Gümüşhane

ChatGPT Almanya’da da Yasaklanabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ChatGPT Almanya’da da Yasaklanabilir
Abone ol
Geçtiğimiz hafta İtalyan Veri Koruma Kurumu almış olduğu kararla yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’yi geçici olarak yasakladıklarını duyurmuştu. Kurum açıklamasında yapay zeka motorunun kullanıcı verilerini depolamaya yönelik mevzuatı ihlal ettiğine vurgu yapmıştı.Bu kapsamda OpenAl’a İtalyan kullanıcıların verilerini işlemesini durdurması için talimat verdiklerini duyuran kurum, sohbet motorunun da gerekli şartları yerine getirene kadar ülkede yasaklandığını duyurmuştu. İtalya’da yaşanan bu gelişmenin ardından bir benzer kararın da Almanya hükümeti tarafınca alınabileceği ifade edildi.

İtalya’dan Sonra Almanya da ChatGPT’yi Engelleyebilir

Almanya hükümetinde kişisel verilerin korunmasından sorumlu görevli olarak bilinen Ulrich Kelber, Handelsblatt gazetesine verdiği röportajda veri güvenliği endişesinden dolayı yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’yi engelleyebileceklerini dile getirdi.

Alman vatandaşlarının veri güvenliği için böyle bir hamleye imza atmalarının mümkün olduğuna da özellikle vurgu yapan Kelber, konu hakkında İtalya’dan daha fazla bilgi talep ettiklerini de söyledi. Gelen bilgiler doğrultusunda ChatGPT için olası bir engelleme planlarının da olduğuna dikkat çeken Kelber, nasıl bir yol haritası izleyecekleri hakkında herhangi bir bilgi vermekten çekindi.

Neler Yaşandı?

Hatırlayacağınız üzere Kişisel Verilerin Korunması Garantörü, yapay zeka motorunun kişisel verilerin toplanma şekli hakkında kullanıcıları herhangi bir şekilde bilgilendirmediğini kamuoyuna duyurmuştu. Ayrıca kurum, ChatGPT için minimum yaş sınırının 13 olarak belirlendiğini, ancak şirketin yaş doğrulaması için herhangi bir filtre kullanmadığına da dikkat çekmişti.

Uygulama hakkında soruşturma sürecinin de hızlıca başladığını açıklayan kurum, 20 Mart tarihinde uygulamada ödeme bilgileri ve kullanıcı konuşmalarını içeren bir veri ihlalinin de yaşandığını söylemişti.

Kaynak:Technopat


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Özellikleri Ortaya ÇıktıÖnceki Haber

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Özellikleri...

Anayasa Mahkemesinden rekor tazminatSonraki Haber

Anayasa Mahkemesinden rekor tazminat

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar