nedenle oranın ismi Kadir Kaya’dan geliyor. Yani demem o ki burayı bize birisi vermedi biz orası için yıllarca mücadele ettik. Maçka Belediye Başkanı Koçhan’a sesleniyorum, başkan sen daha toysun sen daha yeni çıktın seni tanımam. Ben 25 sene buralarda bu dağlarda yaylalarda katırlarla odunculuk yaptım, bir o kadar sene de belediye başkanlığım var sen buraya gelip de bunu kızıştırmaya çalışma. Merkez valileri Kadırga’nın tamamı sizin olsun dediğinde bile nezaket gösterdik. Adam parmağıyla gösterip Kadırga Trabzon’undur diyor. Ben Kürtün’ü paylaşalım diyorum, kim gelirse gelsin Kadırga’da aynı horon halkasında el ele tutuşalım çağrısında bulunuyorum. Fakat konu sınır konusuna gelince, benim demeye başlayınca benim sinirlerim tepeme çıkıyor. Merkez valileri bunları belirleyecek ve bir karar verilecek. Şu an merkez valileri çalışmalarını sürdürüyor son karar onlarda ” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘Partimiz Özeleştiri Yapmalı’Önceki Haber

‘Partimiz Özeleştiri Yapmalı’

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nadim ÜLKER Hastaneye Kaldırıldı.Sonraki Haber

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nadim ÜLKER H...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar