Gümüşhane

Toprak kirliliği ele alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprak kirliliği ele alındı
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Ağır Metallerin Toprak ve Bitki Üzerindeki Etkileri” adlı çevrim içi söyleşi gerçekleştirildi.

Şiran SHMYO öğrencilerinden Şevval Ağca’nın moderatör olarak eşlik ettiği etkinliğe Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şule Orman konuk olarak katıldı.

Prof. Dr. Şule Orman etkinlikteki sunumunda toprak kirliliğinin küresel bir sorun haline geldiğinden, ağır metallerin insan ve tüm canlı yaşamında birer tehdit oluşturduğundan ve bu süreçte toprak için alınacak önlemlerin neler olacağından söz etti. 

Söyleşi esnasında, ilimizde bulunan taş ocaklarının meydana getirmiş olduğu toprak kirliliği ve çözüm önerileri ile Giresun Şebinkarahisar’da meydana gelen atık havuz patlamasına da değinildi. Program sonunda Prof. Dr. Şule Orman, toprak kirliliği üzerinde yaptığı araştırmalardan bahsederek bu konuda kendisine yöneltilen soruları cevapladı. 

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bakıldığı vakit artan sanayileşme ve kentleşme ile beraber günümüzde çeşitli çevre kirlilikleri ve birçok çevre problemi ortaya çıktığını görmekteyiz. Özellikle sanayileşmeyle beraber fosil yakıt olarak tabir ettiğimiz kömürün aşırı kullanımı, motorlu taşıtların egzoz gazları, maden yatakları, atık sular, arıtma çamurları, tarım alanlarında aşırı gübre ve ilaç kullanımı hava, toprak ve su kaynakları üzerinde olumsuz etkiler oluşturmakta ve sağlığımızı tehdit etmektedir. Öğrencilerimizin konuyu en iyi şekilde anlamaları ve gelecek adına daha duyarlı olmaları hususunda çevrim içi söyleşi etkinliği düzenlenmiştir. Alanında uzman ve çalışmalarıyla bizlere ışık tutan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şule Orman’a programa katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Günümüzde önemi daha da artan böylesi bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Şiran SHMYO Müdürü Doç. Dr. Kemal Kurt, Şiran SHMYO Sağlıklı Yaşam Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Fevziye Bekar ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Temiz hava, temiz toprak ve temiz çevre hepimizin hakkı. Bunun için de adı geçen değerlerimizi korumalı ve önlemlerimizi almalıyız.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emek ve alınteri başarıyı getirecekÖnceki Haber

Emek ve alınteri başarıyı getirecek

Yeni hastane yolunda mutlu sonSonraki Haber

Yeni hastane yolunda mutlu son

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar