Gümüşhane

245 Kişilik Grup Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Yurdunda 14 Günlük Karantinaya Alınacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
245 Kişilik Grup Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Yurdunda 14 Günlük Karantinaya Alınacak
Abone ol
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uçuş yasağı konulan ülkelerde bulunup Türkiye'ye dönmek isteyen 25 bin vatandaş ülkenin farklı noktalarında karantinaya alınacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uçuş yasağı konulan ülkelerde bulunup Türkiye'ye dönmek isteyen 25 bin vatandaş ülkenin farklı noktalarında karantinaya alınacak. Türkiye’ye gelecek olan 25 bin kişilik vatandaştan, öğrenci, sivil ve gurbetçilerin oluşturduğu 245 kişilik grup ise Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Yurdunda 14 günlük karantinaya alınacak.

Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile birlikte Türkiye'ye dönen vatandaşların 14 günlük karantina sürecini geçireceği adres Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtları oluyor. Daha önce farklı ülkelerden gelen öğrencileri KYK yurtlarında 14 günlük karantina süreci geçirerek evlerine gönderilmişti.

Bugün 20.45 uçağı ile Trabzon Havalimanı’nda inecek 245 kişilik grup ateşleri ölçüldükten sonra karayolu ile Gümüşhane’ye getirilecek.  

25 Bin Kişi Farklı İllere Gönderilecek

25 bin kişilik grup Trabzon, Gümüşhane, Tokat ve Van illerinde 14 gün karantinaya alınacak. 14 gün boyunca kalacağı Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Yurdunda ‘da da dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı. Yurt binası çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Yurtta Önlemler Alındı

Öğrenci sivil ve gurbetçilerin oluşturduğu 245 kişilik bir ekip Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Yurdunda 14 günlük karantina altına alınacak. KYK'ya bağlı Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Yurdu, görevliler tarafından baştan aşağı dezenfekte edilerek, koronavirüse karşı her türlü önlem alındı. Emniyet güçlerinin de yurtların çevresinde geniş güvenlik önlemi alacağı öğrenildi. 

Ateşleri Ölçülecek

Trabzon Havalimanı’nda karşılanacak 245 kişilik grubun ateşleri ise sağlık ekipleri tarafından ölçülecek. Ateşi yüksek çıkan vatandaşlar hastaneye,  normal seviyede olanlar ise yurtlara gönderilecek. Öğrencilerin yemek ve su ihtiyacı ise Türk Kızılayı tarafından karşılanacak.

Vatandaşların 14 gün boyunca karantina altında kalacakları ve bu süre zarfında sağlık ekiplerince sağlık kontrollerinin gerçekleştirileceği de öğrenildi.

Kaynak:DHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane Diyanet-Sen Başkanı Mürsel Gergin'den AçıklamaÖnceki Haber

Gümüşhane Diyanet-Sen Başkanı Mürsel Ger...

Gümüşhane'de Fırınlara Ramazan ÖnlemleriSonraki Haber

Gümüşhane'de Fırınlara Ramazan Önlemleri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar