Gümüşhane

Acil Durumlarda Gümüşhane’de Toplanma Alanları!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Acil Durumlarda Gümüşhane’de Toplanma Alanları!
Abone ol
Merkez üssü Gümüşhane Kelkit/Yeşilyurt olan 4.3 şiddetinde ki deprem, Gümüşhane’nin yanı sıra Bayburt, Erzincan ve Trabzon gibi çevre illerde de hissedildi. Gümüşhaneli vatandaşlar yaşanan deprem sonrasında toplanma alanlarını araştırmaya başladı. Peki, Gümüşhane’de ki toplanma alanları nereler? Gümüşhane genelinde kaç tane toplanma alanı var? Bulunduğunuz bölgeye en yakın toplanma alanını nasıl bulabilirsiniz? İşte bu soruların cevabı…

Merkez üssü Gümüşhane Kelkit/Yeşilyurt olan 4.3 şiddetinde ki deprem, Gümüşhane’nin yanı sıra Bayburt, Erzincan ve Trabzon gibi çevre illerde de hissedildi. Gümüşhaneli vatandaşlar yaşanan deprem sonrasında toplanma alanlarını araştırmaya başladı. Peki, Gümüşhane’de ki toplanma alanları nereler? Gümüşhane genelinde kaç tane toplanma alanı var? Bulunduğunuz bölgeye en yakın toplanma alanını nasıl bulabilirsiniz? İşte bu soruların cevabı…

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde saat 01.15'de yerin 15.03 kilometre altında meydana gelen 4.3 büyüklüğünde ki deprem sonrasında Gümüşhane’de ki afet sonrası toplanma alanlarının nereler olduğu sorusu gündeme geldi. Yaşanan deprem nedeniyle korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar, olası bir deprem anında Gümüşhane il ve ilçelerinde ki toplanma alanlarının nereler olduğunu merak ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Jeoloji mühendisleri tarafından Türkiye’nin deprem bakımından en güvenli şehirlerinin listesi yapılmış ve bu listede Gümüşhane birinci sırada yer almıştı. Bazı uzmanların güvenli şehir olarak ilan ettiği, bazı uzmanların ise aktif Kuzey Doğu Anadolu Fay Hattı içerisinde gösterdiği Gümüşhane’ de bugün gece saatlerinde meydana gelen 4.3 şiddetinde ki deprem, Gümüşhane’nin daha yüksek şiddette ki olası bir başka depreme ne kadar hazır olduğu sorusunu akıllara getirdi.

Gümüşhane’de ki Toplanma Alanları Kaç Tane ve Nerede Bulunuyor?

Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde 2021 yılında hazırlanan ve kentin 2026 yılına kadar ki afet eylem planının yer aldığı İl Afet Risk Azaltma Planı(İRAP) Raporunda yer alan bilgilere göre, Gümüşhane genelinde 137 adet toplanma alanı bulunuyor. Bu toplanma alanlarının 32 tanesi Gümüşhane Merkez’de bulunurken, geriye kalan 105 adet toplanma alanı ise ilçe ve beldelerde yer alıyor.

2021 tarihli İRAP raporuna göre, il merkezinde 27 tane, merkeze bağlı Arzularkabaköy Beldesinde ise 5 toplanma alanı yer alıyor. Gümüşhane’ de en çok toplanma alanı ise Kuzey Doğu Anadolu Fay Hattının geçtiği Kelkit’te yer alıyor. Kelkit’te toplamda 60 adet toplanma alanı bulunurken, bunlardan 43 tanesi Kelkit ilçe merkezinde, 5 tanesi Ünlüpınar, 3 tanesi Deredolu, 4 tanesi Söğütlü, 3 tanesi Öbektaş ve 2 tanesi ise Gümüşgöze Beldelerinde bulunuyor.

Aynı rapora göre Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde toplam 17 tane toplanma alanı bulunurken, bunlardan 13 tanesi ilçe merkezinde, 4 tanesi ise Yeşilbük Beldesinde yer alıyor. Geriye kalan toplanma alanlarından 12 tanesi ise Kürtün ilçesinde bulunuyor. 4 tane toplanma alanı ilçe merkezinde yer alırken, 8 tanesi ise Özkürtün Beldesinde bulunuyor. Gümüşhane’nin Köse ilçesinde ise toplamda 11 tane toplanma alanı bulunuyor. Gümüşhane’de en az toplanma alanı ise 5 adet ile Torul ilçe merkezinde yer alıyor.

Bulunduğunuz bölgeye en yakın toplanma alanını nasıl bulabilirsiniz?

Acil durum toplanma alanları ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar E-Devlet'e (https://www.turkiye.gov.tr) giriş yaparak “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” başlığından ikametlerine en uygun toplanma alanları bilgilerini öğrenebilir.

Gümüşhane'de bulunan toplanma alanlarının tam listesini görmek için aşağıda bulunan 'ek dosyalar' kısmında ki linke tıklayabilirsiniz. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zigana Dağı'nda Drift Yapan Sürücülere Ceza YağdıÖnceki Haber

Zigana Dağı'nda Drift Yapan Sürücülere C...

Deprem Sonrası Kelkit’te spor salonları vatandaşların hizmetine açıldı.Sonraki Haber

Deprem Sonrası Kelkit’te spor salonları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar