Gümüşhane

15 Şubat Gümüşhane'nin Düşman İşgalinden Kurtuluş'unun 103. Yıldönümü Mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 Şubat Gümüşhane'nin Düşman İşgalinden Kurtuluş'unun 103. Yıldönümü Mesajları
Abone ol
15 Şubat Gümüşhane'nin Düşman İşgalinden Kurtuluş'unun 103. Yıldönümü Mesajları

Gümüşhane Valisi Kamuran TAŞBİLEK

 

Aziz milletimiz,  vatanını ve onurunu korumak için yedi düvele karşı yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele ederek, dünya tarihinin en haklı savaşı olan Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmıştır. Tüm yurtta olduğu gibi, şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de, günümüzden 103 yıl önce Gümüşhane’de yazılmıştır.

 

Gümüşhane’nin kahraman evlatları, sahip oldukları manevi güç ve bağımsızlığa olan inançla büyük bir yiğitlik göstererek düşmanı topraklarımızdan çıkarmıştır. Bugün bizler, saygın ve bağımsız bir millet olmanın gururunu yaşıyorsak, bunu kahraman ecdadımıza borçluyuz.

Ülkesini sadece imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaklardır.

 

İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunu, 103 yıl önceki ruh ve heyecanla idrak ettiğimiz bugün vesilesiyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Gümüşhaneli hemşehrilerimizin 15 Şubat Kurtuluş Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Türk milletinin tarihinin şanlı zaferlerle dolu olduğunu kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümünü birlik, beraberlik içerisinde coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. 19 Temmuz 1916’da Rus işgaline uğrayan Gümüşhane, yaklaşık iki yıllık süre içinde açlık, sefalet ve salgın hastalıklar nedeniyle büyük acılar yaşamışlardır.  Milli mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 15 Şubat 1918’de Gümüşhane’yi de aydınlatmış ve Allah’ın izniyle şehrimiz düşman işgalinden kurtarılmıştır. Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca vatanına, milletine, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış, bu değerlerine yönelen her türlü tehdidi canını ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir. Bizler 1071’de Anadolu’ya geldik, bu toprakları yurt edindik. O günden bu yana bu topraklar üzerinde yaşayan bütün insanlarla biriz, beraberiz kardeşiz. 103 yıl önce olduğu gibi 103 yıl sonra bugün de, millet olarak canlarını, toprakları, bayrakları, dinleri namus ve şerefleri için vermiş ecdadımızdan güç alarak güçlü Türkiye'yi hep birlikte var edeceğiz. Bu düşüncelerle, güzel Gümüşhane'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

 

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK

 

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümünde bir anma mesajı yayımladı. Rektörümüz mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“Birinci Dünya Savaşı, ülkemiz için büyük yıkımlara ve aynı zamanda da ecdadımızın destansı mücadelelerine sahne olmuştur. 19 Temmuz 1916’da Gümüşhanemiz ve Torul ilçemiz, 22 Temmuz’da da Kelkit ilçemiz Rus kuvvetleri tarafından işgal edilmişti. Yaklaşık bir buçuk yıl işgal altında kalan Gümüşhane ilimizde kahramanca verilen bir mücadele sonrası 1918 yılının 14 Şubat’ında Torul ilçemiz, 15 Şubat’ında Gümüşhane ilimiz ve 17 Şubat’ında da Kelkit ilçemiz düşman işgalinden kurtulmuştur.

Tek parolası ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ olan milletimizin nitekim tarih sahnesinde düşmanı hiç tükenmemiştir. Ancak Anadolu’da verilen güçlü ve kararlı mücadeleler her zaman karanlıkların aydınlıkla sonuçlanmasına vesile olmuştur. Bu kadim şehrimizde vatan uğruna can vermiş şanlı ecdadımızın emanetine sahip çıkmak bizim asli görevimizdir. 103 yıl önce Gümüşhanemiz, bu topraklarda bağımsız yaşamanın istek ve iradesini ortaya koymuş, esaret altında yaşamayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Atalarımızın topla, tüfekle canını ortaya koyarak verdiği bağımsızlık mücadelesini bugün eğitimde, ilimde, bilimde ve teknikte milletimize yakışır bir şekilde hakkını verme gayretindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte bu anlamlı günde aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için her daim mücadele eden Mehmetçiğimizin Rabbim yar ve yardımcı olsun, dualarımız onlarla beraberdir. 103 yıl önceki ruh ve heyecanla idrak ettiğimiz bu kutlu gün vesilesiyle, Gümüşhaneli hemşehrilerimizin 15 Şubat Kurtuluş Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEKNOFEST Bilgilendirme Sunumu Yapıldı.Önceki Haber

TEKNOFEST Bilgilendirme Sunumu Yapıldı.

Kelkit'de Ağabeyinin katilini, av tüfeğiyle öldürdü.Sonraki Haber

Kelkit'de Ağabeyinin katilini, av tüfeği...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar