Gümüşhane

Demir’den sert eleştiriler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demir’den sert eleştiriler
Abone ol
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, Gümüşhane ekonomisinin önemli yapı taşlarından olan Koza Altın Masta Altın Madeni İşletmesinin kapanmasının ardından Cumhur İttifakı üyelerine sert eleştirilerde bulundu.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane ekonomisi açısından önemli olan bu hadise karşısında milletvekilleri ve hükümeti temsil eden siyasi partilerin büyük bir sessizlikle bu gelişmeyi takip ettiklerini dile getiren Demir, “Bu hal şehrimiz açısından üzüntü verici bir durumdur” dedi.

Bu hadisenin Gümüşhane açısından sosyal, ekonomik ve siyasi sonuçlarının olacağını kaydeden Demir, “Lakin bizim açımızdan üzüntü verici şekli Gümüşhane de bu manada kıyametler koparken birilerinin şehrimize atanması yapılan doktor atamaları üzerinden ben yaptım sen yapmadın algısı yönü ile sosyal medya paylaşımlarının arzı endam etmesidir. Bu durumda göstermektedir ki herkes kendi siyasi istikbalinin hesabını yapmakta varsın ne olursa olsun yeter ki benim siyasi istikbalime bir şey olmasın mantığı ile iş tutulmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Coğrafya kader derken birileri yanlış anlamış”

Gümüşhane’nin ekonomisiyle ve diğer gelişmişlik ölçütleri ile Türkiye’nin en geri kalmış şehri olduğunu savunan Demir, “Coğrafya kader derken birileri yanlış anlamış ve şehir adına yarınlarımız adına değil kendi siyasi istikballeri adına iş tutar olmuşlardır. Norveç’i anlatan güzel bir eserdir. “Beyaz Zambaklar Ülkesi” bu eserde coğrafyanın kader olmadığı insan bilincinin-kapasitesinin-idrakinin kader olduğunu güzel bir şekilde anlatılmaktadır. Evet aynen katıldığım şekli ile coğrafya kader değildir. İnsanın iş tutuş şekli kaderdir. Bizler eğer bu şehri temsil eden kişiler olarak şu geldi bu gitti şuraya ziyaret ettim buraya geldim paylaşımlarını ön plana çıkarıyorsak bu bizim iş tutuş şeklimizi göstermektedir” diye konuştu.

“Gerçek gündemden uzaklaşıyoruz”

Yaşananları tuhaf olarak nitelendiren Demir, “Bugüne kadar hangi vekilimiz projesi ile yatırım planları ile vizyonu ile ön plana çıkmış bir sorgulayalım bir düşünelim. Eğer bunları düşünmez isek bugün daha çok 3/5 doktor atamasına ellerimizi patlatırcasına alkış tutarız. Gündelik hizmet unsurlarının zaruri olan atamaları sanki İstanbul’u fethetmiş şekli ile lanse edilmesi tuhaf bir durumdur. Onun için gerçek gündemden uzaklaşıyoruz. İş sahalarımız kapanırken, şehrimizin insani işsizlik ile mücadele ederken bu şekli ile sosyal medya paylaşımları en amiyane tabir ile bu halk ile dalga geçmektir” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Telekom Fen Lisesi'nde okur-veli- yazar buluşmasıÖnceki Haber

Türk Telekom Fen Lisesi'nde okur-veli- y...

Gümüşhane köylerine yeni yerleşim alanları açılacakSonraki Haber

Gümüşhane köylerine yeni yerleşim alanla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar