Gümüşhane
Hüseyin Özgün

Hüseyin Özgün

Mail: huseyin@gmail.com

Gümüşhane’de Günün Unutulanları Oldular

Ülke çapında 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanmasının yanı sıra, aynı şekilde İdareciler Günü olarak da kutlanıyor. Her iki meslek grubu için farklı organizasyonlar gerçekleştirilirken bu günü özel bir gün olarak kutlayan bir diğer meslek grubu ise ihmal ediliyor. 10 Ocak aynı zamanda ezelinden beridir tarım toplumlarına ev sahipliği yapan coğrafyamızda, her türlü güçlüğe karşı mücadele eden Ziraat Mühendislerinin de özel günü.

Konuyla ilgili Gümüşhane siyasetinden, bürokrasisinden, STK’larından ses çıkmazken, konunun birinci derecede muhatabı olan Gümüşhane Valiliği’nin yanı sıra Tarım-Orman İl Müdürlüğünce de herhangi bir mesaj yayınlamaması dikkat çekti.

Tarımsal eğitim alanında ilk adımların atıldığı 10 Ocak 1846 tarihi münasebetiyle Ziraat Mühendisleri için uzun yıllardır kutlanan bu günü kutlamak da komşuluk hakkının gözetilmesi gereği Gümüşkoza’ya kaldı. Bu gün münasebetiyle sahada var gücüyle çalışan, ülkemizin tarımının gelişmesi ve kalkınması için emek veren bütün ziraat mühendislerinin "10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü" kutlu olsun.

Öte yandan bu gün Gümüşhane Belediye Başkanımız Ercan Çimen’in de doğum günüydü. Dün toprağa verdiğimiz kıymetli anneleri nedeniyle acılı olduğu bu günlerde acısını paylaşıyor, kıymetli annelerine rahmet, kendisi ve ailesine de baş sağlığı diliyoruz.

Yine Gümüşkoza’mızın imtiyaz sahibi Hüseyin Çelik abimizin kıymetli amcaları Halil Çelik’te dün itibari ile Karabük’te toprağa verildi. Amcamıza Allah’tan rahmet ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar