Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesinde “Haritalarla Gümüşhane” sergisi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Üniversitesinde “Haritalarla Gümüşhane” sergisi açıldı
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü ile Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu Coğrafya Bilgi Sistemleri Programı öğrencilerinin hazırladığı “Haritalarla Gümüşhane” sergisi açıldı.

Mart Dünya Haritacılar Günü nedeniyle Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, çalışmanın sponsorlarından MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer, üniversite yönetimi ve öğrenciler katıldı. 

Gümüşhane’yle ilgili fiziki ve beşeri alanlarda öğrencilerin hazırladığı 25 harita sergilendi. Sergi kapsamında ilk ona giren öğrencilere çalışmalarını takdir etmek amacıyla ödüller verildi.

“Başarılarını taçlandırmaya devam ediyorlar”

Gümüşhane'nin fiziki ve beşeri haritalarının yer aldı ve uzun emekler sonucu oluşturulan sergide konuşan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Coğrafya bilgi sistemleri lisans ve ön lisans bölüm programları olarak üniversitemizin en genç programı. Yeni mezun verme aşamasında olan bölümümüz buna rağmen başarılarını taçlandırmaya devam ediyorlar. Yaklaşık 1 ay önce Ankara Üniversitesinde düzenlenen proje yarışmasında coğrafya bölümü öğrencilerin hazırlamış olduğu iki proje dereceye girmiştir. Yine coğrafya bilgi sistemleri program öğrencilerimizin hazırlamış olduğu haritalarda hocalarımızın hazırlamış olduğu haritalarla birlikte birazdan sergilenecek” ifadelerini kullandı.

“Bu gelenek devam edecektir”

Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Işık ise haritaların dünyanın en eski iletişim araçlarından birisi olduğunu vurgulayarak “İnsanlar gerek yön bulma konusunda gerekse dünyayı keşfetme ve anlama açısından ya da en basitinden bir avlanma alanının neresi olduğundan bilmek amacıyla hep haritaları kullanmışlardır. Temel bir iletişim aracı ve temel bir anlatım aracı olmuştur. Bizde 21 Mart dünya haritacılık gününde haritacılığın önemini ortaya koymak adına Gümüşhane ilinin temsilen harita sergisi yaptık. Harita sergimizde Gümüşhane’nin başta doğal güzellikleri olmak üzere beşerî özellikleri ve kültürleri, tarihi ve diğer birçok unsuru katarak sergi hazırladık. Bu sergimizin temel amacı da şudur; öğrencilerimizi biraz daha aktif hale getirmek, öğrencilerimizin üzerinde biraz sorumluluk yüklemek ve bu sorumlulukları yerine getirmeyi sağlamak işin açıkçası. Biz burada bir geleneği başlattık önümüzdeki yıl inşallah bunu daha büyük boyutlarda, çalıştay olarak düzenleyeceğiz ve bu gelenek devam edecektir” dedi.

Haber: Berfin ÖZKAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çimen: Köylerimiz bizim zenginliğimizdirÖnceki Haber

Çimen: Köylerimiz bizim zenginliğimizdir

Ekmek içerisine gizlediği ruhsatsız tabancayı satmak isterken yakayı ele verdiSonraki Haber

Ekmek içerisine gizlediği ruhsatsız taba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar