Gümüşhane

TUTSAK Çanakkale Şehitlerini andı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TUTSAK Çanakkale Şehitlerini andı
Abone ol
Gümüşhane’de Turan Teşkilatı Sivil Arama Kurtarma (TUTSAK) tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109.yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

tatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

“Atalarımızdan kalan bu toprakları koruyacağız”

Çanakkale zaferiyle ilgili slayt gösterisi ve şiir dinletisinin ardından konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “Adımız Müslüman, soyadımız Türk. Bu minvalde atalarımızdan kalan bu toprakları koruyacağız. Atalarımız Çanakkale’de geçilmez dedi biz de diyeceğiz ki Türkiye geçilmez. Cumhurbaşkanımız da şuanda 7 düvele karşı o mücadeleyi veriyor. Biz de her zaman bastığımız yerde bir şehit kanı olduğunu biliyoruz” dedi.

“Çanakkale çelikten bir saldırıya etten bir siperdir”

Turan Teşkilatı Gümüşhane İl Başkanı Muhammet Aydın ise “Bugün dünya savaş tarihine adını altın harflerle yazdıran Çanakkale Zaferinin 109.yıldönümü kutlamakta ve vatanımız için gözlerini kırpmadan şehit olan ve bize bu zaferi kazandıran atalarımızın onur ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Yahya Çavuşların kahramanca savaştığı, Koca Seyit’in yalnızca bir top mermisini değil bir milletin kaderini sırtladığı, çelikten bir saldırıya etten bir siperdir. Kalbi vatan aşkıyla, göğsü imanla dolu Türk ordumuzdur, 57. Alaydır, onbeşlilerdir, Kınalı Mehmet’tir, cefakar Türk milletidir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” dediği yerdir Çanakkale. Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin bir araya gelerek aşabileceği hiçbir engel olmadığının en güzel örneğidir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ey aziz şehitler, bayraklar memleket ufkunu bugün baştan başa donatıyorsa sizlerin dün göğsünü siper ettiği içindir. Biz ecdadımıza çok şey borçluyuz. Minnetle ve saygıyla tüm aziz şehitlerimizi alıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tiyatro gösterisi, Çanakkale kahramanları ve onbeşliler gösterisi, şehit yoklaması, şiir dinletisi ve video gösterisiyle program sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüş potadan çıktı: 2-1Önceki Haber

Gümüş potadan çıktı: 2-1

TDV Kadın Kolları yüzleri güldürüyorSonraki Haber

TDV Kadın Kolları yüzleri güldürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar