Gümüşhane

Akçay’dan 3 sorun 3 öneri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akçay’dan 3 sorun 3 öneri
Abone ol
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin katıldığı toplantıda Gümüşhane’yle ilgili 3 önemli sorun ve öneriyi dile getirerek destek istedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda / Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde TOBB İkiz Kuleler 'de gerçekleştirildi. 

Toplantıya katılan GTSO Başkanı İsmail Akçay kentin iş dünyasının taleplerini aktardı.

Konuşmasında turizmden kent olarak yeteri oranda pay alamadıklarını, yerli ve yabancı turistin şehre gelmediğini kaydeden Akçay, çözüm önerisi olarak şunları söyledi: “Cumhuriyet öncesi üç milletin (Türkler, Rumlar ve Ermeniler) üç farklı medeniyetin bir arada yaşadığı kültür ve hoşgörü merkezi eski tarihi Süleymaniye Mahallesinde kaderine terk edilen hamamlar, okullar, ibadethaneler vb. kültür varlıkları onarılarak turizme kazandırılmalıdır.”

GTSO tarafından hazırlanan proje kapsamında Tarihi İpekyolu yolu üzerinde yapmayı planladıkları ve gerekli ön fizibilite raporları tamamlanmış Gümüşhane Yöresel Ürünler İpekyolu Turizm Ticaret Merkezi için gerekli yer tahsisinde sorun yaşadıklarını, 2022 yılında 1 milyon 864 bin aracın geçtiği bu yol üzerinde üretime ve istihdama, dolayısıyla il ekonomisine katkı sağlayacak bir tesis olmadığını kaydeden Akçay, çözüm önerisi olarak şunları söyledi: “Şehrimiz ve bölgemiz için üretim ve istihdamı artıracak, önemli bir ticari merkez olacak Gümüşhane Yöresel Ürünler İpekyolu Turizm Ticaret Merkezinin yapımı için Gümüşhane Merkez İkisu köyü 125 Ada 1 parsel(Hazineye ait alan) ile bitişiğindeki tapulama harici A Parselin(Yıllardır atıl vaziyette duran alanın) Gümüşhane Valiliğine veya TOKİ’ye ya da Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasına tahsis edilmesini talep ediyoruz. Önümüzden akıp giden bu ticari potansiyele seyirci kalamayız, bu önemli fırsattan istifade etmeliyiz. Bu projelerin hayata geçirilmesi şehrimize büyük bir değer katacaktır.”

Son olarak Gümüşhane’nin acilen yeni bir Küçük Sanayi Sitesine (KSS) ihtiyacı olduğunu vurgulayan Akçay, fizibilite raporu GTSO tarafından hazırlanan KSS projesini hayata geçirmek için coğrafyanın zor olduğu kentte yer bulamadıklarını belirterek çözüm önerisi olarak şunları söyledi: “Karayolları uhdesinde olan ve atıl durumdaki Gümüşhane Mescitli köyü sınırlarındaki 232/1 ve 215/6 nolu parsellerin, şehrimize Modern bir Küçük Sanayi Sitesi kurulması için, valiliğimize, kurulan kooperatife, TOKİ’ye veya ilgili bir kuruma bu alanın tahsisini talep ediyoruz. Arsa tahsisi yapıldığında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın kredisiyle KSS yapabiliyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi şehrimize istihdam ve ekonomik açıdan büyük bir değer katacaktır.”

Sıraladığı bu taleplerin Gümüşhane için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akçay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlundan bu konuda ayrıcalık istedi.

İş dünyasının yaşadığı sorunları direkt olarak ilgili bakan ve bürokratlara aktarmaları için düzenlenen istişare toplantıları ve bu toplantılarda dile getirilen taleplerin takipçisi olduğu için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na da teşekkür eden GTSO Başkanı İsmail Akçay, toplantının tüm iş dünyasına hayırlı olmasını diledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakan Yardımcıları ve Bakanlık bürokratlarının katılımıyla Oda/Borsa Başkanları İstişare Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Önceliğimiz üretim, istihdam, yatırım ve ihracat. Beklentimiz; el birliği, akıl birliği ile sektörlerde, illerde yaşanan sıkıntıların çözülmesi. Birliğimizin ev sahipliğinde reel sektörün sıkıntılarını, talep ve önerilerini aktardık. Sayın Bakan uygulanan programın hedeflerini ve yol haritasını anlattı. Faydalı bir toplantı oldu. Reel sektörün ve illerin sesine daha fazla kulak verilmesini bekliyoruz." 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜ Masa Tenisi Takımı Süper Lige yükseldiÖnceki Haber

GÜ Masa Tenisi Takımı Süper Lige yükseld...

Ateş: İYİ belediyecilik nasıl yapılır hep birlikte göreceğizSonraki Haber

Ateş: İYİ belediyecilik nasıl yapılır he...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar