Gümüşhane

Üniversitede Güvenlik Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversitede Güvenlik Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
Abone ol
Geçtiğimiz günlerde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılının başladığı Gümüşhane Üniversitesinde Güvenlik Koordinasyon Toplantısı, Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleştirildi.

Üniversitede eğitim-öğretimin özgür ve güvenli bir ortamda sürdürülmesi, ortaya çıkacak çatışma ve kavgaların zamanında engellenmesi ve meydana gelebilecek müessif olayların önlenebilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Üniversite Senato Toplantı Salonunda “Üniversitede Huzur ve Güveni Artırma İl Komisyonu” başlığıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “Üniversitenin kapısından içeri girince şunu fark ediyoruz. Öğrencisiz bir üniversite pek sıcak gelmiyormuş. Buraya gelinceye kadar bütün caddeleri ve alanları dolduran öğrencilerimizin kimilerinin derslerine gittiğini kimilerinin de derslerinden yeni çıktıklarını gördük. Malumunuz toplantılarımız devam eden salgın nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştiriliyordu. Bu sebeple de Üniversitemizi ziyaret edemiyorduk. Eğitim öğretimin yüz yüze devam etmesiyle beraber öğrencilerimiz hem ilimizi hem de Üniversitemizi şenlendirdiler. İlimiz her bir öğrencimizi kendi evlatları olarak görmekte ve onlara sahip çıkmaktadır. Aynı güzellik içerisinde eğitim faaliyetlerinin devam etmesi temennisiyle yeni eğitim öğretimin ilimize ve Üniversitemize hayırlara vesile getirmesini diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Her yıl eğitim-öğretimin başlamasıyla beraber Üniversitemizde iki kez Güvenlik Koordinasyon Toplantılarını düzenliyoruz. Öğrencilerimizin Üniversitemizin güvenliği ve huzuru için ilimizin her bir kurumunun yöneticileri olarak bunlara ne katkılar sağlayabiliriz, sorularına cevaplar aramak için bir araya geliyoruz. Yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerine geçtiğimiz Üniversitemizde hali hazırda 7 fakülte, 2 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 12 araştırma ve uygulama merkeziyle eğitim öğretim yapılmaktadır. Amacımız öğrencilerimizin hem dersleriyle ilgili öğrenim gördükleri alanlarla ilgili en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlamak hem de burada huzurlu, güvenli ve mutlu bir şekilde kendilerini mezun etmektir. Gümüşhane Üniversitesi’nde 5’inci yılımızı dolduruyoruz. Üniversitemiz hızla büyüyor ve gelişiyor. Son 3 yılda dünya üniversiteleri sıralamasında 30 bin üniversite arasında yüzde 10’luk dilim arasında yer aldık. Bunun dışında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nda YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında yapılan toplantıda Üniversitemiz ‘madencilik’ alanlarında bölgesel kalkınma üniversitesi olarak kabul edildi. Böylelikle de ihtisas üniversitesi olarak tanımlandık. Bizlerde en kısa sürede bu ihtisas üniversitesi olmanın altyapısını arka planını doldurarak Üniversitemizi Türkiye’de madencilik alanında en önemli üniversiteler arasına katma gayreti içerisindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen olmak üzere tüm kamu ve kuruluşlarımıza, Üniversitemize ve öğrencilerimize katkılarından dolayı ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Toplantının ilimiz ve Üniversitemiz için hayırlara vesile olmasını ve mevcut problemlerimizin bir an önce çözüme kavuşturulmasını diliyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından üniversitedeki durum ve sorunların ele alındığı sunumlar gerçekleştirildi. Toplantı, tüm yöneticilerin 2021-2022 Eğitim-öğretim yılı, bahar yarıyılının hayırlı olması temennileriyle sona erdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Futsal’da şampiyon: Gümüşhane ÜniversitesiÖnceki Haber

Futsal’da şampiyon: Gümüşhane Üniversite...

“Genç Eller Tasarrufta Buluşuyor” TEKNOFEST’e katılacakSonraki Haber

“Genç Eller Tasarrufta Buluşuyor” TEKNOF...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar