Gümüşhane

Artabel Zirvelerinde Ayı Saldırısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Artabel Zirvelerinde Ayı Saldırısı
Abone ol
Artabel Gölleri Tabiat Parkı zirvelerinde doğa yürüyüşü yapan bir grup genç ayı saldırısına uğradı. Ayıdan kaçan gençlerden biri kayalıklardan düşerek yaralandı.

Artabel Gölleri Tabiat Parkı zirvelerinde doğa yürüyüşü yapan bir grup genç ayı saldırısına uğradı. Ayıdan kaçan gençlerden biri kayalık alanda düşerek yaralandı.

Gümüşhane’nin Torul ve Şiran ilçeleri ile Giresun’un Alucra İlçesi sınırlarının kesişme noktasında yer alan  Artabel Gölleri Tabiat Parkına doğa yürüyüşü gerçekleştiren bir grup genç 24 Eylül Pazar günü ayı ile karşılaştı. Ayının grup üyelerine saldırması sırasında Tarık Akın isimli genç, ayıdan kaçarken kayalık alandan düşerek yaralandı. Arkadaşlarının ve “II. Kafkas Kolordusu Şehitlerine Vefa” yürüyüşü için bölgede bulunan diğer bir grubun yardımıyla dağdan indirilen talihsiz genç Tarık Akın, olay yerine gelen sağlık ekiplerini ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Alucra Devlet Hastanesine kaldırıldı. Gencin genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yaşanan olayın görgü tanıklarından olan Alucra Merkez Derneği Başkanı Aydın Bodur,  “Şehitlere Vefa” yürüyüşü için bölgede bulundukları sırada şahit olduklarını dile getirerek, “Bugün III. kez şehitlerimizi anmak için 120 kişilik yürüyüş ekibimizle Kafkas Cephesi'nin son savunma hattı olan Gavur Dağlarına yürüdük. Yürüyüşümüz esnasında, akşamdan Kanlıca yaylasında kalıp sabah da bizden bağımsız doğa yürüyüşüne çıkan başka bir gruptaki genç kardeşimizin başına gelen ayı saldırısına şahit ve müdahil olduk. Anma yürüyüşündeki emniyet güçlerimizin ve sağlıkçı arkadaşın müdahalesi sonrası genç kardeşimizi ambulansla hastaneye gönderdik. Şükür hayati bir tehlikesi yok. Geçmiş olsun, Rabbim biran önce şifasını versin inşallah” dedi.

Bahsi geçen ayı saldırısının yanı sıra bir başka gurup tarafından da 5 ayının beraber görüldüğünü belirten Bodur, “Olay, uzaktan görür görmez müdahil olduğumuz bir olaydır. Şükür ki o yürekli gencimiz iyidir. Ayrıca yine göller bölgesinde olan başka bir grubun 5 tane ayı ile karşılaştığını kendilerinden dinledik. O genç kardeşlerimize de geçmiş olsun diyoruz. Bu dağlara çıkarken yaban hayatının canlı olduğu alanları tanımak ve dikkatli olmak gerektiğini bilmek lazım” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay'dan Kürtün'e Acı Haber: Genç operatör binanın altında kaldıÖnceki Haber

Hatay'dan Kürtün'e Acı Haber: Genç opera...

Gümüşhane Kelkit Söğütlü Barajında Geri Sayım BaşladıSonraki Haber

Gümüşhane Kelkit Söğütlü Barajında Geri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar