Gümüşhane

Yeni Tarım İl Müdürü Kıraç görevine başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Tarım İl Müdürü Kıraç görevine başladı
Abone ol
Gümüşhane’de geçtiğimiz Ağustos ayından beri vekaleten yürütülen Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevine Dr. Ahmet Mesut Kıraç görevlendirildi. Yeni müdür Kıraç, bugün görevine başladı.

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde 2012 yılından beri İlçe Tarım ve Orman Müdürü olarak görev yapan Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürü olarak görevlendirildi.

Göksun ilçesinde görev yaptığı sürede özellikle Elma ve Çilekte markalaşma üzerine gayret sarf eden ve çiftçilerinden her konuda bilinçlenmesi için çalışan bir isim olduğu bilinen Kıraç için ilçede veda yemeği de düzenlendi. Programa Kahramanmaraşlı Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil ve bazı davetliler katıldı.

Kıraç’ın Gümüşhane’deki yeni görevine bugün başladığı ve kurmaylarıyla ilk toplantısını yaptığı öğrenildi.

Dr. Ahmet Mesut Kıraç kimdir?

1983 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğdu. 

İlk, orta ve lise öğrenimini Göksun’ da tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümünü kazanarak lisans öğrenimine başladı. 

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalında (Biyosistem Mühendisliği) Bodur ve Yarı Bodur elmalar üzerine yaptığı araştırmalarla yüksek lisans ve doktora eğitimini bitirdi. 

Meslek hayatına Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Araştırma görevlisi olarak başlayan Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Andırın ve Göksun İlçe Teşkilatlarında Ziraat Mühendisi olarak görev yaptı. 

Temmuz 2012 yılından itibaren Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürü olarak görev yapan Kıraç, son olarak Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin tensipleriyle Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görevlendirilmiştir.

Kıraç, evli ve iki çocuk babasıdır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ateş’ten kınamaÖnceki Haber

Ateş’ten kınama

8 Şüpheli Hakkında 12 Yıla Kadar Hapis İstenildiSonraki Haber

8 Şüpheli Hakkında 12 Yıla Kadar Hapis İ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar