Gümüşhane

Bilet Fiyatları ile ilgili karar belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilet Fiyatları ile ilgili karar belli oldu
Abone ol
Trabzon- Gümüşhane arası Seyahat Edecek Milyonları İlgilendiriyor! Otobüs Bilet Fiyatları ile ilgili Karar Belli Oldu

Doğu Karadeniz ve Kafkasları, Ortadoğu ve İran’a bağlayan Trabzon- Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Tarihi İpek Yolu güzergâhındaki Yeni Zigana Tüneli ile Trabzon-Gümüşhane arasında mesafe yaklaşık 30 dakika azalacak. Zamandan 40 milyon TL, akaryakıttan 99 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 139 milyon TL tasarruf edilmesi hedeflenen dev proje ile mevcut yol 8 kilometre kısaltılmış olacak. Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak olan Zigana Tüneli'nin hizmete girmesiyle Gümüşhane, Trabzon Limanı’na daha da yaklaşacak ve yolun geometrik standardı daha da yükselmiş olacak. 100 kilometre olan güzergâh 10 kilometre kısaltarak 90 kilometreye düşürülmüş olacak.

Yeni Zigana Tüneli’nin hizmete girmesiyle başta Trabzon ile Gümüşhane arasındaki mesafenin kısılması gözleri otobüs bilet fiyatlarına çevirdi. Özellikle Gümüşhane ile Trabzon arasındaki sürekli toplu taşıma yapan otobüslerin bilet fiyatları merak konusu oldu. Tünelin açılmasıyla birlikte otobüs bilet fiyatlarında değişiklik yapılacak mı? Vatandaş tarafından merak edilen diğer bir konu oldu.  Otobüs biletleriyle ilgili merak edilen soruları Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Sarı cevapladı.

‘FİYATLARIN SABİT KALMASINDAN TARAFIZ’

Gazetemizin sorularını cevaplayan Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Sarı, bilet fiyatlarının Yıl sonuna kadar sabit kalmasından taraf olduklarını söyledi.

Başkan Sarı,

“Mazot fiyatlarımız artmadı, fakat enflasyonla beraber giderler çok arttı. Kişilerin çalışma ücretleri arttı. Ve seçimin ne getireceği belli olmadığı için indirim kararı şuanda esnafı ezecektir. Benim şahsi fikrim fiyatın sabit kalması yönünde ama bunun kesin kararını yönetim kurulumuz bu hafta içerisinde gerçekleştireceğimiz toplantıda belirleyecek.  Şimdi bizim fiyat tarifemize bakacak olursak, yedi kişi 90 tl’den yolculuk yaptığında kazanç 560 tl yapıyor. Bu araç zaten en az 20 litre mazot yakıyor. Yol kısalıyor fakat enflasyonun arttığı için hiçbir şey değişmiyor. Yönetim kurulunda fiyatların bir tık aşağı çekilmesi teklif edilebilir ama ne çıkar bilmiyorum” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 14
    KIZGIN
Gümüşhane'de HeyelanÖnceki Haber

Gümüşhane'de Heyelan

Vatandaşın seçim gündemi EKONOMİSonraki Haber

Vatandaşın seçim gündemi EKONOMİ

Haber Yorumları

  • Ali02-05-2023 10:26

    7x90 in kaç ettiğini bilmeyen insanlar hesap kitap yaparak neye karar veriyor.dunya kimlerin elinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar