Gümüşhane

Gümüşhane'de ekmek yüzde 23 zamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane'de ekmek yüzde 23 zamlandı
Abone ol
Gümüşhane’de onbir ayın sultanı Ramazan ayı öncesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da zam furyası yaşanıyor. Kentte et fiyatlarına üst üste gelen zamların ardından bir zam da ekmek ve pide fiyatlarına geldi.

Yüzde 99’u Müslüman olduğu ifade edilen Türkiye’de Müslümanlar için kutsal olan tarihler öncesinde yaşanan ve sosyal medyada “Elin gayrimüslimi özel günlerinde rekor indirimler yapar, bizimkiler özel günlerimizde bindirim yapar” yorumları Gümüşhane’de bir kez daha hayat buldu.

15 TL’lik ekmek 380 grama çekildi

Zamlı tarifeyle birlikte ekmeğin kilogram fiyatı yüzde 23 artarak 32,5 TL'den 40 TL'ye yükselirken her tarifede olduğu gibi bu tarifede de ekmeğin gramajları değiştirildi. 

Zamlı tarifeyle birlikte fırınlarda 15 TL'den satılan 460 gramlık ekmeğin fiyatı değiştirilmeden gramajı 380 grama çekildi. Tarifede 250 gram ekmeğin fiyatı 10 TL olarak belirlenirken Gümüşhane'deki fırınlarda her zamanki gibi bu gramajda ekmek yapılmayacağı değerlendiriliyor.

En ucuz pide 25 TL oldu

Ramazan ayında en çok tüketilen pide fiyatları da zamdan nasibini aldı. En son 7 Ağustos 2023 tarihinde yapılan düzenlemeyle 550 gram sade pidenin 20 TL'ye satıldığı Gümüşhane'de bugün yürürlüğe giren yeni tarifeyle birlikte 500 gram pide 25 TL'den satılacak. Yumurtalı susamlı pidenin fiyatı da 28 TL olarak belirlendiği tarifede 450 gram lavaş 20 TL, 1 kilogram peksimetin fiyatı da 60 TL olarak belirlendi.

Et fiyatları 500 TL’ye dayandı

Her Ramazan ayı öncesinde olduğu gibi ekmek ve pide fiyatlarına zam gelmesinin yanında et fiyatlarının da birkaç hafta içerisinde 500 TL’ye dayandığı ve esnafın sürekli “Ramazan’da da zam gelecek” söylemleriyle vatandaşı strese soktuğu Gümüşhane’de ağırlaşan ekonomik koşullar özellikle asgari ücretli ve emeklilerin alım gücünü günden güne düşürüyor.

Çeşitli bahanelerle yapılan, kontrol edilmeyen, edilemeyen, niçin yapıldığı bile anlaşılamayan zamlar yüzünden vatandaşlar Ramazan ayını zor geçireceklerini ifade etti.

Diğer yandan fırınların zamlı tarife talebinin uzun süre önce verdiği fakat prosedürler gereği tarifenin onayının geciktiği, Türkiye'nin yaklaşık 30 şehrinde ekmeğin kilogram fiyatının 40 TL ve üzerinde olduğu, pide fiyatlarının da çevre illere göre düşük olduğu öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane'de hafta sonu dart şöleni varÖnceki Haber

Gümüşhane'de hafta sonu dart şöleni var

Ünlü şair Nurullah Genç, Gümüşhanelilerle buluştuSonraki Haber

Ünlü şair Nurullah Genç, Gümüşhanelilerl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar