Gümüşhane

Canlı:'' Seccade Meselesi İnanca Saygısızlık Gibi Sunuldu''

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Canlı:'' Seccade Meselesi İnanca Saygısızlık Gibi Sunuldu''
Abone ol
‘Bilinçli yapılmış bir eylem ya da saygısızlık değildir’

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccadenin üzerine ayakkabılarıyla bastığı fotoğraf gündemdeki yerini koruyor. Gazetemizi ziyaret eden İYİ Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Bayram Canlı,  Kılıçdaroğlu’nun seccadenin üzerine ayakkabılarıyla bastığı fotoğrafı suni gündem olarak yorumladı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccadenin üzerine ayakkabılarıyla bastığı fotoğrafa Cumhur İttifakı’ndan tepkiler geldi. Kılıçdaroğlu, olayla ilgili yanlış anlaşıldığını belirten bir özür açıklaması yapmıştı. Millet İttifakı’nda yer alan İYİ Parti’nin Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Bayram Canlı, gazetemizi ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gazetemizin ‘ seccade olayını nasıl değerlendiriyorsunuz’ sorusuna cevap veren Canlı, Türkiye’de çok fazla bilgi kirliliği olduğunu ve seccade meselesinin de manipüle edildiğini belirterek,

“Seccade meselesi de ne yazık ki bu meselelerden biridir. Bizim inancımız da seccade namaz kılınacağı zaman serilir ve sonrasında kaldırılır.  Bilinçli yapılmış bir eylem ya da saygısızlık değildir. Bunda bile toplumun gündemine hiç olmayacak bir şekilde sanki bir inanca saygısızlık gibi sunuluyor. Bu da tabi toplumda bilgi kirliliği oluşturuyor. Zaten bu konulardan çıkmamız lazım. Siyasetin ana konusu seccade gibi suni konular değil, ülkenin nasıl yönetildiğidir” ifadelerini kullandı.

SECCADE MESELESİ NEREYE KONUMLANMALIDIR?

Canlı,

“Bu bir algı çalışmasıdır. Zaten dinin siyasete kullanılmasının bir örneğini yaşıyoruz. Burada sadece şekillerle beraber görüyoruz. Bu ülkede mesela hukuksuzluklar oluyor, iftiralar oluyor, haksızlıklar oluyor ama biz bu inanç meselesinde sadece şekillere odaklanıyoruz bir yalan söylemek bir iftara atmak, birisinin hakkını yemek, yolsuzluk yapmak bunlar değerlerimize saldırı değil midir? Ama olmayan bir şey üzerinden kutuplaştığımız için iktidar sahipleri ekonomi konularında cevap vermediği için 21 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidarın asıl konuşması ve konuşulması gerekenler önemli bir seçime giderken yaptıkları icraatları olması gerekir ama bunlara cevap veremiyor. Milyonlarca gencimiz var fırsat verildiğinde gitmek isteyen gençlerimize biz  bu topraklarda bir hayat kuramıyoruz. İktidar sürekli topu olmayan bir alana taşıyor. Zaten bu seccade konusunda da iktidar yetkilileri onlarda ayakkabılarla beraber üzerine basıldığı görülüyor. Sosyal medyada da böyle bir şey var. Bu suni gündemlerdense gerçek olan kısmı konuşmak daha yararlıdır. Mesela sosyal medyanın bir kısmı da peynirin kilosu olmuş 200 lira etin kilosu olmuş 300 lira bir pide 15 lira olmuşken bir seccade olayı bunları görmezlikten getirtebilir mi sorusunu soruyor. Seccade bunları gözetiyor mu? Burada bir saygısızlık yok çünkü bilerek yapılan bir şey yok bu bakımdan bizim siyasetimiz kendi gündemine dönmeli Türkiye de dış borçları, göçmen sorunları gibi kaygı veren konular asıl bunlara cevap verilmelidir. İktidar sürekli artan işsizlik, kapatan iş yerleri, artan fiyatlar asıl bunlara cevap verilmeli ama cevap verilmiyor. Cevap veremedikleri için toplumun milli ve dini değerlerini kullanıyorlar” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zigana Tünelinden Geçen İlk İsim Ercan Çimen OlduÖnceki Haber

Zigana Tünelinden Geçen İlk İsim Ercan Ç...

‘Siyasi Ayrılıkları Bir Tarafa Bırakma Dönemidir’Sonraki Haber

‘Siyasi Ayrılıkları Bir Tarafa Bırakma D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar