Gümüşhane

Ağaç: Elektrik ve doğalgaz zamları geri alınsın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağaç: Elektrik ve doğalgaz zamları geri alınsın
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, hem vatandaşın hem esnafın belini büken elektrik ve doğalgaz zammının geri alınması gerektiğini belirterek “Bu enflasyonda, bu pahalılıkta bu kriz ortamında ve bu karakışta vatandaşa bu yapılanlar zulümdür” dedi.

Yaptığı açıklamada Türkiye’de alınan çok sayıda kararın çok kısa sürede tekrar gözden geçirilmek veya düzeltilmek zorunda kaldığını belirten Ağaç, “Faturaları yükselten de indiren de mevcut hükümet. Elektriğe yapılan zamların ardından vatandaşın tepki göstererek zamların geri çekilmesini istemesi üzerine yeniden düzenlemeye gidilerek elektrik zamlarında indirim yapıldı. Elektrik faturalarındaki zammı veren onlar, tepkilere karşılık kademeli değerde oynama yaparak müjde diye verenler yine onlar. Yapılan indirimin büyük bir indirim değil. Aralık ayında 255 TL fatura ödeyen bir vatandaşa aynı tüketim için ocak ayında 475 TL geldi. Bu düzenlemeyle 435 TL gelecekti. Yapılan bu değişikliği şubat ayı faturalarında göreceğiz. Peki, bir ay sonrasında alınan kararlardan ötürü vatandaşın bu ay için fazla ödediği miktar ne olacak? Konutlarda uygulanan kademeli tarifede düzenleme yapıldı, peki ticarethanelerdeki zam ile ilgili herhangi bir gelişme duyabildik mi? 210 kwh olarak yeni taban belirlendi ancak; Türkiye’de aylık ortalama elektrik tüketimi hanelerde 230 kwh olduğunu da hatırlatmak gerek” dedi.

Hükümetten elektrik ve doğalgaz zammını derhal geri almasını isteyen Ağaç, “Bu enflasyonda, bu pahalılıkta bu kriz ortamında ve bu karakışta vatandaşa bu yapılanlar zulümdür. İnsanlar artık faturalarını ödeyemez halde. Esnaf nerdeyse kepenk kapama noktasına geldi. Hükümet milyonlarca mazlumun ve dar gelirlinin ahını alıyor. Ama biliyoruz ki zulüm ile abad olunmaz. Bu zülmün hesabını bu halk ilk seçimde sandıkta soracaktır” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karabulut, ekmek zammının gerekçelerini anlattıÖnceki Haber

Karabulut, ekmek zammının gerekçelerini...

Sürdürülebilir Kalkınma Projesi Bölge Çalıştayı YapıldıSonraki Haber

Sürdürülebilir Kalkınma Projesi Bölge Ça...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar