Gümüşhane

Ülkü Ocaklarından ‘ODAK2023’ duyurusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülkü Ocaklarından ‘ODAK2023’ duyurusu
Abone ol
Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından hazırlanan Anlayarak Hızlı Okuma Programı 'ODAK2023'ün duyurusunu Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp gerçekleştirdi.

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından hazırlanan Anlayarak Hızlı Okuma Programı 'ODAK2023'ün duyurusunu gerçekleştiren Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp,  “Bilindiği gibi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı kendini Türk gençliğinin ve çocuklarının korunmasına geliştirilmesine ve yüceltilmesine adamış bir vakıftır” dedi.

Başkan Alp, “Tarih serüveni boyunca aksiyoner bir fikir hareketi olarak varlığını sürdürüyor. Yaklaşık 11 ay önce Ahmet Yiğit Yıldırım beyefendinin Ülkü Ocakları Genel Başkanı olması ile birlikte Ülkü Ocakları dijital dünyaya adım attı. Tabi Genel Başkanımızın Türkiye’de ki sayılı program yazılımcısı olması bu konuda büyük bir etken. Bilgi ocakta platformu ile on binlerce kişinin aynı anda kullandığı bilgi yarışmaları, testler, ve eğitici oyunlar ile hem eğlenip hem bilgi sahibi olurken, Kur'an Ocakta platformu ile her yaştan kesime Kur’an’ı Kerim okuma öğretme gayretinde Peygamber Efendimiz Hz Muhammet (SAV) "Sizin en hayırlınız Kuran-ı öğrenen ve öğretendir. " hadisi şerifine nail olma hevesindeyiz. Türk Milletinin hizmetine sunduğumuz ODAK2023 platformumuz ise Okumayı hızlandıran ve sevdiren, anlayarak hızlı okuma yazılımdır “ diye konuştu.

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp açıklamasına şöyle devam etti:

“Peki, bu program neden bu kadar önemli isterseniz dünyada ki kitap okuma oranları ile ülkemizde ki kitap okuma oranlarını TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) ve UNESCO ( Birleşmiş Milletler Eğitim, Kültür ve Bilim Örgütü) verilerine başvurarak gözler önüne serelim. TÜİK verilerine göre ülkemizde günde kişi başına televizyon izleme süresi 6 saat, İnternette geçirilen süre 3 saat iken kitap okuma süresi 1 dakika. UNESCO verilerine göre Türkiyede düzenli kitap okuma oranı binde bir iken en fazla kitap okuyan ülkelerden İngiltere ve Fransa da 21, Japonya da 14,ABD de ise bu oran 12 seviyelerindedir. Çocuklara kitap hediye etme sıralamasında ise ülkemiz 180 dünya ülkesi arasında 140.sırada hem UNESCO hem TÜİK verileri ülke olarak okumayı sevmediğimizi ve gerekli imtinayı göstermediğimizi gösteriyor. İşte Ülkü Ocakları bu yarayı sarmak için kolları sıvamış, bilimsel bilginin ve teknolojinin ışığında ODAK2023 programını geliştirmiş bulunmakta.  Peki bu program kullanıcısına ne sunuyor? Kısaca açıklayalım. Bu program ile kullanıcının göz kaslarını geliştirici egzersizler yaptırılmakta, göz kasları ve beynin fotografik hafızası geliştirilmektedir. Bu sayede okuma hızında 300 artış sağlanırken hem okuma hem anlama becerisi geliştirilir. Gelişen göz kasları ile kısa süreli yorulmanın önüne geçilir. LGS, YKS, KPSS, YDS, ALES gibi sınavlarda zaman kazandırır.  Ülkü Ocakları olarak okumayı hızlandıran ve sevdiren yapay zeka teknolojisi ODAK2023'ü sizlerin hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. ODAK2023 programını il ve ilçe ocaklarımızdan temin edebilirsiniz.”

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kelkit'te teşvik ve destekler anlatıldıÖnceki Haber

Kelkit'te teşvik ve destekler anlatıldı

Mera Komisyonu Kararına TepkiSonraki Haber

Mera Komisyonu Kararına Tepki

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar