Gümüşhane

Uzak Doğulu turistler Siron Kebabına bayıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzak Doğulu turistler Siron Kebabına bayıldı
Abone ol
Uzak Doğu ve Tayvan’dan gelerek Türkiye turuna çıkan yabancı turistler Gümüşhane’de tarihi Ataç Konağında verilen yemek molasında Siron Kebabını deneyimleme fırsatı buldu.

Rehberlerle birlikte toplam 31 kişilik uzak doğulu turist kafilesi Erzurum’dan Trabzon’a giderken Gümüşhane’ye uğradı.

Kent merkezindeki tarihi Ataç Konağında yemek molası veren ekip burada kentin marka yemeklerinden Siron Kebabını tercih etti.

Yemekten sonra işletmeci Hüseyin Kalaycı’dan bilgi alan Tayvanlı turistler yemeği ve mekanı çok beğendiklerini söyledi.

Yemek molasının ardından Torul ilçesi sınırlarındaki Karaca Mağarasına uğrayan heyet daha sonra Trabzon’a geçti.

Yemek için kendilerini tercih eden turist kafilesine teşekkür eden işletmeci Hüseyin Kalaycı, siron kebabının sosyal medyada, ulusal basındaki bilinirliği ve uluslararası blog sayfalarındaki ziyaretçilerin olumlu dönüşleri nedeniyle ilgi gördüğünü söyledi.

Birkaç gün önce Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’u misafir ettiklerini kaydeden Kalaycı, bugüne kadar ABD’den, Almanya’dan, Yunanistan’dan İsveç’ten ve birçok farklı ülkeden misafirler ağırladığını ve hepsinin Gümüşhane’deki destinasyonları çok iyi bildiklerini ve merak ettiklerini belirterek, “Gümüşhanemiz kilise sayısı bakımından Türkiye’de ikinci sırada olması, yayla sayısı bakımından çok ciddi bir potansiyelinin olması, gerek Artabel gölleri gerek Örümcek ormanlarının çok ciddi bir potansiyeli var. İnsanlar bireysel çabalarıyla buralara ulaşmaya çalışıyor. Bunun en yakın şahidi benim. Yabancı dilde de hizmet veriyor olmamız nedeniyle yabancı turistlere ulaşmamız konusunda çok ciddi bir avantajımız var. Haliyle onların isteklerini gözlemleme şansımız oluyor. Benim de bu süreçte edindiğim en büyük deneyimin Gümüşhane’deki birçok tarihi ve doğal güzelliğin aslında bilindiği fakat çeşitli nedenlerle tur destinasyonlarına alınamadığı doğrultusunda. Bizler siron kebabı özelinde Gümüşhane’nin gastronomi turizmine çok ciddi bir katkı sunduğumuza inanıyoruz. Umarım bu sadece siron kebabıyla kalmaz ilimizin temsili noktasında bir çok turizm destinasyonu turların planlamalarına dahil edilir. Gerek istihdam noktasında gerekse Gümüşhane ekonomisine katkı noktasında çok ciddi bir potansiyel bizleri beklemekte. Bunu görmezden gelmememiz gerekiyor gerek idari gerek siyasi gerek sivil toplum örgütleri kenetlenerek Gümüşhane’yi turizm anlamında belli bir noktaya taşımamız gerekiyor. Bu noktada bilgi birikimimiz ve deneyimlerimiz doğrultusunda biz taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bu anlamda şehrimizin ileri gelen yöneticilerinden ve sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
realme C55 Türkiye Satışa SunuluyorÖnceki Haber

realme C55 Türkiye Satışa Sunuluyor

Emniyet kemeri hayatlarını kurtardıSonraki Haber

Emniyet kemeri hayatlarını kurtardı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar