Gümüşhane

Başer: Dolmuşlar kar mı ediyor zarar mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başer: Dolmuşlar kar mı ediyor zarar mı?
Abone ol
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Hasankeyf Cafe’de düzenlenen kahvaltı programında Fatih Dolmuş esnafı ile buluştu.

Gümüşhane Merkez Canca ve Bağlarbaşı Mahalleleri arasındaki güzergahta hizmet veren Fatih Dolmuş esnafının sorunlarının bitmesinin ve ulaşımın makul fiyatlara sağlanmasının önünü açacağının altını çizen Başer, “Yönetime geldiğimizde sizlerle rekabet etmeyeceğiz ve Belediye Otobüslerini sistemden çekeceğiz” dedi.

“Seçim üzeri şark kurnazlığı yaparsan böyle duvara toslarsın”

Düzenlenen programda Fatih Dolmuş Esnafının seçimden sonra zarara uğramasına son vereceğinin altını çizen MHP Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer, “Yeni Devlet Hastanesi yapılacağı zaman Sayın Başkanın verdiği yeni dolmuş sözü ne oldu? Şimdi 8 tane dolmuş ile yolcu taşımaya çalışıyor. Belediye Otobüs şoförleri kart satıyor otobüsün içinde. Hangi ilde var bu uygulama? Neler dönüyor acaba orada? Belediyenin haberi var mı acaba bundan? Belediye Otobüsleri kar mı ediyor yoksa zarar mı? Peki bunun parası kimden çıkıyor ve nereye gidiyor? Boşuna demiyoruz gücümüzü birleştirelim, kaynaklarımızı israf etmeyelim diye. Eğer bizler yönetime gelirsek Belediye Otobüslerini sistemden çekeceğim ve Fatih dolmuşları ile rekabet ettirmeyeceğim. İki üç yolcu ile taşımacılık yapılmaz. Başkan seçim üzeri öğrenci biniş ücretlerini indireceğim dedi sizler tepki gösterince duraksadı. Hesapsız ve plansız seçim üzeri şark kurnazlığı yaparsan böyle duvara toslarsın. ‘Seçimi alayım da ne olursa olsun’ mantığıyla bir şehir yönetilir mi? Zararı kime bu mantığın? Siz emekçilere ve ailelerinize elbette yani bu şehre. Çeşitli illerde esnafı zarar uğratmadan uygulanan birçok protokol var neden örnek almıyoruz?” diye konuştu.

“Bu yapıyla ve bu zihniyetle bir şehir yönetilemez”

“Bir şehrin esnafı ve zanaatkarı ayakta durmazsa o şehir ayakta kalabilir mi?” diyerek esnafın şehrin bel kemiği olduğunu dile getiren Başer, “Bir sabah uyandığınızda fırınlarının hepsinin kapalı olduğunu düşünebiliyor musunuz? Herhangi bir kurum bir gün kapalı kalsa ne olur ama siz dolmuş şoförlerinin bir gün kontak kapattığını düşünün ya da eczacıların ilaç satmadığını kaos olur. Esnaf ayakta tutulmalıdır bu zorunludur. Esnaflık birçok şeyden mahrum yaşayarak icra edilen bir meslektir ve şehrin bel kemiğidir. Ben de bir esnafım ve bizler bir devlet memuru gibi yaşamıyoruz 7/24 hizmet veren insanlarız. Gümüşvadi’de iki adet hattı olan bir kardeşiniz olarak, ben de sizinle yine aynı sektördenim. Ağaç kovuğundan çıkmadık bu şehirde doğduk bu şehirde büyüdük ama dünyayı da takip ediyoruz. Buradan sayın başkana sesleniyorum az da olsa dünyada ve diğer illerde yaşanan gelişmeleri takip et. Biz heybemizden laf söylemiyoruz hayır dersimizi çalışıyoruz çünkü, dünyayı takip ediyoruz. Aklımız, fikrimiz bu şehre ve insanlarına nasıl daha iyi hizmet edebiliriz düşüncesinde. Bunun için çalışıyoruz ve bunun için çalışacağız. Daha güzel ve müreffeh bir şehir için çalışacağız. Esnafı ve insanı ile daha yaşanılabilir bir şehir oluşturmak için geliyoruz. Kimsenin işiyle veya aşıyla tehdit etmeden çalışacağız. Biliyorum sizler tehdit altındasınız.  Bu ne ceberrut bir yapıdır. İnsanlar her şeyi ile tehdit edilir mi? İnsanlar bu ekonomide inşaat yapmaya çalışıyor ancak belediyenin b’sine bulaşan ‘acaba işime taş koyarlar mı?’ diye kara kara düşünüyor. Bu yapıyla ve bu zihniyetle bir şehir yönetilemez. Rahat olun biz yönetime geldiğimizde kaynaklarımızı beraber kullanacağız. Sizi paçasından tutup aşağı çekmeyeceğiz ya da rekabet etmeyeceğiz. Hedefimiz dolmuş esnafı kardeşlerimizi zarar uğratmak değil kara geçirmek olacak söz veriyorum” ifadelerini kullandı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaban keçileri ve ayılar dronla görüntülendiÖnceki Haber

Yaban keçileri ve ayılar dronla görüntül...

Gümüşhane’de el freni çekilmeyen araç 10 metrelik duvardan düştü, sürücü son anda kurtulduSonraki Haber

Gümüşhane’de el freni çekilmeyen araç 10...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar