Gümüşhane

Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi'nden“Osmanlıda Yaşamak” Konferansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi'nden“Osmanlıda Yaşamak” Konferansı
Abone ol
Birlik vakfı Gümüşhane Şubesi Tarafından düzenlenen Prof. Dr. Alpaslan DEMİR’ in sunumuyla gerçekleştirilecek olan “Osmanlıda Yaşamak” adlı konferansı, 27.02.2019 tarihinde Çarşamba günü saat 14:00 da Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilecektir.

    Konferansta 600 yıllık Osmanlı tarihinde yaşanmış milyonlarca sessiz hikâyeden bir kaçı gün yüzüne çıkacaktır. Hem Osmanlı teşkilat sistemi içerisinde yaşanan olaylar değerlendirilecek hem de bu bağlamda sessiz hikâyeler ses bulacaktır. Ayrıca bu muazzam imparatorluğun nasıl yıkılış sürecine gittiği ilginç hikâyelerle anlatılarak tarihten nasıl ders çıkarılması gerektiği vurgulanacaktır.
Konferanssımızın düzenlenme sürecinde desteğini bizden esirgemeyen başta Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK ve yönetimine teşekkürü bir borç biliriz. 
Osmanlıda Yaşamak Konferansımıza herkes davetlidir.

Prof. Dr. Alpaslan DEMİR kimdir?
1975 yılında Gümüşhane’nin Akçahisar köyünde doğdu. Liseyi Kocaeli Koleji’nde burslu olarak okudu. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazandı ve 1997 yılında bu bölümden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans’a başladı ve  Doç. Dr. Üçler Bulduk danışmanlığında “16. Yüzyılda İçel ve Çevresinde Bozdoğan Cemaati” adlı tezi hazırlayarak 2000 yılında mezun oldu. Yüksek lisansı yaparken Başbakanlığa bağlı bir proje kapsamında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kuyûd-ı Kadîme Arşivi’nde 2,5 yıl uzman olarak görev yaptı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktoraya başladı. Doktora eğitimi devam ederken 15.10.2001 tarihinde Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak girdi. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu danışmanlığında hazırlamış olduğu “16. Yüzyılda Samsun-Ayıntab Hattı Boyunca Yerleşme Nüfus ve Ekonomik Yapı” adlı doktora tezini 09.04.2007 tarihinde savunarak doktor unvanı aldı. 17.09.2007 tarihinde Gazi Üniversitesi’nden ayrıldı ve 13.11.2007 tarihinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 24.05.2013 tarihinde Doçentliğini aldı. Ekim 2018 tarihinde Profesör oldu. Halen Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak göreve devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.  İngilizce bilmektedir. 6 kitabı, 4 editör kitabı ve 60’dan fazla makalesi bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de eğitim masaya yatırıldıÖnceki Haber

Gümüşhane’de eğitim masaya yatırıldı

22.02.2019 Cuma Yerel Gazete ManşetleriSonraki Haber

22.02.2019 Cuma Yerel Gazete Manşetleri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar