Gümüşhane

Bağlarbaşı Sanayi Sitesinde görkemli açılış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bağlarbaşı Sanayi Sitesinde görkemli açılış
Abone ol
Gümüşhane Belediyesinin Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan sanayi sitesinde yaklaşık 40 milyon lira harcanarak gerçekleştirdiği altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılış töreni düzenlendi.

Dualar eşliğinde yapılan açılış törenine MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Hacı Salih Şahin, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya, AK Parti teşkilatı, sanayi sitesi esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük yapılan hizmetin Gümüşhane’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansımıza ve diğer tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Gümüşhane’ye yakışan güzel bir hizmet olmuş. İnşallah bu hizmetlerin devamı da olur. Biz dün itibari ile Erzincan İliç’te meydana gelen felaket nedeniyle Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli tarafından bölgeye görevlendirildik.  Felaket bölgesinde 9 tane canımız şu anda toprak altında. Burası da bir maden bölgesi, bütün yetkili arkadaşlarım ve bizler daha dikkatli olmalıyız. İnşallah burada öyle bir felaket ile karşılaşmayız. Önümüzde yerel seçimler var, seçimlerde de Gümüşhane’de başta Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun, kardeşlik içinde, hak edenin ve Gümüşhane’nin kazanacağı, hizmetlerin devam edeceği bir seçim olsun. Bütün adaylara başarılar diliyorum. Şehrimiz için kim hayırlı ise, kim daha güzel hizmet edecekse inşallah Cenabı Allah ona nasip etsin. Milliyetçi Hareket Partisi olarak görevimiz ve vazifemiz inşallah Belediyeyi alarak Cumhurbaşkanımıza hediye etmek. Bunu her halükarda başaracağımıza inanıyorum. Ercan başkanımıza bu güzel hizmet için tekrardan yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 

“Sanayi sitemize 25 yıl hizmet gelmedi”

Açılış töreninde konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise sanayi sitesine 25 yıldır hizmet gelmediğine dikkat çekerek, “15 Şubat Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümüydü. Kurtuluş etkinliklerimiz ile birlikte Süleymaniye Mahallemizde tarihi hamamı ve Zeki Kadirbeyoğlu Konağını restoran olarak hizmete açtık. Bugün ise şehrimizin batısında yer alan sanayi sitemizin açılışını yapıyoruz. Belediye Başkanı olmadan önce burada bir dükkânım vardı. Şimdi tüm dükkânlar bizim. Sanayi sitemize 25 yıldır hizmet gelmedi. Buradaki eksiklikleri farkındaydık. Bizlerde bu konu ile ilgili çalışmalar yaparak projelendirdik” diye konuştu.

Sanayide toplam 160 dükkân olduğuna vurgu yapan Başkan Çimen, “Bu 160 dükkânın alt yapısı 25 yıl önce yapılan alt yapıydı. Bunları yenilemek, tamamlamak için harekete geçtik. Bunu yaparken de uzun vadeli bir hizmete imza atmak istedik. 160 dükkânın tüm su hatlarını yeniledik. Belediyemizin Su ve Kanalizasyon işleri personellerimizin eşliğinde kanalizasyonları komple yeniledik. Ayrıca Sanayi Bölgemiz zaman zaman sel felaketine maruz kalıyordu. Gelen seller ile birlikte bütün teresubat Sanayimize doluyordu. Birkaç kez temizlemiştik. Sonrasında Üniversite yerleşkesi ile sanayi sitesi arasında yolları, duvarları ve alt yapı hizmetlerini gerçekleştirdik. Sonrasında da yağmur sularının Harşit’e ulaşması için 1500 kamyonluk hafriyatı buradan taşıdık. Bu altyapı çalışmalarını üst yapı çalışmaları ile de desteklemek için kolları sıvadık” ifadelerini kullandı.

Projede Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) rolüne değinen Çimen, “Belediye olarak DOKA’yla onlarca proje yaptık. Bu projede onlardan bir tanesi oldu. DOKA ekipleri bu projenin üzerinde çok çalıştılar. Bizde belediye çalışanlarımızla birlikte sanayi sitemizin altyapı sorunlarını çözdük. Şehrimizin elektrik ve doğalgaz dağıtım hizmetlerini üstlenen AKSA müdürlükleri ile görüştük. Paslı direklerimiz alüminyum direkler ile değiştirilecek. Kısa bir süre içerisinde bu değişim yapılacak. Yine doğalgaz altyapısı yapıldı. Daha sonra da Telekom bağlantıları ile altyapı işleri tamamlandı. Daltaban’dan gelen esnafımızın dükkânlarına ait ulaşım sorunları vardı onları da çözdük” dedi.

“Dükkânların çatılarını yenileyip güneş enerji sistemi kuracağız”

Yapılan yatırımların mali tablosunu paylaşan Belediye Başkanı Çimen, “Bu işler için 6,5 Milyon lira ile yola çıktık. Bu güne geldiğimizde toplam 18 Milyon lira para harcamış olduk. Bu paranın 5,5 Milyon lirasını DOKA’dan aldık. Kalan 13 Milyon lirayı ise Gümüşhane Belediyesi olarak bizler karşıladık. AKSA Elektrik hatlarını yer altına almak için 15 Milyon lira, Telekom yaklaşık 5 Milyon lira harcama yaptı. Toplamda sanayi sitemize yaklaşık olarak 40 Milyon liralık bir yatırım gelmiş oldu. Üniversitemiz ve Adliye Sarayımızın arasında güzel bir sanayi oldu. Bağlarbaşı Sanayi Sitesi’nin yeni yüzü Gümüşhane Belediyesi’nin gururudur” diye konuştu.

Sanayi esnafının ihtiyaçlarına değinen Başkan Çimen, “Sanayideki dükkânların çatıları bizlere yakışmıyor. İnşallah baharın sanayi sitemiz içerisindeki parkı yenileyeceğiz. Güneş enerji sistemleri ile ilgili projelerimiz var. Çatılarımızı hem yenileyeceğiz, hem de güneş enerji sistemleri kuracağız. Böylece ülke ekonomisi kazanacak, şehir ekonomisi kazanacak” ifadelerini kullandı.

Yapılan projelerle ilgili teknik verileri de paylaşan Başkan Çimen, “2500 metre temiz su hattı yenilendi, 2600 metre pis su kanalizasyon hattı ve bacaları yenilendi, Yağmur suyu tahliyesi için 130 metre kanal ve ızgara işleri yapıldı. 1500 kamyon hafriyat alımı gerçekleştirildi. 3500 metreküp taş duvar işi yapıldı. 17500 metrekare kilitli parke uygulaması yapıldı. 3000 metre beton oluk ve bordür döşemesi gerçekleştirildi. Altın kalpli insanların şehrine yakışan bir hizmeti gerçekleştirdik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

“18 aylık projeyi 12 ayda tamamladık”

DOKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Hacı Salih Şahin ise  DOKA olarak Gümüşhane’de ajansın kurulduğu 2010 yılından bugüne kadar yaklaşık 175 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Gümüşhane’ye bugüne kadar 2024 yılı fiyatları ile toplamda 283 milyon TL destek olmuşuz. Bugün burada açılışını yapmış olduğumuz projede bu desteklerden bir tanesi olup, 2022 yılı güdümlü proje desteği kapsamında desteklenmiş bir projedir. Geçen sene bu dönemlerde belediye başkanımız ile birlikte sözleşmesini imzalamış olduğumuz bu projenin normalde süresi 18 ay olarak belirlenmişti. Ancak bugün itibari ile 12 aylık bir sürede projeyi tamamlamış olduk. Altyapı ve üstyapı faaliyetlerinin iyileştirilmesi kapsamında birçok iş yapıldı. Bizim yapmış olduğumuz işlerden en çok önemsediğimiz özellikle atıl durumda bulunan 26 dükkânın kullanılabilir hale getirilmesidir. Site yönetiminin belediyeye en az 10 adet işliğin tekrardan açılması için başvuru yapması bizim açımızdan çok kıymetli. DOKA olarak bu ve bunun gibi projeler için ilimizdeki tüm paydaşlarımıza bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Bu projenin başta sanayi esnafımız olmak üzere tüm Gümüşhanelilere hayırlı olmasını diliyorum. Projeyi bir hayalden gerçeğe dönüştürmüş olan belediye başkanımıza, hem DOKA adına hem de bir Gümüşhaneli olarak şahsım olarak teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

“40 milyon TL civarında para harcandı”

Gümüşhane Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Köprülü de Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve DOKA işbirliğiyle sanayi sitesine büyük bir hizmet yapıldığını belirterek, “Sanayimizin altyapısı, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz ve bütün işlemlerini bizim için yaptılar. Sanayi sitesi bir şehrin aynasıdır. Sanayi sitemiz uzun yıllardır gerçekten çok zor bir durumdaydı. Su ve kanalizasyonlarımız gerçekten atıl durumdaydı. Belediye başkanımız bu projeyi başka bir yere yapabilirdi ama kendisi bizler gerçekten çok yardımcı oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Gümüşhane Belediyesi yaklaşık 15 milyon TL civarında destek olurken, 5,5 milyon TL DOKA, 10 milyon TL AKSA ve yaklaşık 5 milyon TL civarında da doğalgaz için harcandı. Bu meblağ yaklaşık 40 milyon TL’nin üzerinde. Emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Küçük MHP heyetiyle Erzincan’daÖnceki Haber

Milletvekili Küçük MHP heyetiyle Erzinca...

Gümüşhane’de çıkan yangında 2 katlı köy konağı ve muhtarlık binası küle döndüSonraki Haber

Gümüşhane’de çıkan yangında 2 katlı köy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar