Gümüşhane

Çakırgöl ’de Sular Durulmuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çakırgöl ’de Sular Durulmuyor
Abone ol
Çakırgöl’e Sahip Çıkan Trabzon, Çakırgöl ’ün Suyundan Sonra Turizm Potansiyeline de Göz Dikti

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, Gümüşhane sınırları içerisinde yer alan Çakırgöl ile ilgili hazırladığı turizm projesini sundu.  Çakırgöl’de kış turizmi için hazırlanan projeyi anlatan Cora, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan destek istedi.

Gümüşhane İl Genel Meclisinin aldığı kararı yok sayarak Çakırgöl’den su alan Trabzon Büyükşehir Belediyesinden sonra Trabzon Valiliği Çakırgöl’ü Maçka’nın turizm alanı olarak göstererek incelemede bulunduğunu sosyal medyadan paylaşmıştı. Gümüşhane sınırındaki 2 bin 533 rakımlı Camiboğazı mevkisinde yer alan Çakırgöl Trabzon’un su ihtiyacını karşıladığı gibi, bu seferde Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından ‘Maçka’daki önemli turizm alanlarından biri olan Çakırgöl ve çevresinde incelemelerde bulundu’ paylaşımı yapmıştı. Yapılan bu paylaşım, Gümüşhane cephesinin tepkisine neden oldu. Trabzon Valisinin paylaşımında sonra ise AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gümüşhane sınırları içerisinde yer alan ve şehrin önemli turizm destinasyon alanlarında birisi olan Çakırgöl Turizm Merkezini gündeme getirdi. Ak Partili Cora, konuşmasında, Bakanlık tarafından turizm merkezi ilan edilen Trabzon-Gümüşhane sınırındaki 2 bin 533 rakımlı Camiboğazı mevkisinde yer alan Çakırgöl Kış Turizm Merkezi’nin bir bütün olarak yap-işlet-devret modeliyle bir işletmeciye tahsis edilmesi noktasında hazırladığı dosyayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sunarak destek istedi.

 ‘ÖNEMLİ TURİZM ALANLARINDAN BİRİ’

Çakırgöl’ün Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm alanlarından bir olduğunu belirten Milletvekili Cora, hazırlanan proje için Bakan Mehmet Nuri Ersoy’dan destek istedi. Cora, “Karadeniz Bölgesi'nde değerlendirilmeyi bekleyen en önemli turizm alanlarından biri de Çakırgöl kış turizm merkezidir. Çakırgöl, Gümüşhane sınırları içerisinde yer alan, ulaşımı Trabzon'un Maçka ilçesinden sağlanan, havaalanına 65 km uzaklıkta bulunan Sümela Manastırı'na 20 dakikada olan bir lokasyonda yer almaktadır; tüm imar sorunları çözülmüştür. Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilmiştir; master planı yapıldı, jeoteknik etüt, detaylı çığ etüdü ve diğer çalışmaları yapıldı; kar ölçüm istasyonu kuruldu; RASAT verilerinde olumlu sonuçları vardır. Bundan sonra yapılması gereken bir bütün olarak yap-işlet-devret modeliyle bir işletmeciye tahsis edilmesidir. Ülkemiz için önemli bir kazanım olacağına inanıyoruz. Sayın Bakanım, bununla ilgili olarak hazırlanan dosyayı sizlere sunmak istiyorum. Bakanlığın bu projeye sahip çıkmasını bekliyoruz, sizlerin desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NURETTİN YILMAZ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Önceki Haber

NURETTİN YILMAZ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMU...

"Evde sabun paketleyerek kazanın" dediler, ev kadınlarını dolandırdılarSonraki Haber

"Evde sabun paketleyerek kazanın" dedile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar