Gümüşhane

Ünlü: Enflasyon farkı zam değildir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünlü: Enflasyon farkı zam değildir
Abone ol
Türk Büro Sen Gümüşhane İl Başkanı Faruk Ünlü, kamu görevlileri ve emeklilerin zam oranının yüzde 25 olarak açıklandığını belirterek bu oranın yetersiz ve beklentileri karşılamayan bir oran olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada kamu görevlileri ve emeklilere verilecek enflasyon farkı ile 2023'ün ilk 6 ayı için yapılacak toplu zam oranlarının belli olduğunu belirterek, rakamların yetersiz olduğunu ifade eden Ünlü, “Buna göre enflasyon yalnızca Aralık ayında %1,18 arttı ve 2022 yılının tamamı için %64,27 oldu. 2022 yılının ikinci altı ayında TÜFE %15,4 olarak hesaplandı. Temmuz ayında memur ve emeklilerin maaşlarına %7 zam yapılmıştı. Buna göre memur maaşları geçen altı ayda verilen %7 zam düşüldüğünde resmi olarak %8,4 eridi. Böylece memur ve emeklilere ocak ayında %8,4 enflasyon farkı ortaya çıktı. Memur ve emekli maaşlarına ocak ayında yapılacak %8 artışla birlikte enflasyon farkı da eklendiğinde yalnızca %16,4 zam yapılması söz konusu oldu” dedi.

Asgari ücrete yüzde 55, devletin tahsil edeceği vergi, ceza ve harçlara yüzde 122 zam yapıldığını hatırlatan Ünlü, “Memurlarımızın harcamaları ve ödediği vergiler bu oranda artarken memur maaşlarına altı ay için %8 zam yapılması hakkaniyetli olmaz. Enflasyon farkı memur ve emeklilerin 2022 yılında eriyen maaşlarının geç kalmış ve yetersiz bir telafisidir. Tekraren ifade ediyorum ki, enflasyon farkı bir zam değildir. Yaşanan fiyat artışları karşısında sıkıntı yaşayan memur ve emeklinin, eriyen maaşlarına 6 ay önce yapılması gereken zammın gecikmiş bir telafisidir. Enflasyon farkı sıfır zam demektir” diye konuştu.

Bu ekonomik şartlar altında bu maaşların hakkaniyet, adalet ve ekonomik gerçeklerle bağdaşmadığını ifade eden Ünlü, “Birçok kesim için destekler getirildi, memurlar da kendileri için bir destek bekliyor. Bu nedenle memur maaşlarına ek zam yapılarak geçmiş zararların telafi edilmesi, enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılarak yıl içinde reel olarak erimesinin önüne geçilmesi ve refah payı verilerek maaşların reel olarak artmasının sağlanması zorunlu hale gelmiştir.  Yetkililer taleplerimizi görmezden gelirse 2023, memur ve emekli için kayıp bir yıl olacak. Bu enflasyon rakamları karşısında 2023 yılı zamlarının yeni ekonomik gerçekler ışığında belirlenmesi kaçınılmaz olmuştur. Bunu sağlamanın yolu memurlara ve emeklilere gerçek anlamda maaş artışı getirecek ek zam ve refah payı talebimizin hayat bulmasından geçmektedir” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜ Coğrafya bölümünden 3 büyük arazi çalışmasıÖnceki Haber

GÜ Coğrafya bölümünden 3 büyük arazi çal...

GÜ ile Bayburt Memur-Sen İl Temsilciliği arasında protokol imzalandıSonraki Haber

GÜ ile Bayburt Memur-Sen İl Temsilciliği...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar