Gümüşhane

Ağaç Gümüşhane vizyonunu açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç, yaklaşan yerel seçimler öncesinde 3 saati aşan canlı yayınla hedeflerini anlatarak Gümüşhane vizyonunu açıkladı.

Medyatik Youtube kanalında canlı yayında sunucu Yaprak Lötek'in sorularını cevaplandıran Ağaç, konuklardan gelen sorulara da içtenlikle cevap vererek şehrin karşı karşıya olduğu zorlukların farkında olduklarını fakat bunları fırsata dönüştürmek ve Gümüşhane'yi daha yaşanabilir, daha müreffeh ve daha adil bir yer haline getirmek için çaba göstereceklerini söyledi.

Gümüşhane halkını alternatifsiz bırakmak istemediğini belirterek mevcut yönetimi eleştiren Ağaç, “Ne farkınız var Belediye Başkanı Ercan Beyle. Kendisi benim çocukluk arkadaşımdır. Severim de kendisini insan olarak. Ama belediye Başkanlığı performansını son derece yetersiz görüyorum, başarısız buluyorum. Çünkü ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. 10 yıllık görev süresinde Gümüşhane'ye bir etki bırakabilen, kalıcı, güzel işler başardığında inanmıyorum. MHP adayı Vedat Soner Başer de Ercan Çimen belediye başkanıyken 1 döneminde Belediye Meclis üyeliği yapmış. Vedat Bey MHP'nin meclis grup başkan vekiliydi” diye konuştu.

“Ben Gümüşhane aşığı bir insanım”

Emekli Yarbay olan Ağaç, “Ben çalıştığım yerlerde fark oluşturan, mükemmeliyetçi, her şeyin en iyisini, en doğrusunu, en güzelini yapmaya gayret eden bir insanım. O nedenle emekli olunca başka bir işle uğraşmak başka kariyer peşinde koşmak hevesim olmadı. Ben çocukluğumdan beri memleketime hizmet etmek istiyordum. Mücadele etmeyi, organize etmeyi, teşkilatlandırıp ekip kurmayı, ekip yönetmeyi, ekip halinde çalışmayı ve hep beraber bir sinerjiyle birlikte güzel işler yapmayı bilen ve bundan da büyük keyif alan birisiyim. O yüzden Gümüşhane’yi tercih ettim. Ben Gümüşhane aşığı bir insanım” dedi.

Şeffaflık, hesap verebilirlik, ekonomik kalkınma, eğitim, sağlık, çevre koruma ve sosyal adalet konusundaki projelerini açıklayan Ağaç, Gümüşhane'ye olan sevgisini ve şehri daha iyi bir yer haline getirme arzusunu yansıtan konuşmasında vatandaşlara “Gümüşhane'nin geleceğini birlikte şekillendirelim” çağrısı yaptı.

“Şeffaf ve Hesap Verebilir Yönetim”

Belediye yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirliğe büyük önem verdiğini kaydeden Ağaç, “Vatandaşların belediye işlerinde neler olup bittiğini bilmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle, belediye bütçesini ve kararlarını kamuoyuna açıklayıp vatandaşların Belediye yönetimine katılımını teşvik edeceğiz” dedi.

Belediye yönetiminde teknolojiden yararlanmanın şeffaflığı ve hesap verebilirliği artırmada çok önemli olduğuna inandığını dile getiren Ağaç, şehrin ekonomik kalkınmasını teşvik etmeyi de en önemli önceliklerden birisi olarak gördüklerini ve bunu da iş imkanı oluşturma, yatırımları çekme ve turizmi geliştirme yoluyla yapmayı planladıklarını kaydetti.

Gümüşhane'nin doğal güzelliğini ve kültürel mirasını vurgulayan bir turizm stratejisi geliştirmek istediklerini belirten Ağaç, turizm altyapısına yatırım yapmayı, turizm pazarlamasını iyileştirmeyi ve Gümüşhane'yi turistler için daha çekici bir destinasyon haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gümüşhane'nin doğal güzelliğini korumayı Belediye Başkanlığının önemli bir önceliği olarak gördüğünün altını çizen Ağaç, Çevre dostu politikalar uygulama, yeşil alanları genişletme ve sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmeyi planladıklarını belirterek, “Hava ve su kirliliğini azaltmanın, atık yönetimini iyileştirmenin ve Gümüşhane'nin doğal kaynaklarını korumanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmayı, enerji verimliliğini teşvik etmeyi ve sürdürülebilir ulaşım seçeneklerini geliştirmeyi planlıyor ayrıca atık azaltma programları uygulayarak geri dönüşümü teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Gümüşhane’de yaşayan her bir birey için sosyal adaleti sağlamayı Belediye Başkanlığının önemli bir hedefi olarak gördüğünün kaydeden Ağaç, sosyal programları genişletmeyi, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi, engellilere, yaşlılara ve dezavantajlı gruplara destek sağlamanın çok önemli olduğunun altını çizdi. 

Vatandaşları kendisini desteklemeye ve Gümüşhane'nin geleceğini birlikte şekillendirmeye çağıran Ağaç, 3 saat 15 dakika süren canlı yayında şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim, ekonomik kalkınma, eğitim ve sağlık hizmetlerine yatırım, çevre koruma ve sosyal adalet vaatleri, Gümüşhane'nin karşı karşıya olduğu zorlukları ele almayı ve şehri daha yaşanabilir, müreffeh ve adil bir yer haline getirmeye yönelik vizyon ve projelerini açıkladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Babacan Gümüşhane'ye geliyorÖnceki Haber

Babacan Gümüşhane'ye geliyor

Çimen: Birinci önceliğimiz işsizlik sorununu çözmek olacaktırSonraki Haber

Çimen: Birinci önceliğimiz işsizlik soru...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar