Gümüşhane

AK Parti’den Gazze açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti’den Gazze açıklaması
Abone ol
AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukası ve saldırılarına ilişkin yaptığı basın açıklamasında Gazze’de durum her geçen gün daha da kötüleştiği vurgulandı.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen ve parti yöneticilerinin de katıldığı toplantıda merkez ilçe başkanı İbrahim Taş, İsrail'in, 10 Ekim 2023'te ilan ettiği abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda çocuk, genç, yaşlı ve kadın erkek 700'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin yaralandığını söyledi.

“Gazze’de durum her geçen gün daha da kötüleşmektedir”

Dünyanın İsrail tarafından Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden ablukanın altında yaşayan masum sivillerin acılarını gördüğünü kaydeden Taş, “İsrail'in Gazze'ye uyguladığı bu abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu oluşmuştur. Gazze halkı, yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış ve yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir” dedi.

“Uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir”

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan insanların temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Taş, “Ayrıca, Gazze'de ibadethaneler, hastaneler, okullar, hepsi acımasızca vurulmaktadır. Bu durum, masum sivillerin hayatlarını tehdit etmektedir. Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir. Gazze halkı, barış ve adalet isteğiyle direnişini sürdürmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da girişimleriyle uluslararası toplum, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve onların daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet edilmektedir” diye konuştu.

“1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti hayata geçirilmeli”

1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti'nin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Taş, bu konuda geç kalındıkça bölgenin çatışma, kan ve gözyaşı girdabından kurtulamayacağını belirtti.

“Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın”

Sivil yerleşimleri hedef almayı doğru bulmadıklarını ve savaşın da bir ahlakı olduğunu dile getiren Taş, “Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır. Abluka savaş değil katliamdır. Sivilleri cezalandırmak kimseye kazandırmaz. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın. Bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Biz var olan gücümüz ve çıktığı kadar avazımızla Daha Adil Bir Dünyanın Mümkün olduğuna dair inancımızı tüm meydanlarda söylemeye devam edeceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DOKAP 1 projeye daha destek verecekÖnceki Haber

DOKAP 1 projeye daha destek verecek

Jandarma’dan kaçak kazı ve kenevir operasyonuSonraki Haber

Jandarma’dan kaçak kazı ve kenevir opera...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar