Gümüşhane

Yıldız: Rutini desteklemeyin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yıldız: Rutini desteklemeyin
Abone ol
AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Oktay Yıldız, Gümüşhane’nin Türkün Anadolu’yu yurt edindiği günden beri hep önemli olduğunu, gerek bulunduğu coğrafya, gerek yeraltı kaynakları, gerek ilçelerdeki tarımı gerekse insan sermayesiyle bulunduğu çağlarda hep iz bıraktığını söyledi.

Anadolu'dan Büyükşehirlere yoğun göçün olduğu son 30 yıl içerisinde Gümüşhane’de nüfusta ciddi kan kaybettiğini, bunun yanında akranı olan şehirlere kıyasla bulunduğu coğrafyada sıkışıp kaldığını ifade eden Prof. Dr. Yıldız, “Bugün her Gümüşhaneli gencin hayali, her ak saçlının ah çekerek arzu ettiği bu şehrin hak ettiği yerde hak ettiği saygınlıkta olmasıdır. Bu yola çıkarken sırtımı yaslamak istediğim, asıl güç almak istediğim kimseler işte bu hayalleri olan hemşerilerimdir” dedi. 

Gümüşhane’nin kalkınmasını kendi iç dinamikleriyle sağlayabilecek donanımda bir şehir olduğunun altını çizen Prof. Dr. Oktay Yıldız, “Bu yüzden talip olduğumuz belediye Başkanlığı'nda bu şehri vilayetliğinin ikinci yüzyılına hazırlamayı hedefledik. Bunu yaparken bilimi bir yanımıza adaleti bir yanımıza alarak hareket edeceğiz.  Biz bu şehri sadece Mescitli ve Tekke arasında sıkışmış bir kent olarak görmüyoruz. Bu şehir Torul, Kürtün, Şiran, Kelkit, Köse ve merkezi ile bütün bir şehirdir ve kalkınacaksa hep birlikte kalkınacaktır” ifadelerini kullandı. 

Hemşehrilerinden kendisi dahil rutin belediyecilikten dem vuran hiçbir adayı desteklememelerini isteyen Yıldız, “Görüştüğüm konuştuğum herkese şunu söylüyorum ben de dahil bir belediye başkanı karşınıza çıkıp ben bu şehrin sadece altyapısını çöp problemini su problemini kanalizasyon problemini çözeceğim diyorsa lütfen onu desteklemeyin. Çünkü bu şehir pansuman tedbirler ve müdahalelerle geleceğe yürüyemez. Tabii ki şehrin güncel problemlerinin farkındayız bunları öncelikli olarak çözeceğiz. Mevcut devam eden projeleri devam ettireceğiz yarım kalan işleri tamamlayacağız. Şehrin öncelikli kronikleşmiş sorunlarını çözerken gelecek Yüzyıl hedeflerimizle şehrimizi ikinci yüzyıla hazırlayacağız” diye konuştu.

Prof. Dr. Yıldız açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Şehrin özellikle altyapı problemini çözecek, içme suyu yatırımını hızlandıracağız. İçme suyu hattının baraj kısmında yatırımın elektrik ihtiyacını karşılamak üzere bir HES yani içme suyu hattı üzerinde bir enerji hattı kurarak yola devam edeceğiz. Şehir içerisindeki dere ıslahının kalan kısımlarını tamamlarken Harşit kenarındaki bu yürüyüş yollarına uygun yerlerde sosyal ve ticari yaşam alanları oluşturacağız. Şehir içerisinde yapılan majör değişiklikler sonrasında ortaya çıkan ve bazı caddelerin öğlenden sonra dahi ıssız hale gelmesine sebep olan değişiklikleri gözden geçirecek, şehir pazar yerinin yeniden esnafın bulunduğu bölgeye taşınmasını yine halka/esnafa soracağız. Belediye bünyesinde özel bir birim kuracağım. Burada kırsal kalkınma projeleri, tarım gibi Turizm gibi konularda gerek yerel yatırımcıya gerekse dışarıdan çekeceğimiz yatırımcıya yatırım ortamları sunmak proje destekleri vermek gibi hizmetlere burada koordine edeceğiz. Herkesin şu anda es geçtiği çok önemli bir nokta var. Biliyorsunuz Gümüşhane kalkınmada öncelikli beşinci bölge. Eğer bir yatırımı Gümüşhane'de organize sanayi bölgesine yaparsanız altıncı bölge teşviklerinden faydalanmış olursunuz. Zigana Tünelinden sonra Trabzon’la Gümüşhane arası 1 saatten daha kısa bir mesafededir ve Türkiye'de hiçbir yerde altıncı bölge teşviklerinden faydalanan ve liman bir saatlik mesafede başka bir yer yoktur. Bu önümüzdeki beş yıl bizim için Gümüşhane'ye yatırımcı çekmek için bir fırsattır. Ve fırsatın kazası olmaz. Gümüşhane'de yönetime gelecek olan belediye başkanı bu fırsatı kesinlikle değerlendirmelidir. Bugün sahil şeridindeki organize sanayi bölgelerinin tamamı doluluk seviyesinin üzerindedir ve bugün Trabzon’da yeni organize sanayi bölgeleri yapılmaya deniz doldurularak yatırım hatası oluşturulmaya çalışılmaktadır. Böyle bir ortamda Gümüşhane'de belediyede kurulacak bu birim sahil şeridinden Gümüşhane’ye ciddi olarak yatırımcı çekebilecektir. Burada ticaret ve sanayi odamızla birlikte entegre çalışacak birim bu şehirde istihdama ve nüfus artışına ciddi katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte ilimizde yeni kurulan TKDK çok kısa süre içerisinde çağrıya çıkacak ve projeler toplamaya başlayacaktır. Bu aşamada belediye için son derece önemli bir vazife başlamaktadır. Doğru yatırımcıyı doğru yere doğru yatırımları doğru bölgelere kanalize etmek belediyenin asli vazifesidir. Bugün bu planlamayı yapmazsak beş yıl on yıl sonra yanlış yatırımlarla dolu bir şehre zemin hazırlamış oluruz. Bu yüzden hep şunu ifade ediyorum belediyenin tek işi altyapı ve kanalizasyon değildir o şehrin istihdamı ve nüfusu doğrudan belediye eliyle şekillendirilebilir bu yüzden belediye bu süreçte mutlaka rol almalıdır.

Özellikle Hasan Bey başta olmak üzere bütünsel bir imar revizyonuyla şehrin dönüşüme ihtiyacı olan bölgelerini kentsel dönüşüm çalışmalarıyla planlayacağız. Bu planlamada kişisel faydalardan ziyade toplumsal faydayı ön plana tutacak özellikle parklar yeşil alanlar ve en önemlisi otoparklar parsel bazında kazma vurulmadan önce planlara aktaracağız. 

Şehirde yıllardır bir beklenti haline gelen ve eski otogar bölgesinde yapılması planlanan alışveriş merkezine, kent meydanında yapılacak yatırımlara ve otogarın yerine dair planlamalarımızı yaptık. Ancak bunlara da halkın kendisinin karar vereceği bir ortak akıl toplantısıyla karar verilecek ve asgari müşterekte buluşan kararlar alınacaktır. Şehrin kronikleşmiş temel problemlerine yönelik hazırlamış olduğumuz çözüm önerilerini zaten ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacağız ancak tekrar ediyorum 29'lu 129 lu proje sayılarıyla vaatlerde bulunmak yerine ana problemlere odaklanmış ve bunları çözerken geleceği önüne koymuş bir yönetim vaad ediyoruz. 

Ve en radikal projemizde açık ve net söyleyeyim gelecek yüzyılda bu şehri 150.000 nüfusu iskan edecek yeni yerleşim alanına doğru planlamak. Bu yerleşim alanlarını üniversite hocalarıyla bilim insanlarıyla birlikte planladık inceledik. Bunlardan bir tanesi ve en önemlisi bugünkü Pirahmet kavşağına bir pergelin bir ucunu koyup 5-6 kilometrelik bir daire çizdiğinizde ortaya çıkan alandır. O bölgede bulunan bölgeyi bugünden planlayacak. Yollarını sularını, hastanesi, postanesi pastanesi, okulu, yeşil alanı, spor alanları bugünden belirlenecek. Kamu yatırımlarının o bölgede hangi bölgelere nasıl yapılacağı bugünden planlanacaktır. Bunun dışında iki farklı lokasyonda da özellikle turizm, yaşlı hasta konaklaması, butik konaklama şeklinde kırsalla iç içe yerleşim alanları belirledik.

Eski Gümüşhane ile ilgili bazı planlamalar yaptık bu planlamaların hepsi sadece turizmle alakalı değil açıkçası şehirde yaşayan insanların mevcut ulaşım şartlarında rahatlıkla yaşayabilecekleri bir mahalle haline dönüşmesine tarih ile iç içe bir dokuda yaşamasını arzu ediyoruz. Ve şunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum ki eğer bu makama gelme şansımız olursa yaşayacağım yer Süleymaniye olacaktır. Ve yanımda akşam kapısını çalacağım komşularım olmasını arzu ederim..

Şehrimizin önemli bir kısmını oluşturan öğrenci arkadaşlarım benim için ayrı bir öneme sahip. Çünkü şu anki mevcut aday adayları içerisinde onları en iyi anlayabilecek kişi benim. Hem yaş itibari ile hem bulunduğum meslek itibari ile yıllardır onların dertleriyle hemhal olmuş biriyim.

Öğrenci arkadaşlarım bu şehre geldiklerinde önce misafir daha sonra bu şehrin sakini daha sonra sahibi olurlar. Bu şehir ne kadar bir Gümüşhanelinin ise o kadar da onlarındır. Dolayısıyla onların eğitim öğretimleri süresince onlara konforlu ve huzurlu bir ortam sağlamak yerel yönetimlerin en önemli görevidir. Bu arkadaşlarımıza sosyal açıdan doyurmak ve kendi memleketlerindeki güveni sağlamak bizlerin asli vazifesidir. Bunu yaparken üniversiteyle bütünleşmemiş bir yönetim olamaz. Zamanımın önemli bir kısmını öğrenci arkadaşlarımla ve onlara hizmet eden öğretim elemanlarıyla üniversite personelleri ile geçirmek beni zinde tutacaktır. 

Hasılı bu şehre hizmet eden memur işçi kim varsa hepsi bizim hemşerimizdir ve bu şehrin sahipleridir. Ve şehri şehrin sahibi olanlardan habersiz yönetemezsiniz..bunu yaptığınızda toplum tarafından kabullenmeniz mümkün olmadığı gibi yapacağınız projelerde kenarda köşede sahipsiz kalır,  ne derde deva olur ne de amaca ulaşır. O yüzden çıktığım yolda hep şunu ifade ettim gelin bu şehri bilimle sanatla kültürle birlikte inşa edelim.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Araçlarınızın kış bakımını unutmayınÖnceki Haber

Araçlarınızın kış bakımını unutmayın

Gürler Datça’ya aday adayı olduSonraki Haber

Gürler Datça’ya aday adayı oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar