Gümüşhane

Torul Doğalgaz İçin Tek Yürek Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Torul Doğalgaz İçin Tek Yürek Oldu
Abone ol
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde halk, “tek yürek tek talep” sloganıyla ilçelerine doğal gaz getirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Yılın altı ayı kış koşullarının hüküm sürdüğü Torul ilçesinde tek yürek olan vatandaşlar, doğal gaz talebinde bulunmak için imza kampanyası başlattı.

Türkiye’nin soğuk ilçelerinden biri olan ve yılın altı ayını soğuk geçiren Torul’da vatandaşlar doğal gaz istiyor. Vatandaşların talebi üzerine Belediye Başkanlığı ile Muhtarlar Derneği organizasyonu ile imza kampanyası başlattı. Kampanyaya ilçedeki tüm siyasi partiler de destek veriyor.

Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, son zamanlarda Torul’un tek gündemi olan doğal gaz meselesine çözüm bulmak için birlik olan ilçe halkı, yetkililerden tek bir talebinin olduğunu, onun da doğalgaz olduğunu belirtti. Torul’un Kaledibi ve Tuğrulbey Mahallelerinde kurulan standa vatandaşlar yoğun ilgi göstererek imza kampanyasına destek verdiğini söyledi.

Belediye olarak doğalgaz ile ilgili rapor hazırlanarak Ankara’daki ilgili makamlara sunulduğunu ifade eden Özdemir, “Hemşerilerimizin bu haklı talebinin sürekli takipçisi olacağız. İmzaların tamamlanmasından sonra talebin üst yazı ile gerekli makamlara teslim edilecektir” dedi.

“Tek talebimiz doğal gaz”

Torul Muhtarlar Derneği Başkanı ve Tuğrulbey Mahallesi Muhtarı Adnan Taşkın,” Vatandaşlarımızın talebi üzerine imza kampanyası başlattık, sağ olsunlar tüm ilçe halkı ve tüm siyasi parti başkanları da bu konuda bizlere destek verdi. Tek bir talebimiz var, doğal gaz istiyoruz. Vatandaşlarımızın tek derdi şu an doğalgazdır. Bu konuda yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Maliyete bakılmaksızın ilçemize doğalgaz istiyoruz”

Başkan Taşkın, “Gümüşhane merkez ilçede doğalgaz var. Kelkit, Şiran ilçelerimizde de var. Bizim Gümüşhane’ye uzaklığımız 20 kilometredir. Bu doğalgaz için uzun bir mesafe değildir. Daha da önemlisi ilçemizin sınırları içerisinde bulunan Zigana dağından doğalgaz boru hattı geçmektedir. Buranın uzaklığı da 30 kilometredir. Her iki mesafe değerlendirilerek ilçemize çok rahat doğalgaz verilebilir” dedi.

“Artık kömürle baş edemiyoruz”

Kaledibi Mahallesi Muhtarı Suat Çildoğan ise kömür fiyatlarının aşırı derecede arttığını, bir ton kömürün fiyatının 7 bin liraya kadar çıktığını ifade ederek, “Kömür ile baş edemiyoruz artık, kaloriferli bir evin maliyeti 20 bin TL’dir. Vatandaşların kömür alacak güçleri yok. Aynı zamanda kış ayında hava kirliliğinden dolayı dışarı çıkamıyoruz. Buna kalıcı çözüm bulmak adına vatandaşların desteği ile imza kampanyası başlattık ve gerekli makamlara teslim edeceğiz. Torul olarak şu an hiçbir şey istemiyoruz. Sadece doğalgaz istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:Gümüşhane.gen.tr


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Harşit Çayı’nda Toplu Balık Ölümleri Endişeye Neden OlduÖnceki Haber

Harşit Çayı’nda Toplu Balık Ölümleri End...

Gümüşhane’de Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Programı DüzenlendiSonraki Haber

Gümüşhane’de Şehit Aileleri ve Gaziler O...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar