Gümüşhane

Nakliyeci Esnafı, Gümüşhane ve Trabzon’da Yapılan Seyyar Kantar Uygulamalarından Memnun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nakliyeci Esnafı, Gümüşhane ve Trabzon’da Yapılan Seyyar Kantar Uygulamalarından Memnun
Abone ol
Gümüşhane ilinde uzun yıllardır ağır tonajlı araç çalıştıran tır şoförleri, yaklaşık bir haftadır Gümüşhane ve Trabzon’da yapılan seyyar kantar uygulamasını yerinde bulduklarını söyleyerek ilgililere teşekkür etti.

Gümüşhane ilinde uzun yıllardır ağır tonajlı araç çalıştıran tır şoförleri, yaklaşık bir haftadır Gümüşhane ve Trabzon’da yapılan seyyar kantar uygulamasını yerinde bulduklarını söyleyerek ilgililere teşekkür etti.

Yapılan uygulama sayesinde uzun zamandır yaşadıkları sorunların nihayet çözüme kavuşabileceğini dile getiren tır şoförleri, bölgede yaşayan köy halkı ve muhtarlar adına da teşekkür ederek, “Uygulamada emeği geçen Gümüşhane Emniyet Müdürü ve personellerine, Gümüşhane İl Jandarma Komutanı ve personellerine ve Gümüşhane Karayolları bölge şefi ve personellerine yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Yapılan seyyar kantar uygulamasının Zigana Tünelinde yaşanan sorunları ortadan kaldıracağını söyleyen tır şoförleri, “Şehrimizi limana bağlayan ve Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ise en büyük üçüncü projesi olan Zigana Tünelinin de bozulmalar başlamıştır. Kantar uygulamalarının devam etmesi durumunda sorunlar çözüme kavuşacaktır. Yazılan cezalar çok yüksek olduğundan dolayı, bazı firmalar yasal tonajı yükletmekte, uygulamaya tabi olmak istemeyen firmalar ise şahıs araçlarını artık çalıştırmamaktadır. Firmalar kantar uygulama saatleri dışında kendilerine ait araçlarla çalışmaya devam etmektedirler. Bu durum Biz nakliyeci esnafına zarar vermektedir. Yapılan uygulamanın sürekliliği bizler açısından önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

 “Araçlarımızın Gücü İle Para Kazanmaya Çalıştık”

Gümüşhane’nin en büyük Taşıma Kooperatifinin başkanı olan Yılmaz Karagül, konu ile ilgili Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamada; “Bizler sisteme ayak uydurmak zorunda olduğumuz için tonaj yükleyip araçlarımızın gücü ile para kazanmaya çalışıyorduk. Bu uygulama hem araçlarımızın ömrünü uzatacak, hem yollarımız bozulmayacak, hem de para kazanacağız. İnşallah bu süreç kalıcı bir çözüme kavuşur ve bizde rahat ederiz” dedi.

“Bölgemizde Şoför Esnafı Olmak Çok Zor”

Gümüşhaneli kamyon şoförü Erol Yaylabeyi ise, “Ben uzun yıllar kamyonculuk yaptım ve tonajdan para kazanılmadığını söyleyebilirim. Kazandığım parayı sanayide bırakıp dönüyordum. Bu durum uzun sürmedi ve aracımı sattım şimdi yine özel bir firmada şoförlük yapmaktayım. Bu şehirde şoför esnafı olmak ve kamyon sürmek gerçekten çok zor. Yapılan uygulamaların saatlerinin genişletilerek tüm kaçak çalışmanın önüne geçmesi tüm sorunları çözecektir” ifadelerine yer verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zafer Partisi’nin Gümüşhane Adayları AçıklandıÖnceki Haber

Zafer Partisi’nin Gümüşhane Adayları Açı...

Gümüşhane Nasıl İl Oldu?Sonraki Haber

Gümüşhane Nasıl İl Oldu?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar