Gümüşhane

Bölgenin en kapsamlı zipline tesisi ihaleye çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bölgenin en kapsamlı zipline tesisi ihaleye çıkıyor
Abone ol
Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Kirazlık köyü sınırlarındaki Torul Baraj gölü üzerinde kurulan ve bölgenin en kapsamlı zipline tesisi ve macera parkının işletmesi için ihaleye çıkılıyor.

Torul Köylere Hizmet Götürme Birliği, Kirazlık Köyü Macera Parkı (Ardasa (Kirazlık Köyü) Zipline - Yürüyüş Yolu ve Çay Bahçesi Turizm Alanı) işletmesi için kiralama ihalesine çıktı.

Açık ihale usulü ile yapılacak ihale sonucunda 11 adet kamelya, 1 adet 1. kat (2 adet bay ve 2 adet bayan olmak 4 adet wc, lavabolu ve 2 adet mescit alanı ile) hizmet binası, zipline sistemi ve bin metrekare dış alan 3 yıllığına kiraya verilecek.

Yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olan tesisin ihalesi Torul Hükümet Konağı Toplantı Salonunda 22 Haziran Perşembe günü saat 11.00’de yapılacak.

Torul Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Gümüşhane İl Özel İdaresi eş finansman desteğiyle Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) katkısıyla 2021 yılı içerisinde yapımına başlanan ve ilin turizm çeşitliliğinin artırılmasına önemli katkılar sağlayacak projede içerisinde tek yön çift halat 530 metre mesafeli zipline mekanik tesisi, yürüyüş yolu ve macera parkının yanında kamelyalar, çay bahçesi ve otopark bulunuyor.

Gümüşhane-Giresun karayolu üzerinde, yakınında Kürtün Örümcek Ormanları, Kazıkbeli, Erikbeli, Güvende yaylaları, Çağlayandibi Şelalesi, Karaca Mağarası, Torul Kalesi Cam Seyir Terası, Limni Gölü Tabiat Parkı, Altınpınar Gölü, Zigana Kayak Merkezi bulunan tesisin kent turizmine büyük bir ivme kazandıracağı düşünülüyor.

Yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya çelik halat vasıtası ile emniyet kemeri giyerek kendi ağırlık ve yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesi olan zipline son dönemde maceraseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bir etkinlik olarak biliniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhanespor’dan birlik beraberlik çağrısıÖnceki Haber

Gümüşhanespor’dan birlik beraberlik çağr...

Tünel içinde ineğe çarptı: 3 yaralıSonraki Haber

Tünel içinde ineğe çarptı: 3 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar