Gümüşhane

Demirel: Simitte ve poğaçada enflasyonla mücadele istiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demirel: Simitte ve poğaçada enflasyonla mücadele istiyoruz
Abone ol
Gümüşhane Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (TÜHAK) Genel Başkanı Eyyüp Demirel, kentte fiyatı 15 TL’ye çıkarılan simitte ve poğaçada enflasyonla mücadele yapılmasını istedi.

Yaptığı açıklamada simitte ve poğaçada yapılan zammın kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Demirel, simit ve poğaça zamlarına itiraz ettiklerini söyledi.

Hemen hemen her sektörü etkileyen zam furyasının tüketicilerin bütçesini önemle ölçüde etkilediğini, birer poğaça ya da simit almaya çalışanların sürekli artan fiyatları takip etmeye bile yetişemediğini kaydeden Demirel, “Simit gramajları tartılsın, simit fiyat tarifeleri asılsın. Yapılan satışlar yasal mı değil mi tüketici bilmiyor. Gümüşhane’de satılan simidin gramını tüketici bilmiyor. Telefon ile beni arayarak bilgi veren bir tüketici pastaneden aldığı poğaçaya 15 TL ödediğini söyledi. Poğaçayı bırakıp çıkamadığını ifade etmiştir. Bu zam neye göre yapıldı? Bu fiyatları neye göre uyguluyorlar? Yoksa herkes kafasına göre mi satış yapıyor? Simidin gramaj olarak tüketici ile maliyetinin paylaşılmasını istiyoruz” dedi.

İnsanların zamlarla birlikte çay-simit hesabı yapar hale geldiğini vurgulayan Demirel, “Yeni yıl başlarken bu zam geleneği var. Bizim ülkemizde asgari ücretli 1 yılda zam alacaksa simitte yılda 1 zamlansın. Emekli hayatını günde 1 çay ile 1 simit alarak hayatını idame demez duruma gelmiştir. Emekli çay içecek simit alacak durumda değil. Emeklinin iflahını kesmişler zaten. Artık simit yemeyelim. İstedikleri zammı istedikleri gibi yapıyorlar. Ağızları kulaklarına varmış mutluluktan uçuyorlardır. Gümüşhane’de 15 TL poğaça olur mu Allah aşkına. Zamlarla yönetilen bir Gümüşhane haline geldik. Simit almayı bir süre boykot edelim. Evimizde poğaça yapalım. Kimse simit ve poğaça almasın. Ölmeyiz korkmayın. Bu zamların aşağıya çekilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Demirel, artık Gümüşhane’nin coğrafi işaretli simit ve poğaçasının olması gerektiğini sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüş kötü başladı: 1-3Önceki Haber

Gümüş kötü başladı: 1-3

GÜ’de iklim değişikliği ve enerji verimliliği konuşulduSonraki Haber

GÜ’de iklim değişikliği ve enerji veriml...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar