Gümüşhane
Hüseyin Özgün

Hüseyin Özgün

Mail: huseyin@gmail.com

Madalyonun Dik Yüzü

Malumunuz siyasi olaylar ve tabii siyasi şahsiyetler, hangi açıdan bakıldığına göre farklı şekillerde değerlendirilmekte, siyah ve beyaz gibi zıtlıklara sahip duygulara sebep olmaktadır.

Hele de bahse konu eğer kutuplaşmaların olduğu bir seçim ise; kazanan mı, kaybeden mi olduğunuz yapacağınız değerlendirme için son derece önemlidir.

Daha da ötesi, bulunduğunuz cenahın seçim sürecinde ki konumu da kanaatlerinize yön verecek niteliktedir.  

Geride bıraktığımız süreçte de görüldüğü üzere, tarafını seçmiş olan siyasi partiler Ankara’dan Gümüşhane’ye kadar inandıklarını bir kenara bırakmış, kendilerini var eden düşünceleri dahi inkâr eder duruma gelmiştir.

Bu durum kurumsal yapılar açısından anlaşılabilir olmakla beraber,  bireyler için soru işaretleri ile doludur.

Partilerin ve onlarla organik bağları bulunan teşkilat üyelerinin Ankara’da alınan kararları, lider tercihlerini koşulsuz olarak savunmaları kabul edilebilir.

Seçmen konumundaki milyonların fanatizmi ise özellikle yerel seçimler söz konusu olduğunda sorunlu bir davranış biçimidir.

Sırf parti aidiyeti sebebiyle, ikili ilişkilerin etkili olabildiği parti tercihlerine kayıtsız şartsız itaat, ömrümüzü geçirdiğimiz kenti başarısız yerel yöneticilere mahkûm etmemelidir.

Bilinmelidir ki; “Burası Gümüşhane …” diye başlayıp kurulmuş hiçbir olumsuz cümleyi ne bu kadim memleket, ne de onun güzel insanları hak etmektedir.

Ulaşılamayan hedefler, bitirilemeyen projeler, sonu gelmeyen cek-caklı sözler bizlerin kaderi değildir.

Hak ettikleri ile değil, verilenlerle yetinmek Gümüşhaneli siyasetçilerin kimliği hiçbir zaman olmamalıdır.

Biliniz ki; sandık başına gelindiğinde oy verme kriteriniz partili aday şeklinde ise eğer, seçtikleriniz; “asılı ceket” veya “tuvalet terliği” vasıflarını taşıyacaktır.

Kişisel çıkarlarınızı ön planda tuttuğunuzda ise profil, “işini bilen” siyasetçi şeklinde olacaktır.

Olguları değil söylemleri, yapılanları değil vaatleri dikkate aldığınızda ise siyaseti “yalan üzerine kurulu bir mecra” olarak görenleri göreve getirmiş olacaksınız.

Siz siz olun; ideolojinize, memleketimize, vatandaşımıza, geçmişimize, geleceğimize, değerlerimize sahip çıkana ama gerçekten sahip çıkana siz de sahip çıkın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar