Gümüşhane

Kaya: Halkın iradesi değişmez

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaya: Halkın iradesi değişmez
Abone ol
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya, AK Parti’nin Gümüşhane Belediye Başkanlığı seçimleri için yaptığı itirazı değerlendirerek “Bu itirazların sonuçsuz kalacağına ve halkın iradesini değiştirmeyeceğine inanıyoruz” dedi.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane'de 31 Mart'ta gerçekleştirilen mahalli idareler seçimlerinin ardından yaşanan gelişmelerin kamuoyunu yakından ilgilendirdiğini kaydeden Kaya, “AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nın Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik yaptığı itirazlar ve bu itirazların sonucunda İlçe Seçim Kurulu'nda Gümüşhane Belediye Başkanlığı oy pusulalarının yeniden sayılmaya başlanması, demokratik sürecin işleyişine dair önemli bir adımdır. Gümüşhane'de 31 Mart'ta gerçekleştirilen mahalli idareler seçimlerinin ardından yaşanan gelişmeler, demokratik sürecin sağlıklı işleyişi ve halk iradesine saygı konularında önemli bir dönemeç oluşturmaktadır. Bu bağlamda, yaşanan sürecin demokratik değerlere zarar vermemesi için bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Herhangi bir seçim sürecinde, itiraz hakkı ve yasal prosedürlerin takip edilmesi demokratik bir haktır ve bu hak her siyasi parti ve aday için geçerlidir. Ancak, bu hak kullanılırken dikkatli olunması ve sürecin hukuka uygun bir şekilde işlemesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

“Bu itirazların sonuçsuz kalacağına ve halkın iradesini değiştirmeyeceğine inanıyoruz”

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nın Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik yaptığı itirazlar ve bu itirazların sonucunda İlçe Seçim Kurulu'nda Gümüşhane Belediye Başkanlığı oy pusulalarının yeniden sayılmaya başlanmasının demokratik sürecin doğal bir parçası olduğunu fakat bu sürecin titizlikle yürütülmesi ve herhangi bir siyasi hesap veya tarafgirlik içermemesi gerektiğinin altını çizen Kaya, “Demokratik sürece zarar verilmemesi için, itirazların ve yeniden sayım sürecinin yasalara ve hukuka uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Halkın iradesine saygı duyulmalı, seçim süreci şeffaf ve adil bir şekilde tamamlanmalıdır. Ancak, MHP Gümüşhane İl Teşkilatı olarak, yapılan bu itirazların sonuçsuz kalacağına ve halkın iradesini değiştirmeyeceğine inanıyoruz. Seçim sürecinde yaşanan herhangi bir usulsüzlük veya hata olması halinde, yasal prosedürlerin gereği yapılmalıdır. Ancak, itirazların keyfi olarak ve siyasi hesaplarla yapıldığı düşüncesi, halk nezdinde hoş karşılanmamaktadır” diye konuştu.

“Siyasi çekişmelerin demokratik süreci olumsuz etkilemesine izin verilmemelidir”

Gümüşhane halkı ve tüm siyasi aktörlerin demokratik sürecin sağlıklı işlemesi ve halkın iradesinin yansıtılması için birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Kaya, “Bu süreçte, hukukun üstünlüğü ve demokratik değerlerin korunması ortak sorumluluğumuzdur. Tüm vatandaşlarımızı, seçim sürecine saygı göstermeye, hukukun üstünlüğüne inanmaya ve demokratik değerlere sahip çıkmaya davet ediyoruz. Gümüşhane'nin demokratik mirasını korumak ve gelecek nesillere güçlü bir demokratik kültür bırakmak için birlikte hareket etmeye devam edelim. Cumhur İttifakı'nın güçlü bir şekilde ayakta durması ve halkımıza verdiğimiz güvenin sarsılmaması adına, bu tür itirazların dikkatle değerlendirilmesi gerekmektedir. Siyasi çekişmelerin demokratik süreci olumsuz etkilemesine izin verilmemelidir. MHP Gümüşhane İl Teşkilatı olarak, seçim sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde tamamlanması, halkın iradesine saygı duyulması ve Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberliğinin korunması konusunda kararlılıkla hareket edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’dan Gümüşhane’ye acı haberÖnceki Haber

İstanbul’dan Gümüşhane’ye acı haber

9 mahalle muhtarı değiştiSonraki Haber

9 mahalle muhtarı değişti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar