Gümüşhane

GÜMSAŞ Başkanı Eyüphan Özyurt İddialara Cevap Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜMSAŞ Başkanı Eyüphan Özyurt İddialara Cevap Verdi
Abone ol
GÜMSAŞ Başkanı Eyüphan Özyurt İddialara Cevap Verdi; “Bizde SAYIŞTAYI Bekliyoruz”

Gümüşhane Şehircilik ve Sosyal Hizmetler AŞ (GÜMSAŞ)’nin Eski Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulundu. Haklarında çıkan iddialara tepki gösteren Başkan Özyurt, GÜMSAŞ’ın denetimi için gelecek SAYIŞTAY Denetçisini ivedi olarak beklediklerini söyledi.

Yönetim Kurulu ve Başkan olarak henüz görevi devredemediklerini dile getiren Başkan Eyüphan Özyurt, seçimler sonrası Gümüşhane Belediyesinin el değiştirip MHP’ye geçtiğini hatırlatarak “Bu geçişin üzerinden 22 gün geçmiştir.  Geçen bu süreçte kimse ibra istemediği gibi, işten anlayan kimse de yönetimin muhatabı olmamıştır. Halen yönetimsel belirsizlikler içinde yüzen GÜMSAŞ şirketinin bir an önce ciddi ve işten anlayan liyakatli kişilerce yönetilmesini umut ediyoruz” dedi.

“ Yeni Başkan Kurumu Zarara Uğrattı”

GÜMSAŞ AŞ’nin kendi yönetim dönemleri ile ilgili MHP ve CHP adayları tarafından kasıtlı dezenformasyon yürütüldüğünü iddia eden Eyüphan Özyurt, “Bugün gelinen noktada ciddi bir anlayış sergilememektedir. Bu kurum şehrimizin ve hepimizin kurumudur. Öncelikle bunun algılanması gerekmektedir. Kurumu yönetenlerin de sorumluluklarını bilmeleri gerekir.  Daha talip oldukları kurumları bile tanımayan adaylardan MHP adayı Vedat Soner Başer başkan olmuş, uyarılarımıza rağmen gelir gelmez iş bilmezlikle kurumu zarara uğratmıştır. Konuyla ilgili basının sorduğu sorulara da halen cevap vermemektedir. Bu nedenle cevap hakkı doğduğuna inanıyoruz. Belediye şirketleri Belediyelerin mali durumları için bir çıkış yolu olsa da bir can simidi değildir. Belediyelerin cari kaynak üretme sorunu son 5 yıldır süre gelen bir sorundur. Ancak bu soruna çözüm; tüm şirket kaynaklarının hunharca mahvedilmesi değildir” diye konuştu.

“Vali Talimatıyla Denetlendik”

Kurum hakkında sürekli olarak gündeme getirilen ve son olarak Sözcü Gazetesinde haberleştirilen Bitcoin iddialarıyla ilgili Valilik talimatıyla Gümüşhane Defterdarlığına hesap verildiğini dile getiren Özyurt, “Ayrıca Yeminli Mali Müşavir ve bağımsız denetime tabi olan kurumumuz denetlendiği süreçle ilgili raporlarını da Gümüşhane Defterdarlığına sunmuştur” şeklinde konuştu.

“Şirket Didik Didik Edildi”

Gümüşhane Belediye yönetimini kurum ciddiyeti taşımamak ve işleyişten bihaber olmakla suçlayan Özyurt, “Taht kavgalarıyla uğraşan yeni yönetim; “Geldiğimizde bahane değil iş üreteceğiz” diyerek geldikleri kurumda ilk günden bahaneler uydurmaya başlamıştır. GÜMSAŞ’ın Gümüşhane’de her daim hesap verebilen tek kurum olduğunu göstermek adına yönetimdeki arkadaşlar yetkisi dahi olmayan kişilere hesap vermek zorunda bırakılmış, buna rağmen başkan talimatı denilerek şirket didik didik edilmiştir. Geldiğimiz noktada şirketin sorumluluklarını ve yönetim sorumluluklarını liyakatle ve kurum ciddiyetiyle yürütmüş yönetim kadememiz şeffaf şekilde tüm bilgileri paylaşırken bilgi isteyenlerin ciddiyeti görülmemiştir” ifadelerini kullandı.

“Şirketin Paralarının Seçimde Kullanıldığı Algısı yapıldı”

Seçim sürecinde kurumun yıpratıldığına işaret eden Özyurt, “Şirketin paralarının seçimde kullanıldığına yönelik algılar ile hamle yapan MHP adayı, seçimden sonra geldiğinde şirketin kasasındaki tüm mevduat ve munzamları bozdurarak kısa günde iş çözme yoluna gitmiştir. Bu hususla alakalı da halen resmi açıklamayı basına yapmamıştır. Seçim sürecinde dahi şirketin mali durumuna zarar verecek hiçbir ödeme ve fatura tarafımızdan kabul edilmemiş, gönderilenlerde geri iade edilmiştir” dedi.              

“Kamu Kurum Ciddiyeti Yok”

Seçim süreci tamamlanalı 22 gün geçmesine karşın GÜMSAŞ yönetiminin ciddi bir adımla karşılaşmadığını anlatan Özyurt, “Halen kamu kurum ciddiyetiyle uyumlu bir girişim olmamıştır. Elimizde belge ve bilgilerle ivedi şekilde Sayışta Denetimi gelmesini dört gözle bekliyoruz.  Mevcut Yönetimin Sayıştay Denetiminden sonra sığınacağı bahaneler kalmayacağını ve artık bahanelerle uğraşmak yerine Gümüşhane’ye vadettiği hizmetleri yapması içinde takipçi olacağız” diye konuştu.

“SAYIŞTAY Denetimini Bekliyoruz”

GÜMSAŞ Yönetim Kurulu olarak sorumluluklarını hakkıyla yerine getirdiklerini söyleyen Özyurt, “Son üç yıl içinde gelen bağımsız denetim raporları bunu teyit etmekle beraber şirketimiz yönetime geldiğimiz günden beri her cari yılda vergi rekoru kırmış ve sürekli kar açıklayan bir şirket haline gelmiştir. Dolayısıyla sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmekle beraber ilerleyen süreçte hem mevcut yönetimin bahanelerin arkasına sığınmaması hem de kurumun ve Gümüşhane ilinin bu algıdan ulusal manada çıkarılması için ivedi şekilde SAYIŞTAY denetimini bekliyoruz. Bunun içinde başvurunun hızlanması adına bizlerde gerekli dilekçelerimizi gerekli makamlara ileteceğiz” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Gümüşhane’de Turizm Haftası kutlanıyorÖnceki Haber

Gümüşhane’de Turizm Haftası kutlanıyor

Gümüş 29 yıl sonra amatör lige düştüSonraki Haber

Gümüş 29 yıl sonra amatör lige düştü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar