Gümüşhane

Acılı Aile Ve Vatandaşlar Emniyete Yürüdü!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Acılı Aile Ve Vatandaşlar Emniyete Yürüdü!
Abone ol
Kelkit’te Polisin Açtığı Ateş Sonucu Boynundan Vurulan Serkan G.’nin Tedavisi Sürerken, Olayın Yankıları Sürüyor

Gümüşhane´nin Kelkit ilçesinde polisin 'dur' ihtarına uymayan motosikletli 2 kişi kaçmaya çalıştı. Takip sırasında polisin açtığı ateşte, sürücünün arkasında bulunan Serkan G. (30) boynuna isabet eden kurşunla yaralandı. Olayın ardından Kelkitli vatandaşlar, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde protesto gösterisi düzenlerken, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün’den konu ile ilgili açıklama yaptı.

Olay, geçtiğimiz Pazartesi akşam saatlerinde Kelkit ilçesinde meydana geldi. Kelkit-Erzincan karayolunda kullandığı plakasız motosikletle seyreden Murat G. (24), polisin 'dur' ihtarına uymadı. Polis ekipleri, üzerinde iki kişinin bulunduğu motosikletin peşine düştü. Tüm uyarılara karşın şüpheliler durmayınca, polis ateş açtı. Sürücünün arkasında bulunan Serkan G., boynuna isabet eden kurşunla yaralandı. Serkan G., polisin çağırdığı ambulansla Kelkit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradaki ilk müdahalesinin ardından da Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edildi. Serkan G. Daha sonra hava ambulansıyla Ankara Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayın ardından motosiklet sürücüsü Murat G. gözaltına alındı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor.  

“Hem Adli Hem İdari Soruşturma Başlatıldı”

Yaşanan olayın hemen ardından, Kelkit’e giden Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “İlk müdahale burada yapılmış. Stabil bir vaziyette kanama durdurularak Erzincan’daki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilmiş. Hayırlı bir haber almayı biz de bekliyoruz. Adli ve idari soruşturma başlatıldı, soruşturma sonucuna göre detaylı bilgi verilecektir. Şu aşamada önemli olan kardeşimizin sağlığı. Olayı takip ediyorlar, inşallah hayırlı bir haber almayı bekliyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Kelkit Halkı İlçe Emniyet Binası Önünde Tepki Gösterdi

Öte yandan, yaşanan olayın ardından Kelkitli vatandaşlar, Kelkit İlçe Emniyet binası önüne giderek tepki gösterdi. Protestolar üzerine Kelkit Kaymakamı Aziz Onur Aydın gelerek grubu sakinleştirmeye çalıştı. Adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini, görevli memurun hatası olup olmadığının incelendiğini söyleyen Aydın, kalabalığa Serkan G'nin hayati tehlikeyi atlattığı bilgisini paylaştı.

“Gümüşhane Ve Kelkit İnsanı Arkasından Ateş Edilecek İnsanlar Değildir”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün; Gümüşhane’de bir kişinin polis tarafından dur ihtarına uymadığı iddiası ile boynundan vurulmasını, “Gümüşhane ve Kelkit insanı arkasından ateş edilecek insanlar değildir” sözleri ile değerlendirdi. Üstün,  “Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde, polis noktasında, ‘dur’ ihtarına uymadığı için ateş edilerek boynundan vurulup şehir hastanesinde yaşam mücadelesi veren Serkan yeğenimizin durumunun iyiye gitmesi için dua ediyoruz. Temennilerimiz bu yönde inşallah sağlığına kısa sürede kavuşacaktır. Maalesef, atmosfer öyle bir oluştu ki; özellikle İçişleri Bakanlığı’nın açıklamalarına bakılınca olay farklı bir boyuta ulaştı. Polislerin de bu atmosferden etkilenerek ateş etmesi hepimizi ürpertti. Gümüşhane ve Kelkit insanı arkasından ateş edilecek insanlar değildir. Polisine, askerine zarar gelmesin diye canını verecek insanlardır. Gümüşhane’nin valisi, başta Kelkit Kaymakamı olmak üzere bütün kaymakamları toplayıp bu yaşadıkları ilin, yaşadıkları bölgenin insanı hakkında bilgi vermesi gerekiyor. Bu insanların arkadan kurşun atılacak insanlar olmadığını öğretmesi, anlatması gerekiyor. Ben tepki gösteren Kelkitli hemşehrilerimin de tepkilerini ölçülü biraz önce saydığımız hassasiyetler çerçevesinde olması gerektiğini; hata yapanlarla ilgili gerekli araştırmaların ve incelemelerin takipçisi olacağımızı, bizim de soruşturmaları takip edeceğimizi, bunun arkasını bırakmayacağımızı bilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

“Biz Devletini Ve Milletini Seven İnsanlarız”

Polis tabancasından çıkan mermiyle boynundan yaralanan Serkan Genel’in babası Korkmaz Genel, olayın ardından dün Kelkit İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde protesto eylemi sırasında kapıların zorlanarak içeriye girilmesi girişimini doğru bulmadıklarını belirterek “Bu süreç zarfında dün Kelkit’te İlçe Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilen gösteriyi doğru fakat kapıların zorlanarak içeriye girilmesi girişimini doğru bulmuyoruz. Bu olayı hoş görmüyoruz. Biz devletini ve milletini seven insanlarız. Bu süreçte adli ve idari soruşturma başladı zaten” dedi.

Olayın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve girişimleriyle Erzincan’a gelen hava ambulans uçağıyla Serkan Genel’in Ankara Şehir Hastanesi Onkoloji servisine sevkinin sağlandığını kaydeden baba Genel, “İlk müdahalenin ardından uyutulan Serkan’ın tedavi süreci devam ediyor. Bu süreç içerisinde gerek Gümüşhane Valimiz, gerek İl Emniyet Müdürümüz, Milletvekillerimiz, Kaymakamımız, STK temsilcilerimiz, Kelkit Jandarma Komutanımız, Deredolu Beldesi halkı ilk günden itibaren arayarak geçmiş olsun dileklerini ileterek hastanın tedavi sürecini de yakından takip ettiklerini biliyoruz. Hepsine buradan ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Serkan’ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve hayati tehlikesinin olmadığını dile getiren Genel, “Biz Gümüşhaneli, Kelkitli hemşehrilerimizden üzüntülerini paylaşan hemşehrilerimizden dua istiyoruz. Bize dua etsinler, Serkan’a dua etsinler. İnşallah en kısa sürede iyileşecek ve ayağa kalkacaktır. İnşallah bu tür olaylar ilçemizde tekrar yaşanmaz” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Doğan’dan veda mesajıÖnceki Haber

Doğan’dan veda mesajı

GÜMOFF kupaya doymuyorSonraki Haber

GÜMOFF kupaya doymuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar