Gümüşhane

TOKİ İçin Çamlıca Önerildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOKİ İçin Çamlıca Önerildi
Abone ol
250 Bin Konut Projesi Kapsamında TOKİ Belediyelerden Öneri İstedi

TOKİ sosyal konut başvuruları bugün itibarıyla başladı. Ülke genelinde 81 ilde toplamda 250 bin konutun yapılacağı TOKİ ucuz sosyal konut projesi Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından detaylarının açıklanmasıyla vatandaşlar  ‘TOKİ Gümüşhane’de nereye yapılacak? ‘sorusuna yanıt arıyorlar. 

TOKİ sosyal konut projesi detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Başvuruları 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak TOKİ projesine göre; 2023-28 yılları arasında 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yapılacak.  Proje kapsamında Gümüşhane’de il merkezinde 130, Köse ilçesinde 4.etap 54 konut, Kürtün ilçesinde 44 konut, Merkeze bağlı ArzularKabaköy Beldesinde 2.etap 82 konut, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinde 88 konut olmak üzere toplam 398 konut yapılacak.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projeyi açıklamasının ardından Gümüşhane’de TOKİ’nin nereye yapılacağı merak konusu oldu.  

TOKİ İNCELEME YAPACAK

TOKİ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü aracılığıyla Belediyelerden, konut yapılacak parsel alan için öneri vermesini talep etti. İstenilen öneri doğrultusunda Gümüşhane Belediyesi kent merkezine yapılması planlanan konutlar için Çamlıca Mahallesinde bulunan su deposunun üst bölümü, uydu vericilerinin bulunduğu bölgeyi önerdi.  Önerilen alanın bir kısmının hazine arazisine ait olduğu biliniyor.   Gümüşhane Belediyesi tarafından verilen parsel alan önerisi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından TOKİ’ye iletildi.

TOKİ gelen talepleri inceleyecek.  TOKİ’ye önerilen ve TOKİ tarafından yapılan çalışmalarla tespit edilen parsel alanlar son bir değerlendirmeden geçerek en kısa zamanda konutların yapılacağı alan tespit edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında vatandaşların toplam 608 bin lira fiyata sahip, 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olabileceklerini, 850 bin fiyata sahip 3+1 konutların ise 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile satın alabileceklerini belirtti.

Tarihin en büyük sosyal konut kampanyasına öncülük eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ'yi tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürece katkı verecek herkese teşekkür etti, vatandaşların evleri, arsaları ve iş yerlerinin şimdiden hayırlı olmasını diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
8 Metruk Bina YıkılacakÖnceki Haber

8 Metruk Bina Yıkılacak

Üçtaş Akköy Yaşam Merkezi Hizmete AçıldıSonraki Haber

Üçtaş Akköy Yaşam Merkezi Hizmete Açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar