Gümüşhane

AK Parti’den aday tanıtım toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti’den aday tanıtım toplantısı
Abone ol
AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı 31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimleri için 12 ilçe ve belde belediye başkan adayını düzenlediği geniş katılımlı toplantıyla tanıttı.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Milletvekili Av.Celalettin Köse, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, ilçe, belde başkanları, il, ilçe, belde kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçe ve belde belediye başkan adayları, bazı belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda protokol konuşmalarının ardından Genel Başkan Yardımcısı Demiröz tarafından her bir ilçe ve belde belediye başkan adayı tek tek sahneye davet edilerek katılımcıları selamladı.

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, bütün belediye başkan adaylarına ve aday adayı olanlara medeni cesaretleri nedeniyle teşekkür ederek, “Adayları belirlemek için 1,5 aydır gece gündüz çalıştık. Defalarca anketler yapıldı, gelindi, gidildi ve en sonunda belirlendi. Aday adaylarımızı da adaylarımızla birlikte sahada göreceğiz” dedi.

“Belediye Başkanları Gümüşhane'yle özleşecek, ilçesiyle özleşecek, beldesiyle özleşecek ve hizmet edecek”

AK Parti’nin milletin bünyesinden çıkan bir parti olduğunu kaydeden Demiröz, “Biz ülkeyi sizlerle birlikte yönetiyoruz. Çünkü AK Parti bu milletle birlikte seviniyor, milletle birlikte üzülüyor. Bu parti bu milletin emaneti bizlere. Daha önce gönül belediyeciliği dedik. Şimdi gerçek belediyecilik diyoruz. Belediyecilik yarı zamanlı, keyfe keder, ister gelirim, ister gelmem, tatillerde dolu bir görev değil. Tam zamanlı çalışacaksınız. O ille haşır neşir olacaksınız. Her derdiyle dertleneceksiniz. Çünkü işte İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı. Geçmişte gördünüz. İstanbul'u sel götürdü yok. Depremler oldu yok. Şehitler oldu yok. Adam tatilden İstanbul'dan haberi yok. Şimdi İstanbul'la yine ilgisi yok. Adam kendisini genel başkanlık görevinde görerek başka makamlarda kendisini görerek orayı tamamen başkalarına bırakmış. Bizim belediye başkanlarımızda kesinlikle böyle bir şey olamaz. Kendileri Gümüşhane'yle özleşecek, ilçesiyle özleşecek, beldesiyle özleşecek ve hizmet edecek” diye konuştu.

“Geçtiğimiz seçimlerde bu altılı, yedili, sekizli koalisyon olsaydı Allah muhafaza ne yapacaktık?”

Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin her ülkeye nasip olmadığını dile getiren Demiröz, “Bizim liderimiz dünyada en önemli liderler vasfına sahip bir insan. Böyle bir lider her ülkeye nasip olmuyor. Bizim gönül coğrafyamızda 56 tane ülke var. 56 Müslüman ülke. Hepsi Cumhurbaşkanımızın iki dudağının arasına bakıyor ne söyleyecek diye. Bizim sorumluluğumuz sadece Türkiye değil. O kadar büyük işlerle uğraşıyoruz ki. Emperyalistlerin bütün hedefi Türkiye. Çevremizi görüyorsunuz. Dış güçler sarmış. İçeride de onların uzantıları var. Kolay bir iş değil. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik geldik. Hiçbir şey eskisi gibi olmadı ama dünyadaki ülkeler Türkiye'yi her zaman hedef aldı, Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Geçtiğimiz seçimlerde bu altılı, yedili, sekizli koalisyon olsaydı Allah muhafaza ne yapacaktık. Bakın kendi aralarında ne durumdalar? Parti mi kalmış ortada? Muhalefet partisi mi var? Gitmişler, birilerinin peşinde, birileriyle beraber Güneydoğumuzda topraklarımıza en yakın yerde terörist devlet kuranlarla birlikte olmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Birlik beraberlik içerisinde olacağız”

İsrail’in Filistin'e yönelik soykırımını hatırlatarak, “Kim durduracak Allah aşkına? Ürdün mü? Lübnan mı? Suriye mi? Irak mı? Mısır mı? Darmadağın olmuşlar. Tek ülke Türkiye var. Sorumluluğumuzu bilmemiz lazım. Onun için bu ülkenin yönetimini şuna buna bırakamayız” ifadelerini kullanan Demiröz, “Genel seçimlerde Cumhur İttifakı'nı iktidara getirdiniz, Recep Tayyip Erdoğan gibi dünya beşten büyüktür diyebilen tek lideri Cumhurbaşkanı olarak seçtiniz. Şimdi sıra belediyelerimizde. İnşallah bu mahalli idareler seçimlerinde gerçek Belediyecilik yapan bu değerli kardeşlerime destek vereceğiz. Geçtiğimiz dönem emaneten bir başka kardeşlerimize vermiş olabiliriz. Onlar da hizmet etmiş olabilirler. Çünkü hizmetleri biz Gümüşhaneli kardeşlerimize, insanına yapıyoruz. Deprem yaşadık, hiç o parti bu parti dedik mi? Bütün insanımız elini taşın altına soktu. Evinde ekmeğini yarısını aldı götürdü oraya verdi. İşte bizim gönlümüzde yatan insanlık budur. Belediyecilikte budur. Bu nedenle yaklaşan seçimlerle inşallah birlik beraberlik içerisinde olacağız” dedi.

“Her birimizin vazifesi de vardır, vebali de vardır”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse ise konuşmasında bugünden sonra sahada birlik, beraberlik kardeşliği en üst seviyede tahkim ederek Belediye Başkan adaylarının etrafında kenetlenip 31 Mart akşamı bu işi zaferle taçlandırmak istediklerini belirterek “Bu konuda her birimizin vazifesi de vardır, vebali de vardır. Onun için bahanelerle kırgınlıkları bir kenara itip adayımızın etrafında kenetlenip zafere ulaşmak bizim boynumuzun borcudur. Biz 31 Mart gününe kadar bu doğrultuda sefer bizden, zafer Allah’tan diyerek gayretlerimizi göstereceğiz” diye konuştu.

“Süleymaniye Kayak Merkezi projesi yakın zamanda hayata geçirilecek”

Konuşmasında kentteki bazı yatırımlardan da bahseden Milletvekili Köse, “İstiyoruz ki Süleymaniye Kayak Merkezi yakın zamanda hayata geçsin. Bu doğrultuda gayretlerimiz var, çalışmalarımız var. Spor Bakanımızla birçok kereler görüştük ve bu iş artık resmiyete de intikal etti. Valilik Makamıyla bu konu protokole bağlandı. İnşallah Gümüşhane'nin benim çocukluğumdan beri süre gelen, konuşulan ama maalesef ki hayata geçmeyen Süleymaniye Kayak Merkezi yakın bir zamanda inşallah Belediye Başkanımızla, il başkanımızla hep birlikte hayata geçireceğimiz güzide bir projemiz olacak” ifadelerini kullandı.

“Kürtün, Torul ve Köse’de bu senenin sonunda ateşlemeyi planladığımız doğal gaz buradaki belediye başkan adaylarımıza nasip olsun”

Doğalgazı olmayan Kürtün, Torul ve Köse ilçelerindeki çalışmalara da ayrı bir başlık açan Köse, “Doğal gazı olmayan ilçelerimize doğalgazı getirecek olan, o boruları gönderen, resmi süreçleri tamamlayan AK Parti'dir, AK Parti'nin bugünkü kadrolarıdır.  Cumhurbaşkanımızın Gümüşhane ziyaretinde konuşma metnine gece yarısı ilave edilen Kösemizin, Torulumuzun ve Kürtünümüzün doğalgaza kavuşmasına ilişkin Cumhurbaşkanımızın buradaki müjdesinden sonra biz il başkanımızla birlikte Enerji Bakanımızı ziyaret ettik. Enerji Bakanımız Ağustos ayı içerisinde dağıtıcı firmayla toplantı yapacağını, görüşeceğini ve bu 3 ilçenin de 2026 olan yatırım programının 2024 yılına çekileceğinin müjdesini bize vermişti. Şimdi çok isterim ki bugün bu ilçelerimizin Belediye Başkan adayları olan kardeşlerimizin 31 Mart'ta seçilmesiyle birlikte bu senenin sonunda ateşlemeyi planladığımız doğal gaz yine buradaki belediye başkan adaylarımıza nasip olsun” dedi.

“Bu yazdan itibaren Satala’nın turizme kazandırılması noktasında çok güzel çalışmalar yapılacak”

Gümüşhane'nin geleceğini turizmde gördüğünü, kentin dört bir tarafında muhteşem tarihi, doğal güzellikler olduğunu, turizm destinasyonları olduğunu ifade eden Köse, “Bunlardan biri de Kelkit ilçemizdeki Satala Antik Kenti. Satala Antik Kenti turizmde inşallah Gümüşhane'ye Kelkit’e çağ atlatacak, vizyon projelerden birisi. Bugüne kadar kısmi kazı çalışmaları yapıldı ama inşallah yine Turizm Bakanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Satala Antik Kenti dünya turizm mirası listesine eklendi. Cumhurbaşkanlığı strateji başkanlığı burayı yatırım programına aldı ve göreceksiniz bu yazdan itibaren Satala’nın turizme kazandırılması noktasında çok güzel çalışmalar yapılacak” diye konuştu.

“31 Mart akşamı zaferi kazanan parti AK Parti olacak”

Seçim çalışmalarında birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, hiç kimseyi ötekileştirmeden, bütün Gümüşhanelerin kapılarını çalarak, gönüllerine gireceklerini belirten Köse, “Allah'ın izniyle 31 Mart akşamında çok büyük bir zaferi hedeflediğimizi, bu doğrultuda sizlerin gayretiyle ve desteğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğimizi söylüyorum. Bu konuda el birliğiyle belediye başkan adaylarımıza destek olacağız. Ve Allah'ın izniyle 31 Mart akşamı zaferi kazanan parti AK Parti olacak, adaylar bizim adaylarımız olacak ve 31 Mart'tan sonra inşallah memleketimize hizmet için hep birlikte gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“İnşallah Gümüşhane'nin tamamını AK Parti belediyesi yaparız”

Gümüşhane Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen de AK Parti’nin ilk Gümüşhane Belediye Başkanı olduğunu hatırlatarak, “Üçüncü dönemde Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle tekrar aday oldum. İlk günkü heyecanla, aşkla çalışıyoruz ve bunu da devam ettireceğiz. Bir belediye başkanı aday arkadaşımız “Biz genel başkanımızla çok rahatlıkla görüşüyoruz, onlar genel başkanıyla istediği zaman görüşemiyor” demiş. Biz her ay il başkanımızla, milletvekilimizle, kadın ve gençlik kolları başkanımızla, il genel meclisi başkanımızla Ankara’da her ay toplanıyoruz. O arkadaşımız onun farkında değil. Herhalde başka bir dünyada yaşıyor. Ve biz de milletvekilimiz, il başkanımız, ben her bakanımızı, her genel müdürümüzü, her daire başkanımızı telefonumuzun diğer bir ucunda istediğimiz anda hem konuşabiliyoruz hem randevu alabiliyoruz hem görüşebiliyoruz. Demek ki bu arkadaşımız bunun farkında değil. Mevcut Gümüşhane Belediyesi'nin bütçesinin ne kadar olduğunu bilmiyor. Şu anda 402 milyon bütçemiz var. O 50 milyonlardan bahsediyor. Ve Gümüşhane Belediyesi'ne göz dikmiş. Bizler o Belediyeyi aldık, Allah'ın izniyle bundan sonra devam ettireceğiz. İlçelerimizde kaybettiğimiz belediyeler var. Şehrin abi belediyesi olarak her zaman milletimin de o belediyelerin de emrindeyiz. Beraber en güzel şeyleri yapacağız. İnşallah Gümüşhane'nin tamamını AK Parti belediyesi yaparız. Tüm dava arkadaşlarımızda bir heyecan var, bir istek var. İnşallah bu heyecan sahaya yansır. Birlik beraberlikle ve kenetlenerek inşallah zafere hep beraber ulaşırız” dedi.

“Yeni dönemde yeni projelerle, yeni hedeflere ak kadrolarla yürüyeceğiz” 

AK Belediyeciliği Gümüşhane’ye yansıttıklarını hatırlatan Başkan Çimen, “Bu şehirde sinema bile yoktu. Bu şehrin nereden nereye geldiğini sizler görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok. Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır diyoruz. Bahçecik Barajı şu anda bitti, suyu doldu. İsale hattı Tekke’ye kadar geldi. İnşallah Ağustos, Eylül ayında musluklarımızdan o berrak suyu beraber içeceğiz. Birileri dedi ki hangi suyu tutacaksınız dediler. Allah'ıma şükürler olsun dolu savaktan öyle güzel akıyor ki. Biz bu gücü liderimiz, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan alıyoruz. Hayvan barınağından, mezbahanesinden, yürüyüş yollarından, modern pazar yerinden, sokak sağlıklaştırmasından, Karşıyaka spor kompleksinden tutun birçok projeyi yaptık, devam ediyoruz. Birçok projeyi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Gümüşhane'nin geleceği turizmden geçiyor. Bunun için neler yapacağız? Süleymaniye Kayak Merkezi. İnşallah belediyeyle beraber Süleymaniye Kayak Merkezi birkaç yıl içerisinde Gümüşhane turizmine kazandırılacak. O kayak merkezinde en az 300 kişi çalışacak. Onunla Karşıyaka Tabiat Park projemiz hazır, her şeyimiz hazır, Bakanlık izinlerimiz hazır. Turizm Bakanlığından gerekli destekleri aldık. Ona da 1 Nisan'dan sonra hemen başlıyoruz. Halgent seyrangahı, macera parkı, şehirler arası terminal, HES ve GES projelerimizi hayata geçireceğiz. Kadınlarımıza yönelik ve gençlere yönelik projelerimizi gerçekleştireceğiz. Yeni dönemde yeni projelerle yeni hedeflere ak kadrolarla yürüyeceğiz” diye konuştu.

“GÜMSAŞ konutlarını TOKİ'yle beraber bitireceğiz”

Bu şehre ve bu millete hizmet etmekten onur duyduğunu ve Gümüşhane’nin ilk AK Parti Belediye Başkanı olmanın kendisi için bir şeref madalyası olduğunu dile getiren Başkan Çimen, yaklaşık 2,5 yıl önce başladıkları GÜMSAŞ Yaşam Konutları projesini de kuraları çekilen 250 ve 130 konutluk TOKİ projeleriyle birlikte bitirileceğini belirterek şunları söyledi: “Bu proje Gümüşhane Belediyesi'nin şirketi tarafından yapılıyor. 2021 yılında pandemi başlarken biz vatandaşımızdan talep aldık. Yaklaşık 10 bin kişi başvurdu. Sonra gerçek talep yaklaşık 4-5 bine kadar düştü. 400 yüz civarında konut almak isteyen hemşehrilerimiz oldu. Bunların yüzde 70’i Ankara, İstanbul'dan. Yani merkezde çok fazla olmadı. Bu konutlarımızın yaklaşık yarısını bu artan maliyetlerden dolayı iptal oldu. 160 kişi iptal etti. 160 kişinin de şirket olarak parasını ödedik. Hemşerilerimize dedik ki 3 yılda bunu tamamlayıp bitireceğiz. Artan maliyetlerden dolayı 400 kişiyle başladığımız iş 170 kişiye düştü. 700 konutlu projeydi ve haliyle sekteye uğradı. Çevre Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhakesi ile bunu konuştuk ve önümüzdeki hafta bir karara bağlayacağız. TOKİ'ye yapılan projeler var. 250 ve 130 konut projeleri. Bunların kuraları çekilmişti. Gümüşhane'de ev sahibi olmak isteyen hemşehrilerimiz var. Biz de dedik ki bizim GÜMSAŞ Yaşam Konutlarında 170 kişi kaldı. 250 kurası çekilmiş, 130 kurası çekilmişle beraber bir taşla 3 kuş vuralım diyoruz. Bunu da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin talimatıyla bu sıkıntılarımızı anlattık. Talimatlar verildi. İnşallah önümüzdeki hafta bu sorunu çözeceğiz. Bunu da çözecek olan Cumhurbaşkanımızın buradaki erleri olarak bizleriz. Biz çözeceğiz. İnşallah 250, 130 konut ve GÜMSAŞ konutlarının çözümünü en kısa zamanda çözüp bir sözleşmeye bağlayıp yine bu kürsüden oradaki vatandaşlarımızı buraya toplayıp diyeceğiz ki bu iş böyle çözülür, yaparsa AK Parti yapar, yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar. 3 yılda bitiremedik, inşallah 5 yılda TOKİ'yle beraber bitireceğiz. Bunun başka bir yolu yok. Herkes bunu bilsin.”

“Tüm adaylarımız Cumhurbaşkanımızın bize emanetidir”

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu da “Hepimizin tek bir amacı var oda bu aziz millete hizmetkar olmak. AK Parti kadroları olarak her zaman Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizin hizmetine koştuk. Tevazu, samimiyet ve gayretle, 'memleket işi gönül işi' diyerek başladığımız yürüyüşümüze şimdi ise “Gerçek belediyecilik” sloganıyla milletimizin huzuruna çıktık.  Burada hepimizin çok önemli görevleri var. Bu kutlu yürüyüşümüze hep birlikte devam edeceğiz.  Ben Gümüşhanemizin Cumhurbaşkanımıza olan sevgisini görüyorum. Tüm adaylarımız Cumhurbaşkanımızın bize emanetidir. Biz hep birlikte ben demeden sen demeden biz diyerek Cumhurbaşkanımızın emanetlerine sahip çıkacağız” dedi.

“AK Partide azim var, gayret var, çalışmak var, tevazu var, samimiyet var, ümit var ama asla küsmek yoktur, darılmak yoktur, kırılmak yoktur”

Güçlü Türkiye hedefine giden yolun güçlü şehirlerden ve güçlü belediyelerden geçtiğini ifade eden Eroğlu, “AK Parti olarak biz hazırız ve kararlıyız. Yıllardır büyük bir fedakarlıkla, samimiyet ve gayretle çalışan AK teşkilatlara güveniyor ve inanıyorum. Bu yol sefa yolu değil, cefa yoludur. Tüm teşkilatlarımızla el ele verip seçim sürecinde çalınmadık kapı, dokunulmadık gönül bırakmayacağız. AK Partide azim var, gayret var, çalışmak var, tevazu var, samimiyet var, ümit var ama asla küsmek yoktur, darılmak yoktur, kırılmak yoktur. Bizim davamız, senlik benlik davası değil, hizmet davasıdır. Bizler AK Parti olarak bu inanç ve karalılıkla yola çıktık. Bu salonda yeni zaferler elde edecek inanç ve kararlılığı görüyorum. Bu salonda mücadelemize güç katanlar var, yine bu salonda Türkiye Yüzyılı heyecanını yüreğinde taşıyan ve ülkemizin yarınları için canla başla çalışanlar var, yine bu salonda AK Parti davamızın bayraktarlığını, sancaktarlığını ve hizmetkarlığını yapanlar var. Şimdi biz Cumhurbaşkanımızın bize emanet ettiği adaylara sonuna kadar sahip çıkacağız. Çünkü onlar cumhurbaşkanımızın bize emaneti, bizlerin de adaylarıdır” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından 12 ilçede ve belde belediye başkan adayı tek tek sahneye davet edilerek tanıtılmasıyla program sona erdi.

AK Parti'nin Kelkit Belediye Başkan Adayı önceki dönem Belediye Başkanı Ünal Yılmaz olurken, Köse ilçesinde Seyhan Tok, Kürtün ilçesinde önceki dönem Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Şiran ilçesinde İl Genel Meclisi üyesi Kadir Yıldız, Torul ilçesinde ise AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Zengin, Kelkit ilçesine bağlı Deredolu Beldesinde Ahmet Mağat, Gümüşgöze Beldesinde Selvet Söylemez, Öbektaş Beldesinde Muharrem Kartal, Söğütlü Beldesinde Mürsel Türkel, Ünlüpınar Beldesinde Mustafa Nas olurken Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinde önceki dönem Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, Merkez ArzularKabaköy Beldesinde Abdulkerim Uçan ve Şiran ilçesine bağlı Yeşilbük Beldesinde de Bayram Sarı oldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane Emniyetinden Narkogüç operasyonuÖnceki Haber

Gümüşhane Emniyetinden Narkogüç operasyo...

Tekke yeniden Belediye oluyorSonraki Haber

Tekke yeniden Belediye oluyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar