Gümüşhane

Demir: Siz şehrinize değer vermezseniz turist niye gelsin?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demir: Siz şehrinize değer vermezseniz turist niye gelsin?
Abone ol
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, yıllardır hak edilen turistin gelmediğini, bunca doğal ve tarihi ayrıcalıklı yerlere sahip olunmasına rağmen yanı başımızdaki Trabzon’a gelen turist sayısının yüzde birinin dahi Gümüşhane’de görülmediğini söyledi.

Tescilli 109 kilisesiyle Türkiye’de en fazla kilise bulunan 3 şehirden birisi olan 430’dan fazla yaylasıyla Doğu Karadeniz’in en fazla yaylaya sahip şehri Gümüşhane’de Saadet Partisi İl Başkanı Av.Akın Demir, turizme dair değerlendirmede bulundu.

“Birçok cazibe alanına sahip olmasına rağmen şehrimize tek bir turist dahi gelememiştir”

Yanıbaşımızdaki Trabzon'un bu yıl 1 milyar dolarlık turizm geliri elde ettiğini, Rize'ye 1 milyon turist geldiğinin medyada yer aldığını ifade eden Demir, “Bu yaz ayında Trabzon’da bilhassa Arap-İran asıllı turistler adeta şehre karınca gibi yayılmışlar, şehrin ticari ve sosyal açıdan zenginliğe boğmuşlardır. Otellerde, konaklama yerlerinde, gezi yerlerinde, çarşı pazarda adeta adım atacak yer bırakmadılar. Lakin hemen yanı başında birçok cazibe alanına sahip olmasına rağmen şehrimize tek bir turist dahi gelememiştir. Gelen turistler de Trabzon Tur Firmalarının gezi kapsamında ya Karaca Mağarası ya Limni Gölü yada cam terası ile sınırlı kalmıştır” dedi.

“Siz şehrinize değer vermezseniz, işleri ötelerseniz, şehrin en basit ve acil sorunlarını çözmekte acziyet gösterirseniz turist niye gelsin”

Gümüşhane kent merkezinde yaklaşık 2 yıldan beri hamam bulunmadığını ve işletilmediğini, Süleymaniye Mahallesinde önceki yıllarda restore edilen binaların dökülmeye başladığını, yapımına devam edilen hamamın terk edilmesi sebebiyle ineklerin barınağı haline geldiğini üzülerek gördüklerini dile getiren Demir, “Bir şehirde umumi banyonun, hamamın 2 yıldan bu zamana kapalı olmasına rağmen idarecilerimizden tek bir adım atılmıyorsa ne yapmamız gerekiyor? Şehrin merkezindeki hamamın kapalı olması bir dert Süleymaniye Mahallesinde yapımına başlanılan İbrahim Lütfi Paşa Konağının yanındaki tarihi hamamın 5 yılı aşkın bir zamandan bu yana bitirilmemesi ayrı bir derttir. Süleymaniye Mahallesi tarihi sit alanıdır. Birçok eski Gümüşhane evi ile birlikte camiler, hamamlar restore edilmiş hatta Turizm Lisesinin işleteceği bir butik otel de yapılmıştır. Lakin şuan gidip gezdiğinizde restore edilen konakların bakımsızlık ve ilgisizlikten dökülmeye başladığını yapımına devam edilen hamamın terk edilmesi sebebi ile ineklerin barınağı haline geldiğini üzülerek göreceksiniz. Siz şehrinize değer vermezseniz, Süleymaniye Kayak Projesi dahil şehrin tanınmışlığını ve ilgisini çekecek işleri ötelerseniz yine şehrin en basit ve acil sorunu olan hamam meselesini dahi çözmekte acziyet gösterirseniz turist niye gelsin” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Taşbilek 2 ayda 71 köyü ziyaret ettiÖnceki Haber

Vali Taşbilek 2 ayda 71 köyü ziyaret ett...

Aslan: Yarın öbür gün marketlerde çalışan hukukçu görme ihtimalimiz yüksekSonraki Haber

Aslan: Yarın öbür gün marketlerde çalışa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar