Gümüşhane

AK Partinin Adayı Ercan Çimen

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partinin Adayı Ercan Çimen
Abone ol

Gümüşhane Belediye Başkanı adayının da aralarında olduğu 42 il belediye başkan adayının yarın saat 14.00'da ATO Kongre Merkezinde yapılacak Aday Tanıtım Toplantısın da açıklanması bekleniyor. Ankara kulislerinden edinen bilgiye göre AK Partinin Gümüşhane Belediye Başkan adayının mevcut Belediye Başkanı Ercan Çimen olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın açıklaması beklenen aday tanıtım törenleri öncesi Gümüşhane Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Ercan Çimen, yeniden başkan adayı olarak belirlendi. Edinilen bilgiye göre, alınan karar Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e AK Parti Genel Merkezi tarafından tebliğ edildi. Başkan Ercan Çimen, yarın aday tanıtım törenine katılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday tanıtım töreninde adaylığı açıklanarak duyurulacak.

Ercan Çimen kimdir?

Ercan Çimen, 1966’da Gümüşhane’de doğdu. İlk ve ortaöğretimini de aynı ilde tamamladıktan sonra “Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi” “İktisat” bölümünden mezun oldu.
Siyasi hayatına Doğru Yol Partisi’nden Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Vekilliği görevleri ile başlayan Çimen, 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girdi 35 oyla seçimi kaybetti. Hizmetlerine devam etmek isteyen Çimen, 15 Şubat 2011 tarihinde Ak Parti Genel Başkanı ve dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühü ile AK Parti Gümüşhane İl Başkanı oldu.
Başkanlığı süresince il parti teşkilatının yeniden şekillenmesi, hizmet anlayışının iyileştirilmesi ve halkla daha iç içe bir anlayışın harekete geçirilmesi konusunda çalıştı. Bu çerçevede, il tarihinde ilk kez her hafta düzenli olmak üzere, ‘Ak Parti Halk Günleri’ toplantıları düzenledi. Şehir için tüm sivil toplum kuruluşlarını bir araya toplayarak ‘Ortak Akıl’ toplantıları gerçekleştirdi. Gümüşhane’nin her türlü sorununda parti ayrımı yapmaksızın hizmet etmeyi bir düstur edindi. 26 Kasım 2013 tarihine kadar Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı olarak görevini yürüten Çimen, bu tarihte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini Gümüşhane Belediye Başkan Adayı olarak açıklamasının ardından İl Başkanlığı görevinden ayrıldı. Verimli bir seçim kampanyası yürüten Çimen, kampanyadaki başarısını oranlara yansıttı ve %57,5 gibi yüksek bir oy oranı ile Gümüşhane Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 4 Nisan 2014 tarihinde görevine başladı. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 49.16 oy oranına ile, 2. Kez Gümüşhane Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Çimen, evli ve iki çocuk babasıdır


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kelkit Belediyesinin Kurduğu Yumurta Tesisi İlk Yumurtalarını ÜrettiÖnceki Haber

Kelkit Belediyesinin Kurduğu Yumurta Tes...

Jandarma’dan minik öğrencilere “J” sürpriziSonraki Haber

Jandarma’dan minik öğrencilere “J” sürpr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar