Gümüşhane

Gümüşhane Eski Belediye Başkanı Çimen, Hakkında Çıkan İddialara Cevap Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Eski Belediye Başkanı Çimen, Hakkında Çıkan İddialara Cevap Verdi
Abone ol
Sözlerimin başında toplantı davetimize katılımlarınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyor, gerçek bilginin toplumla paylaşılması noktasında desteği...

Sözlerimin başında toplantı davetimize katılımlarınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyor, gerçek bilginin toplumla paylaşılması noktasında desteğiniz için şükranlarımı sunuyorum.

Bir seçim kampanyası dönemini geride bıraktık. Desteğini bizden esirgemeyen, oy veren vermeyen sandığa giden tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.

Milletimiz 10 yıllık bir sürenin ardından yetkiyi Cumhur ittifakımızın diğer ortağı MHP’ye devretti. Milletimizin takdirine saygımız sonsuzdur.

Bizler de seçim sonuçlarını özümseyip enine boyuna değerlendirip derslerimizi alarak bir muhasebenin ardından yeni yol haritamızı ortaya koyacağız.

Toplantının başında öncelikle geçen gün malum hazımsız çevrelerce beslenen bir yaygın gazetede yer alan ve sonrasında sosyal medyadan yayılan, gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan karalama maksatlı habere ilişkin kamuoyunu doğru bilgilendirmek istiyorum. 

Daha önceden de defalarca ifade ettiğimiz gibi GÜMSAŞ şirketimiz sürekli denetlenen bir kurumdur. Denetleme raporları Gümüşhane Defterdarlığında da mevcuttur. Hiçbir şekilde kripto hesaplarla ilgili bir işlem yapılmamıştır.

Elinde bununla ilgili belge ve bilgi olanlardan ricamız bu belgelerle hukuka başvurmaları belgelerle konuşmalarıdır.

Bunu yapamayanların amaçladıkları şey hukuktan değil gazete manşetlerinden medet ummaktır.

Müdde-i iddiasını ispatla mükelleftir. Dayanaksız yalanlarla kurumu ve şahsımı yıpratmaya çalışanlarla ilgili dün itibariyle suç duyurusunda bulunarak tekzip taleplerimizi ilettik. Bu deli saçması iddialar asılsız, gerçekten uzak ve son derece art niyetlidir. Gerekli hukuk yolları kullanılarak kurum ve şahsımın itibarına kasteden kişilerden hukuk önünde hesap sorulacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Gümüşhane kamuoyu herkesi kendi vicdan terazisinde tartacak ferasete sahiptir. Sayıştay denetimini ivedi bekliyoruz.

İftiracı, belgesiz, dayanaksız karalama amaçlı müfterileri de kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.

Öte yandan seçim kampanyası boyunca Cumhur İttifakını diline dolayıp kalbinde ve dilinde çukur siyaseti taşıyanlara karşı ittifak ruhuyla hareket edip bu pervasız söylemleri duymamaya gayret gösterdik. Hz. Mevlana’nın “Edepli edebinden susar, edepsiz ben susturdum zanneder” sözleriyle tanımlayacağım bu süreç artık geride kalmıştır.

Artık herkes ettiği lafın nereye gittiğini bilmeli, oturduğu makamın ağırlığı ve sorumluluğuna uygun tavırlar sergilemelidir.

Gümüşhane’de yönetim kadrolarından sokak ve cadde adlarına varana kadar Cumhur ittifakının somutlaşmış iradesini temsil eden bir belediye başkanı olarak alnımız ak, başımız dik bir görev sürecini milletimizin takdiriyle tamamladık.

“İnsan ölür kalır eseri, eşşek ölür kalır semeri” deyişinden hareketle eserlerimiz milletimize hizmet etmeye devam ediyor ve edecektir.

Gümüşhane kamuoyu herkesin ederini, zor günde giderini, ahlakını ve basiretini takdir edecek kabiliyete izana ve ferasete sahiptir.

Ayan beyan olanı izaha gerek yoktur.

Kirli yollara tevessül edip gayri ahlaki işlerle seçime gölge düşürenleri “değişim” pusulalarıyla öğrencilerimizin iradelerini gasp edenleri biliyor ve bilecektir. Tarih ve zaman elbet bir döneminde herkesin ettiğini yarına bıraksa da yanına bırakmayacaktır.

Kuzu postuna bürünüp sürüye dalanları, kurtla yiyip kuzuyla ağlaşanları, davaya dayanıp büyüyen, istedikleri olmayınca davasına sırt dönüp gizli kapılar ardında kirli siyasi pazarlıklar yapanları, seçim gecesi “zekat” dağıttığını ifade edecek kadar şuursuzlaşanları velhasıl dostumuzu da düşmanımızı da bir yere not ettik.

Dışardakiler gibi içimizdeki riyakarlarla da mücadelemizi elbette sürdüreceğiz.

Öte yandan unutmayalım ki belediye seçimlerimizde MHP’ye 6500 oy verildiyse bize de 6100 oy verildi. Halkımız az farkla yönetimi MHP ye devretti. Bizler bunun bilincinde ve sükûnetimizi korurken MHP tarafından da aynı tavırları sergilemesini bekliyoruz.

Ayrıştırmayacağız, bölmeyeceğiz diyerek yönetimi devralanların daha ilk günden bazı personellerimize baskı ve mobing uyguladığını duyuyorum. Neredeyse bütün çalışanlarımıza sendikal hakkı biz verdik. O kardeşlerimize de sonuna kadar haklarını müdafa etmelerini telkin ediyor sonuna kadar yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum.

Bazı tesislerimizin kapandığını öğrendim. Bunlarda üzücü.

Gençlere daha uygun imkanlarla hizmet vermek için açtığımız Gençhane sebepsiz kapatılmış. Millet Kıraathanesi ve hamam kapatılmış. Hamam için yıkık dökük ibareleri kullanılmış.

Arkadaşlar hamam orda herkes gidip görebilir. Sürekli çalışan her hamamda rutubet sorunu olur ve tadilat gerektirir, yeni açılan mekanlarda bu tarz sorunlar olabilir. Bundan doğal bir şey yok.

Bu yatırımları yoktan sebeplerle yine itham edici tavırlarla kapatmanın akla mantığa sığar yanı yok.

Tüm bu yönetim tavırları üzüm yemek değil bağcı dövmek niyetindeki kişilerin işidir.

Bizim devraldığımız belediyenin o kadar çok eksiği vardı ki birileri gibi bunları bahane edip gazete gazete gezseydik bu şehre 10 yılda bu kadar hizmeti getirebilir miydik?

Önümüzde 5 yıl var. Vadettiği projeleri ilimize kazandırmaya odaklanması gerekirken bahaneler ardına sığınmak hoş değil. Ben yine belirtmek isterim ki seçim bitti iftira atma bahane bulma şikayet etme devri kapandı. Propaganda döneminde hiçbir bahaneye sığınmadan hizmet edeceğiz dediler. 

Aradan neredeyse 1 ay geçmedi her gün bir bahane bir şikayet haberi kulağıma geliyor. Hedefimiz iş üretmek olmalı. Hizmet olmalı.

Seçim döneminde her aday karşılaşmıştır, Gümüşhane’mizin en büyük sorunu işsizliktir.

Birçok gencimiz bugün iş beklemektedir. Bu kadar iş bekleyen insan varken işleyen halka ucuz hizmet vermekle yükümlü yerleri kapatarak onca insanı ekmeğinden etmek bu şehre yakışmıyor.

 Gelelim Borç konusunda ki kirli bilgilere.

Her gün sokaklarda rakamlar dönüyor. Şaşırıyorum. 29 MART İtibariyle Mali Hizmetlerden aldığım bilgiler mevcut elimde sizlerle paylaşayım.

BORÇLAR

Uzun Vadeli borçlarımız 5-10 yıllık vade;

İLBANK                        : Yaklaşık 49 MİLYON TL ANA PARA

(Gelirlerimizden kesinti yapılarak ödeniyor)

HALKBANK                  :18 MİLYON TL

Vergi Dairesi                          :3.8 MİLYON TL

SGK                                         :6.6 MİLYON TL

Kısa Vadeli Borçlar

ELEKTRİK FATURALARI 8 MİLYON TL (Henüz kesilmemiş olabilir yaklaşık rakam)

PİYASA BORCU : 80 MİLYON TL CİVARINDA

ALACAKLAR  

SU-EMLAK VS GELİRLERİ 20 MİLYON TL VE ÜZERİ

NET DURUM:  165 MİLYON TL CİVARI DURUMDAYIZ BELEDİYE OLARAK.

10 yılda Belediyemize hizmetlerimizin dışında kazandırılan mülk arsa taşınır taşınmazların güncel mali değeri: Yaklaşık 500 milyon TL

Bu rakamlar cari dönem işledikçe değişmeye devam edecektir. Elimizdeki son muhasebe verilerine göre rakamlar yukarıda belirttiğim gibidir. Son 10 yılda belediyemize sağladığımız araç parkı ve arsa bedelleri bu borcumuzu fazlasıyla ödemektedir. Kaldı ki borçlarımızın yarısı uzun vadeli borçlardır. Medyadan takip ettiğimiz kadarıyla bugün 1500 nüfuslu beldelerin borcu bile 50-100 milyon TL gibi rakamlarla anılıyor. Bizler sorumluluğumuzu bilerek katkı sağlamaya çalıştık.

 

İç Borçlar:

PERSONEL İKRAMİYE 2.4 MİLYON

MAAŞ BORCU BULUNMAMAKTADIR.

GÜMSAŞ 60 MİLYON TL CİVARI (ŞİRKET VE BELEDİYE MUTABAKATI BEKLENİYOR SON AY MAAŞLARI DA GÜMSAŞ HESABINDAN ÖDENDİĞİ İÇİN EKLENMEMİŞ OLABİLİR. RAKAM ARTABİLİR.

Belediyeler son dönemde şirketleriyle ayakta durmaktadır. Bizde bu süreçte GÜMSAŞ şirketimizden destek aldık. Kaynak buldukça borcumuza ödeme yaptık. GÜMSAŞ görüldüğü üzere tuttuğu yasal karşılıklarla nisan ayı maaşlarında mevcut Belediye yönetimini de dar boğazdan geçici olarak kurtarmış gözüküyor.

Ancak GÜMSAŞ’a bu bedelin kısa zamanda ödenmesi ve şirketin de ayakta durması sağlanması lazım. Kaynak bulma konusunda Yeni Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’e kolaylıklar diliyorum.

Tekrar söylediğim gibi konuşmalarımı bitirmek istiyorum; Belediyecilik zor iştir. Hele bu dönemlerde ülkemizin ekonomik sıkıntılar yaşadığı süreçte daha zordur.

Gümüşhane kamuoyunun benden beklentilerine hiçbir zaman kayıtsız kalmadım. Bundan sonraki süreçte de kayıtsız kalmayacağım. Makam mevki ve statü gözetmeksizin sade bir Ercan Çimen olarak dahi Gümüşhane insanına hizmet etmenin hayatımdaki en öncelikli misyon olduğunun özellikle altını çiziyorum.

Gümüşhanemiz için dünde bıraktığımız ne varsa yarına taşımaya kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Milletimizin mesajını aldık. Aşk ile yeniden yeni bir enerji ve sinerjiyle geleceğe ışık tutan politik bir tavırla şehrimiz için gece gündüz demeden gayretle ve samimiyetle makam mevki konum gözetmeksizin çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.                                     


  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DP Genel Başkanı Uysal'dan Başkan Kara'ya hayırlı olsun ziyaretiÖnceki Haber

DP Genel Başkanı Uysal'dan Başkan Kara'y...

Harşit Çayı’na düşen alkollü şahıs hastaneye kaldırıldıSonraki Haber

Harşit Çayı’na düşen alkollü şahıs hasta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar