Gümüşhane

Yapılandırma için zaman daralıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yapılandırma için zaman daralıyor
Abone ol
Gümüşhane’de SGK ve Bağ-Kur borç yapılandırma mesaisi hız kesmeden sürüyor.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7440 Sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında vergi mükellefi vatandaşların vadesi 31 Aralık 2022 tarihinden önceki vergi, borç ve cezalarını yapılandırabilecekler. Uygulamaya göre 31 Aralık 2022’ye kadar olan ve 2 bin lirayı geçmeyen borçlar silinecek. Devletin silerek tahsilinden vazgeçeceği alacak toplamı 4,6 milyar lirayı bulması tahmin edilirken, 1 milyon 435 bin 535 gencin 4,5 milyar lira tutarındaki öğrenim kredisi gecikme zammının da silineceği belirtilmişti.

Gümüşhane Sosyal Güvenlik İl Müdürü (SGK) Eyüp İslamoğlu, borç yapılandırması için başvuruların 31 Mayıs’ta sona ereceğini belirterek, oluşabilecek yoğunluk nedeniyle vatandaşların yapılandırmayı son güne bırakmamaları gerektiği uyarısında bulundu.

İl Müdürü İslamoğlu yaptığı açıklamada, 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan sigorta prim borçları, Genel Sağlık Sigortası prim borçları, sosyal güvenlik destek primi borçları, işsizlik sigortası primi borçları, topluluk sigortası primi borçları, idari para cezası borçları, iş kazası veya meslek hastalığından doğan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar ve asgari işçilik değerlendirilmesi sonucu tespit edilen eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi borçlarının yapılandırma kapsamında olduğu hatırlatmasında bulunarak, yapılandırmada son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2023 olduğunu kaydetti.

İslamoğlu aynı zamanda Gümüşhane’de uygulamanın yürürlüğe girdiği günden itibaren toplam 412 kişinin SGK borç yapılandırmasından, 270 kişinin ise Bağ-Kur borç yapılandırmasından faydalandığını belirtti.

İl Müdürü Eyüp İslamoğlu, vatandaşların son günlerde yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle mağdur olmamaları için yapılandırmayı son güne bırakmamalarını isteyerek, yapılandırmada bulunacak vatandaşların bir an önce işlemlerini yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Yapılandırmaya göre; peşin ödeme ve ilk taksitli ödeme tarihi 30 Haziran 2023 olarak belirtilirken söz konusu tarihten önceki borç, vergi ve cezaları için ister peşin ödeme, istenirse 12, 18, 24, 36 ve 48 ay taksit seçeneği sunuluyor. Peşin ödemede prim aslının ve tamamının ödenmesi halinde ise kalan Yİ-ÜFE tutarının % 90’ı silinecek.

Haber: Zeynep KAYA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zahide AYDIN hakkın rahmetine kavuşmuştur.Önceki Haber

Zahide AYDIN hakkın rahmetine kavuşmuştu...

Seçim Yasakları Bugün BaşlıyorSonraki Haber

Seçim Yasakları Bugün Başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar