Gümüşhane

Gümüşhane Devlet Hastanesinde bir ilk daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Devlet Hastanesinde bir ilk daha
Abone ol
Gümüşhane Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Atalay Şahin Gümüşhane’de ilk kez yapılan ve başarılı geçen bir ameliyata imza attı.

Daha donanımlı, daha konforlu ve ferah bir ortamda vatandaşa kaliteli sağlık hizmeti sunan Gümüşhane Devlet Hastanesinin doktorlarından Op. Dr. Atalay Şahin, Gümüşhane’de ilk defa meme kanseri sonucu bir göğsünü kaybeden hastaya yeni bir göğüs yaparak hastanın sırt kası ve derisini kullanıp bunun altına implant yerleştirerek yeni bir göğüs elde etmeyi başardıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada meme kanserinin kadınlarda oldukça sık görüldüğünü ve bu nedenle maalesef birçok kadın göğsünü kaybettiğini, bunun sonucunda da hem kozmetik olarak kötü bir görünüm hem de psikolojik olarak hastaların kendini kötü hissettiğini anlatan Op.Dr. Şahin, “Polikliniğimize başvuran hastamızın daha önceden meme kanseri nedeniyle sağ memesinin ameliyatla alınması gerekmiş. Ve bu yüzden sağ meme dokusunu tamamen kaybetmişti. Biz de Gümüşhane’de ilk defa kendi dokusundan yeni bir meme yaparak bu noktadaki şikayetini elimizden geldiğince giderebileceğimizi hastamıza ilettik. Hastamızın operasyonu kabul etmesinden sonra yaklaşık 4-5 saatlik bir ameliyatla, tıp literatüründeki adıyla; latissumus dorsi kas-deri flebi ile meme rekonstrüksiyonu gerçekleştirdik. Yani hastamızın kendi sırt kası ve derisini kullanıp bunun altına implant yerleştirerek yeni bir meme elde etmeye çalıştık. Ameliyatın ardından hastamızı servise aldık. Birkaç gün gerekli pansuman ve takibini yaptıktan sonra şifa ile taburcu edeceğiz” dedi.

Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Atalay Şahin, bu ameliyatın başarılı geçmesine yardımcı olan bütün ekip arkadaşlarına ve bu konuda kendisine güvendiği için hastasına teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane'deki kodlama faaliyeti Trabzon Teknokent'te güçleniyorÖnceki Haber

Gümüşhane'deki kodlama faaliyeti Trabzon...

Portatif yüzme havuzları çocukların yüzünü güldürdüSonraki Haber

Portatif yüzme havuzları çocukların yüzü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar