Gümüşhane

Su tasarrufuna ‘Harava’ ile dikkat çektiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Su tasarrufuna ‘Harava’ ile dikkat çektiler
Abone ol
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü 22 Mart Dünya Su Gününü “Dünyada ne varsa suda yaşadı önce” temasıyla hazırladığı “Harava” isimli kısa filmle kutladı.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü 22 Mart Dünya Su Gününü “Dünyada ne varsa suda yaşadı önce” temasıyla hazırladığı “Harava” isimli kısa filmle kutladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 22 Mart 1993'te aldığı karar çerçevesinde her yıl “22 Mart günü Dünya Su Günü”, olarak kutlanıyor. Tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla kutlanılan hafta kapsamında Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü de “Dünyada ne varsa suda yaşadı önce” temasıyla hazırladığı “Harava” isimli kısa filmle kutladı.

Çekimleri Gümüşhane Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile ortaklaşa gerçekleştirilen kısa filmin oyuncularının tamamı Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinden oluşmakta.

Konuyla ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Dünya gündemini oluşturan ve milletler arasındaki münasebetlerin büyük bir kısmını teşkil eden meselelerden birisi de şüphesiz su meselesidir. Bugün devlet ve millet olarak dünyada su sıkıntısı yaşanan toprakları suyla kavuşturabilmek için başta su kuyusu açmak gibi çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Ayrıca ‘imanın yarısı temizliktir’ diye uyarılan bir dinin mensupları olarak su kullanımında göstereceğimiz dikkat hem bize hem de gelecek nesiller için önemlidir. Bu öneme dikkat çekmek maksadıyla Gümüşhane Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü ile ortaklaşa hazırladığımız ‘Harava’ isimli filmimizi tüm izleyicilerimizin dikkatlerine sunuyoruz. Filmin hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”  dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çimen, AK Parti kongresini değerlendiÖnceki Haber

Başkan Çimen, AK Parti kongresini değerl...

Gümüşhanespor’da Kerimoğlu dönemi de sona erdiSonraki Haber

Gümüşhanespor’da Kerimoğlu dönemi de son...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar