Gümüşhane

Atanamayan Gümüşhaneli Öğretmen, Yazdığı Romanla Fenomen Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atanamayan Gümüşhaneli Öğretmen, Yazdığı Romanla Fenomen Oldu
Abone ol
Gümüşhane’de yaşayan Türkçe Öğretmeni Kübra Doğan, atanamadığı için yazmaya başlayınca hayatı değişti.

Atanamayan Gümüşhaneli Öğretmen, Yazdığı Romanla Fenomen Oldu

Gümüşhane’de yaşayan Türkçe Öğretmeni Kübra Doğan, atanamadığı için yazmaya başlayınca hayatı değişti. Lise yıllarında tanıştığı okuyucu-yazar topluluğu wattpad’e hayal dünyasında oluşturduğu kurgu hayatları aktaran Doğan, “Gökçen” adlı romanıyla Türkiye genelinde son bir ayın en çok satanlar listesine girdi.

İnternet ortamındaki en büyük çevrimiçi kitap okuma platformu olan wattpad’de, Loresima takma adıyla 28 Milyon 500 Binden fazla okunan Yazar Kübra Doğan, Şubat 2021’de yazmaya başladığı romanının son bir ayda inanılmaz bir okuyucu kitlesine ulaşmasıyla bir anda aranan yazarlar arasına girdi. Cumartesi günü Hüseyin Nihal Atsız Kültür evinde kitapseverlerle buluşan Gümüşhane’nin yükselen yıldızı Doğan, burada yaptığı konuşmada yazmaya nasıl başladığını anlattı.

Kendisinin Türkçe öğretmeni olduğunu ancak atanamadığını dile getiren Doğan, bu süreçte kendisini oyalamak amacıyla yazmaya başladığını kaydederek, “wattpad’de ki yazma serüveninim beş yıl önce başladı. Evdeydim ve atanamayan öğretmenlerden biriydim. Atanamayınca insanda yeni ufuklar oluşuyor. KPSS çalışırken, can sıkıntısını gidermek ihtiyacı oluyor. Ne yapabilirim, nasıl toparlayabilirim diye düşünürken önce deftere bir şeyler karalamaya başladım. Baktım deftere karalamak beni bir yere götürmüyor, yazdıklarımı bilgisayara, oradan da bu platforma yüklemeye başladım. Defterde, bilgisayarda duracağına wattped’de dursun dedim. Tamamen kafa dağıtmak amaçlıydı. Zaten ilk başlarda kimse de okumuyordu. Esasında bu platformu günlük gibi kullanıyordum. O dönemde yazdığım bir başka kurgu vardı. Açıkçası acemice yazılmış yazılar olduğu için karşılık bulmamıştı. Daha sonra, 3 yıl önce Gökçen’i yazmaya başladım. 10 bölüm yazmıştım, okunmadığı için bir süre ara vermiştim. Bölümleri yüklüyordum ancak çok da ilgilenmiyordum. Taa ki o telefonu alıncaya kadar” dedi.

Uzun süre okuyucu rakamının ancak 10 binler civarında kaldığını dile getiren Doğan, “Yazmaya bir yıl kadar ara vermiştim. Bir yılın sonunda bir telefon aldım. Gökçen’in o dönem için büyük sayılabilecek bir kitle tarafından takip edilmeye başlandığını söyledi. Yazmaya yeniden başladım ve bir süre böyle devam etti. Takip edenlerin sayısı da ciddi bir şekilde artıyordu. Öyle ki yayınevi beni aramadan önce 1 Milyon olan takipçi sayısı kısa sürede 5 Milyona ulaşmıştı. Bu yükseliş de yayınevlerinin dikkatini çekmişti. Bugün her hafta yaklaşık 1 Milyon kişi daha Loresima’yı takip ediyor. Hayalimde oluşturduğum bir kurgunun bu kadar karşılık bulacağını bilmiyordum. Tamamen kafa dağıtmak için yaptığım bir şeydi. Öylesine yazıyordum” diye konuştu.

Platformda kullandığı Loresima takma adını romanında da kullanan Doğan, “Loresima Lazca papatya demek. Platformda yazanlar genelde mahlas kullanarak yazıyorlar. Ben de Loresima’yı kullanmıştım. Kitap çıkarken de bunu bozmak istemedim. Loresima adının bana uğurlu geldiğine inanıyorum. Kendimce bir totem ve o yüzden bırakmak istemedim. Kitapta da Loresima- Gökçen adını kullandım. Bu isimle biliniyordu, yadırgasınlar da istemedim” şeklinde konuştu.

Toplamda 4 cilt olan serinin birincisinin geçtiğimiz aylarda Ephesus Yayınları tarafından basıldığına vurgu yapan Doğan, “İkinci baskı tükendi. Kısa sürede 3. Baskı yayınlanacak. “Gökçen” şu an Trendyol’da en çok satan romanlar arasında 1’nci sırada. Yine BKM’de de öyle. D&R’da çok ilgi gösterdi. İmza günleri, tanıtım organizasyonları yapılıyor. Geçtiğimiz hafta Trabzon’da imza günüm vardı. Yine TÜYAP’ın İstanbul’da, Kocaeli’de kitap fuarlarına katıldım. Çok kalabalıktı, çok güzeldi. Bir gün boyunca, tam sekiz saat kitap imzaladım. Her şey çok güzel gidiyor, umarım böyle devam eder” ifadelerini kullandı.

Gençlerin yoğun olarak ilgi gösterdiği wattped’de 60 bölümlük romanın 17 Kasım’da 46’ncı bölümünü yüklediğini dile getiren Doğan, kendisi için düzenlenen etkinliği, romanın finali ile ilgili ipuçları vererek tamamladı. Doğan, romana adını veren ve aynı zamanda başkahramanı olan Gökçen’in  romanın son bölümünde okuyucularını şaşırtacağını dile getirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ülkücü Başkan Yeniden Refah’tan Aday Adayı OlduÖnceki Haber

Ülkücü Başkan Yeniden Refah’tan Aday Ada...

Kelkitspor, İzmir'den Puansız Döndü!Sonraki Haber

Kelkitspor, İzmir'den Puansız Döndü!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar