Gümüşhane
Av.Hasan Tok

Av.Hasan Tok

Mail: lawyerhasan29@gmail.com

MEMUR, İŞÇİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA!

Birçok arkadaşım var gerçekleri konuşamayan. Ya işgal ettiği makam sebebi ile ya da memur vb. olması sebebi ile …

Sosyal medyada ve televizyonlarda yorum yapan bazıları var ki; aklını satılığa çıkarmış ama satılacak akıl olmadığı için kiraya vermeye çalışmış, kira alamasa da aidat ödememe karşılığında birilerine peşkeş çekmiş. Atıp tutuyor. Yorumlar yapıyor ama yaptığı yorumların ne anlama geldiğini veya doğru olup olmadığını araştırıp öğrenebilecek beyin yok ki; adam sorgulayabilsin. Öğrensin, anlasın.

Bunlar sadece bu dönemde değil 1908 den sonraki dönemde de aynı idi. O dönemde de Said Paşa diye bir adam var. 8 defa sadrazam olmuş. Aynı gazeteler ve aynı gazeteciler adam gitmiş sövmüş, 3 ay sonra geri gelmiş yağlamış, ballamış, yalamış, övmüş. Tam sekiz defa aynı yalamalar aynı sövmeler devam etmiş durmuş. Ulan sizin meşrebiniz, mezhebiniz yok mu? Deyiveriyor insan!

Kamu işçilerine yapılan zam yüzde 6 artı ve 150 TL seyyanen ödeme. Yalakalar diyor ki: “Neyinize yetmiyor”! Ya kardeşim bu ülkede TÜİK, enflasyon rakamını yıllık yüzde 26 olarak açıkladı. Ama kamu işçisine gelince % 6 zam yapılıyor. Özel sektörün ödediği asgari ücrete yüzde 26  zam yapılmıştı. Nede olsa devlet ödemiyor özel işçinin parasını.

657 ye tabi memurlarında görüşmeleri devam ediyor. Sonuç farklı olmayacak. Hükümetin sendikalara dayattığı rakamı sendikalar “müzakere yapılmış gibi konuşalım” diyerek memura dayayacaklar.

Gerçek hayatta enflasyonun ne olduğunu millet markette manavda görüyor zaten. Bence yüzde 90’larda yapılan zamlar. Zaten elektrik ve doğalgaza yapılan zam toplamı yüzde 45, sigaraya yapılan zam ise yüzde 60’ı buldu.

Memura, işçiye atılan kazığı AKP yandaşları ve troller sosyal medyada manipüle etmeye çalışıyorlar.

Neymiş efendim “konsere insanlar yığılmış, lüks restoranlar doluymuş v.b.”  Kardeşim oradakiler ya sizin gibi devleti sömürenler ya da anne babadan zengin solcular. Sizler ne çabuk unuttunuz domates, patates kuyruğunu. Ha sahi nerede bu tanzim satış noktaları. Halkın kandırılamadığı ortada. Daha durun! Memur ve işçide kazıklandığını gördükten sonra; sizin önümüzdeki seçimleri kazanmanız hayal oldu.

Ben neden hükümete yükleniyorum. CHP yapsa; CHP’ye, MHP yapsa; MHP’ye yüklenirim. Kardeşim parasını memurun ve işçinin maaşından alan sendika başkanı mikrofonun açık olduğunu unutarak; bakana “müzakere yapmışız gibi konuşalım” derse ve ikinci gün hükümete yakın kişiler tarafından dövülürse (ki hükümet bu davranışın kendilerine karşı bilinçli yapıldığını düşünmekte); o ülkede hükümetten ne beklenir?

Velhasıl kelam arkadaşlar memurun, işçinin hakkını bu ülkede etkin savunacak namuslu sendikacılara ihtiyaç vardır. Bu bir.

İkincisi de memurun grev hakkı olmalı ve memur bunu etkin olarak kullanmalıdır.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar